• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Kadınlar aikido ile özgüven kazanıyor
Spor
Yayınlanma: 30 Mayıs 2024 - 12:03

Kadınlar aikido ile özgüven kazanıyor

Tepebaşı Belediyesi'nin kadınlar için gerçekleştirdiği Aikido eğitimleri devam ediyor. Eğitimlere katılan kadınlar, spor yaparken kendilerini korumayı öğrenirken özgüven de kazanıyor.

Spor
30 Mayıs 2024 - 12:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kadınlar aikido ile özgüven kazanıyor
Tepebaşı Belediyesi'nin kadınlar için gerçekleştirdiği Aikido eğitimleri devam ediyor. Eğitimlere katılan kadınlar, spor yaparken kendilerini korumayı öğrenirken özgüven de kazanıyor.

Tepebaşı Belediyesi, kadınlara yönelik önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi'nde haftada 2 gün düzenlenen ve her yaştan bireyin katılabildiği Aikido eğitimleri devam ediyor. 15 kadının katıldığı eğitim uzman eğitmen gözetiminde gerçekleştiriliyor. Kendini savunma sanatı olarak bilinen Aikido'nun ruh sağlığını olumlu etkilemesi, enerjik olmayı sağlaması, stresi önlemesi ve doğru yöntemlerle nefes almayı sağlaması gibi faydaları dikkat çekiyor. Eğitime katılan bireyler de memnuniyetlerini belirterek Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkürlerini sunuyor.

"Tepebaşı Belediyesi kadınlara destek oluyor"

Eğitime katılan 42 yaşındaki Nuray Durmaz Erol, Aikido kursunu Tepebaşı Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından görüp kayıt olduğunu belirterek "3-4 aydır eğitim alıyoruz. Aikido ile hız kullanmadan içimizdeki enerjiyi yönlendirerek karşı tarafı ekarte etmeye çalışıyoruz. Bana sakinlik, daha çeviklik ve daha hızlı olmayı, hızlı olurken de yavaş hareket etmeyi öğretti. Tepebaşı Belediyesi bu konuda kadınlara çok destek oluyor. Eskişehir genelinde bu tür kursları bulmak çok zor oluyor. Bu konuda Tepebaşı Belediyesi önde ve kadınlara destek oluyor. Kadınlara da bu tür kurslara katılmasını tavsiye ediyorum. Çünkü dışarıda nelerle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için kendini savunmak adına öğrenebilecekleri en güzel spor dalı. Psikolojik açıdan da kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. Özgüveniniz yüksek oluyor ve kendimize güvenimiz geliyor. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a da çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde birçok kadın kendini savunmayı, kendini korumayı, kendilerine özgüven edinmeyi öğreniyor" dedi.

"Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim"

Sağlık personeli olarak çalışan 33 yaşındaki Nesihe Küsen, hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek "Aikido'yu çocukluğumda çok hayalini kurmuş ve kurslara katılmak istemiştim. O zamanlar böyle kurslar yaygın değildi. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Buraya kızımla birlikte geliyoruz. Aikido bana o kadar çok şey öğretti ki Japon dövüş sanatlarının içinde olmak, onların kültürlerinin izlerini görmek, onların nasıl davrandığını hissetmek büyük katkı sağladı. Şu an artık kendine daha güvenen, sokakta dolaşırken kendimi savunabileceğime inandığım bir spor dalının içinde bulundum. Herkese Aikido'yu tavsiye ediyorum" diye konuştu.

"Bana özgüven kazandırıyor"

13 yaşındaki Ayça Duzçu, "Buraya arkadaşımla geliyorum. Geldiğim için çok muyluyum. Daha önceden dövüş sanatları ilgimi çekmişti. Aikido da benim için çok güzel oldu. Tepebaşı Belediyesi'ne çok teşekkür ederim. Geldiğimden beri kendimi daha güvenli ve huzurlu hissediyorum. Sokakta başıma bir şey gelirse kendimi savunabileceğimi hissediyorum. İyi ki gelmişim. Bana özgüven kazandırıyor" ifadelerini kullandı.

"Geldiğim için çok mutluyum"

13 yaşındaki Ecrin Küsen, annesi ve arkadaşı ile birlikte kursa katıldığını belirterek "Aikido sporu çok güzel. Japon kültürünü öğrenmiş oluyorum. Kursa Tepebaşı Belediyesi'nin sosyal medya hesabında gördüğüm afiş sayesinde başladım. Kendimi korumayı öğreniyorum. Japon kültürünü de merak ediyorum. Geldiğim için çok mutluyum" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
OMÜ'lü milli sporcu iki branşta Türkiye derecesi elde etti
OMÜ'lü milli sporcu iki branşta Türkiye derecesi elde etti
Mezitli'de 19 Mayıs coşkusu spor turnuvalarıyla kutlanacak
Mezitli'de 19 Mayıs coşkusu spor turnuvalarıyla kutlanacak
İskoçya'da şampiyonluk düğümü yarın çözülecek
İskoçya'da şampiyonluk düğümü yarın çözülecek
Bakan Bak'tan milli tekvandocular için tebrik
Bakan Bak'tan milli tekvandocular için tebrik
Son Haberler
Huzur Akademisi ilk etkinliğiyle başladı
Huzur Akademisi ilk etkinliğiyle başladı
Gençlik Haftası etkinliklerinde caddeden geçen herkes İstiklal Marşı'na eşlik etti
Gençlik Haftası etkinliklerinde caddeden geçen herkes İstiklal Marşı'na...
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 3,2 arttı
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 3,2 arttı
Bostanlı Köyü çocuklarından bilimde ve sporda başarı
Bostanlı Köyü çocuklarından bilimde ve sporda başarı
CIA Direktörü Ratcliffe'ten Küba'ya kritik ziyaret
CIA Direktörü Ratcliffe'ten Küba'ya kritik ziyaret
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi