• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. 'Kadınsın yapamazsın' dediler, gözleme satarak 10 çocuk büyüttü
Yaşam
Yayınlanma: 09 Mayıs 2026 - 11:17
Güncelleme: 09 Mayıs 2026 - 11:18

'Kadınsın yapamazsın' dediler, gözleme satarak 10 çocuk büyüttü

Sivas'ta yaşayan Gülhan Şimşek, çocuklarını büyütebilmek için verdiği yaşam mücadelesiyle takdir topluyor. 10 çocuk ve 16 torun sahibi Şimşek, çocuklarına bakmak için evinin balkonunda yaptığı gözlemeleri satarak başladığı iş hayatında kendi yerini açarak, 'kadınsın yapamazsın' diyenlere inat ayakta durduğunu söyledi.

Yaşam
09 Mayıs 2026 - 11:17
Güncelleme: 09 Mayıs 2026 - 11:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas'ta yaşayan Gülhan Şimşek, çocuklarını büyütebilmek için verdiği yaşam mücadelesiyle takdir topluyor. 10 çocuk ve 16 torun sahibi Şimşek, çocuklarına bakmak için evinin balkonunda yaptığı gözlemeleri satarak başladığı iş hayatında kendi yerini açarak, 'kadınsın yapamazsın' diyenlere inat ayakta durduğunu söyledi.

Sivas'ta yaşayan 53 yaşındaki Gülhan Şimşek hayat mücadelesiyle Anneler Günü öncesi örnek oldu. İlk eşini kaybettikten sonra iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Şimşek, çocuklarını büyütebilmek için ikinci evliliğini yaptı. Bu evlilikten de üç çocuk sahibi olan Şimşek, eşinin önceki evliliğinden olan 5 çocuğuna da annelik yaptı. Toplam 10 çocuk ve 16 torun sahibi olan Şimşek, yıllardır ailesi için verdiği mücadeleyle dikkat çekiyor. Çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle sık sık hastane yollarına düşen Şimşek, maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun süre çevresinden borç alarak yaşamını sürdürdü. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını anlayan fedakar anne, ilk olarak merdiven ve ev temizliğine gitmeye başladı. Çocuklarının yanında daha fazla vakit geçirmek isteyen Şimşek, daha sonra yufka alıp kendi imkanlarıyla hamur işi yaparak satış yapmaya başladı. Komşularının desteğiyle aldığı malzemelerle evinin balkonunda gözleme yapıp satan Şimşek, zamanla çevresinden gördüğü destek sayesinde kendi iş yerini açmayı başardı. Yaklaşık 12 yıldır hamur işi ürünleri hazırlayıp satan Şimşek, çocuklarını elde ettiği gelirle okutup büyüttüğünü söyledi. Anneler Günü'nde de çalışmaya devam edeceğini belirten Şimşek, "Anneler Günü kutlu olsun. Tüm annelerimizin ellerinden öperim. Her özel günde olduğu gibi Anneler Günü'nde de iş yerim açık olacak" dedi. 'Kadınsın yapamazsın' diyenlere rağmen ayakta durmayı başardığını ifade eden Şimşek, azmi ve mücadelesiyle birçok kadına örnek oluyor.

"Hayat mücadelem çok zor oldu"

Gülhan Şimşek, geçinmek için çeşitli işler denediğini belirterek, "12 sene oldu Sivas'a geleli. İlk geldiğimde kızlarım hastaydı. O zamanlar hayat mücadelesi çok zordu. Kızlarımı tedavi için Kayseri'ye götürüyordum. Kayseri'ye gitmek, geçinmek ve çocuklarıma bakabilmek için paraya ihtiyacım vardı. 'Ne yapmam lazım' diye düşündüm. Bir komşum bana çok yardımcı oldu. Kendisine bir iş bulmam gerektiğini söyledim. Sürekli borç alarak hastaneye gitmeye ve geçinmeye çalışmanın böyle devam edemeyeceğini anlattım. Kendi emeğimle bir iş yapmak istiyordum. Komşum bana merdiven temizliği yapabileceğimi ya da okuldaki öğretmenlerin evlerine temizliğe gidebileceğimi söyledi. Böylece çocuklarımın öğretmenlerinin evlerine temizliğe gitmeye başladım. Ancak o dönem kızlarım çok hastaydı. Ben işteyken komşularım onları hastaneye götürüyordu. İşimi bitirip eve geldiğimde çocuklarımın hastanede olduğunu öğreniyordum. Bu şekilde çalışmanın zor olacağını anladım ve komşuma, 'benim kızlarımın yanında kalmam lazım' dedim. Kızlarım yufkayı çok severdi. Ben de ne yapabilirim diye düşünürken boş bir arsada yufka yapmaya başladım. Daha sonra komşularımın desteğiyle malzemeler alıp evimin balkonunda gözleme yapmaya başladım. Satışlarım artınca balkonda pişirip dışarıya satış yapmanın yasak olduğunu öğrendim. Bunun üzerine komşumun ve kızlarımın öğretmenlerinin desteğiyle kendi iş yerimi açtım. Çok şükür" dedi.

"Yorulduğumda çocuklarım aklıma geliyor"

Şimşek, sattığı gözlemeler sayesinde çocuklarını okuttuğunu, büyüttüğü ve evlendirdiğini söyleyerek, "12 yıldır tek başıma ayakta duruyorum. Yorulduğumda, gücüm tükendiğinde aklıma çocuklarım geliyor. Ben güçlü durursam onların da beni örnek alacağını düşünüyorum. Kendimi bu düşünceyle motive ediyorum. Bu yüzden hiçbir zaman yıkılmadım, pes etmedim. Her sabah saat 4'te uyanıp iş yerimi açıyorum. Yufkalarımı ve malzemelerimi hazırlıyorum. Misafirlerim gelir diye çayımı da demliyorum. Ardından gözlemelerimi ve katmerlerimi hazırlıyorum. Saat 7 gibi bütün menüm hazır oluyor. Elbette zorlanıyorum ama işimi severek yapıyorum. Bu iş benim sanatım. Yemeklerim çok beğeniliyor. Gücüm yettiği sürece iş yerimi çalıştırmaya devam edeceğim. Kadınlara seslenecek olursam ellerinden ne iş geliyorsa yapsınlar, durmasınlar. Kimseye muhtaç olmasınlar. İş beklemek yerine kendilerine güvensinler ve adım atsınlar. Çocuklarım farklı okullarda okuyordu. Sattığım gözlemeler sayesinde bütün çocuklarımı büyüttüm, okuttum ve evlendirdim. 10 çocuğum var. 8'i evli, 2'si bekar. İş yerimin kazancı bana yetiyor" diye konuştu.

"Anneler Günü kutlu olsun"

Çocuklarından güç alarak bugünlere geldiğini ifade eden Şimşek, "Anneler Günü kutlu olsun. Tüm annelerimizin ellerinden öperim. Her özel günde olduğu gibi Anneler Günü'nde de iş yerim açık olacak. Güzel lezzetlerimiz var, herkesi beklerim. İlk zamanlarda bana 'sen kadınsın, tek başına iş yeri açma' dediler. Ama ben her zaman kendime inandım ve 'ben yaparım' dedim. Ailemden ve akrabalarımdan destek görmedim ama çocuklarımdan güç alarak bugünlere kadar geldim. Benim 10 çocuğum ve 16 torunum var. Hepsini çok seviyorum. Onların annesi ve babaannesi olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Bir anne ve bir büyüğü olarak onların hem annesi hem de babası oldum" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
57 yaşında sosyal medya fenomeni oldu: Yörük kadınının kamera hayali gerçeğe dönüştü
57 yaşında sosyal medya fenomeni oldu: Yörük kadınının kamera hayali gerçeğe dönüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi