• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kafeye yapılan silahlı saldırıda olayla ilgisi olmayan 1 kişinin ölümüne ilişkin davada mütalaa
Asayiş
Yayınlanma: 18 Aralık 2023 - 16:58

Kafeye yapılan silahlı saldırıda olayla ilgisi olmayan 1 kişinin ölümüne ilişkin davada mütalaa

Eyüpsultan'da bir kafeye yapılan silahlı saldırıda tadilat nedeniyle perde takarken başına mermi isabet eden Talat Kaya'nın ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı. Savcılık, 3 sanığın ayrı ayrı müebbet ile 45'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Asayiş
18 Aralık 2023 - 16:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eyüpsultan'da bir kafeye yapılan silahlı saldırıda tadilat nedeniyle perde takarken başına mermi isabet eden Talat Kaya'nın ölümüne ilişkin davada mütalaa açıklandı. Savcılık, 3 sanığın ayrı ayrı müebbet ile 45'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Eyüpsultan'da 1 Haziran 2021'de bir kafeye yapılan silahlı saldırıda tadilat nedeniyle perde takarken başına mermi isabet eden Talat Kaya'nın ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 35.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Emirhan Örs ile Üveyiz Kınay, sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Mahkemeye tutuksuz sanık Emre Duran, vefat eden Talat Kaya'nın ailesi ile bazı müştekiler de katıldı.

Mütalaa açıklandı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Fatih Uzunyayla ile müşteki Ahmet Adanmış arasında daha önceki tarihlerde küfürleşme nedeniyle husumet bulunduğunu, bu nedenle sanık Kınay'ın olay günü çalıntı araçla sanıklar Emirhan Örs ve Doğan Gökdoğan ile birlikte yaklaşık bir saat müşteki Ahmet Adanmış'ı aradıklarını aktardı.

Tadilat için perde taktığı sırada başına mermi isabet etti

Açıklanan mütalaada, müşteki Adanmış'ın olay saatinde ziyaret için gittiği arkadaşı Muhammed Talha Aksakal ve kardeşi Ahmet Taha Aksakal ile bir kafenin önünde bulundukları sırada sanık Kınay'ın uzun namlulu silah ile müştekilerin üzerine doğru 12 el ateş etmeye başladığı, bu sırada taraflarla bir ilgisi bulunmayan ve kafe içerisinde yapılan tadilat nedeniyle perde takmakta olan Talat Kaya'nın başına isabet eden mermi nedeniyle olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedildi.

Mütalaada ayrıca, Ahmet Taha Aksakal'ın kasığından, Ahmet Adanmış'ın sol karın boşluğundan aldığı isabet sonucu hayati tehlike geçirecek derecede yaralandıkları ve Muhammed Talha Aksakal'ın havaya ateş etmesi ile sanıkların ateşe son verip olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

Müebbet ile 45'er yıla kadar hapis talebi

Açıklanan mütalaada, sanıklar Üveyiz Kınay, Emirhan Örs ve söz konusu suçlara azmettiren Fatih Uzunyayla'nın 'kasten öldürme' ve 3 kişiye karşı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ayrı ayrı müebbet ile 27'şer yıldan 45'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanık Kınay'ın 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasının talep edildiği mütalaada, bu sanıkların üzerlerine atılı 'mala zarar verme' suçu yönünden müştekilerin şikayetinden vazgeçmesi gerekçesiyle düşme kararı verilmesi istendi.

1 sanığın hükümle birlikte tutuklanması talep edildi

Mütalaada ayrıca, sanıklar Doğan Gökdoğan ve Emre Duran'ın üzerlerine atılı suçlara ilişkin yeterli delil elde edilemediğinden beraatlarına karar verilmesi ve sanık Uzunyayla'nın hükümle birlikte tutuklanması talep edildi.

Duruşmada taraflar, açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre talep ettiler.

Ara kararını açıklayan mahkeme, taraflara mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmeleri için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı Adana'ya getirildi
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
The AI Awards 2026'nın kazananı Quick Sigorta oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir...
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Zapsu'dan savunma sanayii ile ilgili çarpıcı açıklamalar
Zapsu'dan savunma sanayii ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi