• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kağıthane'de 15 yaşındaki çocuğun darbedilmesine ilişkin davada karar
Genel
Yayınlanma: 24 Ocak 2023 - 13:15

Kağıthane'de 15 yaşındaki çocuğun darbedilmesine ilişkin davada karar

"Kasten yaralama" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Yücel Bayır hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti - Diğer sanık Samet Bayram Karadağ'ın ise beraatine karar verildi

Genel
24 Ocak 2023 - 13:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kağıthane'deki bir tekstil atölyesinde çalışan 15 yaşındaki çocuğun darbedilmesine yönelik davada "kasten yaralama" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Yücel Bayır hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştıran mahkeme diğer sanık Samet Bayram Karadağ'ın beraatine karar verdi.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, mağdur E.Y. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanık Bayır'ın "kasten yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, sanık Samet Bayram Karadağ'ın üzerine atılı suçu işlediğine yönelik delil bulunmadığından beraatini talep etti.

Mütalaaya karşı beyanda bulunan mağdur E.Y'nin avukatı Ayşenur Şen, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan sanıkların avukatı Süleyman Deniz ise söz konusu görüntülerin şaka ve eğlence amacıyla çekildiğini iddia etti.

Deniz, medyada olaya dair yer alan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını ve videoların montajlanarak sunulduğunu öne sürerek müvekkillerinin beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Yücel Bayır hakkında 9 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Sanık Bayır'ın, olay tarihinden 6 ay öncesinde de mağdura yönelik "beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak kişiye karşı silahla kasten yaralama" suçunu işlediğine dair kesin ve yeterli delil elde edilemediğinden bu suçtan beraatine karar verildi.

Mahkeme, sanık Karadağ'ın ise beraatine hükmetti.

- Davanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 14 Kasım 2020'de yapılan başvuruda, henüz 15 yaşında olan mağdur E.Y'nin darbedildiğinin bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Sanık Bayram Samet Karadağ'ın iş yeri sahibi, sanık Yücel Bayır'ın ise aynı iş yerinde kaplama ustası olduğu aktarılan iddianamede, mağdur E.Y'nin, Bayır'ın yanında yaklaşık 1 yıldır çırak olarak çalıştığı anlatılmıştı.

İddianamede, müracaat tarihinden yaklaşık 3 hafta önce hiçbir geçerli neden yokken şüpheli Bayır'ın mağdura defalarca tokat attığı, diğer sanık Karadağ'ın ise darp anlarını görüntüye aldığı ifade edilmişti.

Sanık Bayır'ın bu yaralama olayıyla "silahla yaralama" suçunu işlediği belirtilen iddianamede, Bayır'ın "canavarca hisle, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar, "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, silahla kasten yaralama" suçundan da 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar olmak üzere toplamda 1 yıl 2 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamede, iş yeri sahibi hakkında ise "canavarca hisle, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden oldu
Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü, o anlar korkuya neden...
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
İl Sağlık Müdürü Tekin'den hemşire ve ebelere teşekkür
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi...
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
İSTANBUL- KİLİSE LOJMANI YANGININDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
İSTANBUL- KİLİSE LOJMANI YANGININDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi