• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kahramanmaraşlı depremzede: Rüzgarda ağaçlar nasıl sallanırsa biz de öyle sallandık
Genel
Yayınlanma: 28 Şubat 2023 - 12:32
Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 12:32

Kahramanmaraşlı depremzede: Rüzgarda ağaçlar nasıl sallanırsa biz de öyle sallandık

Genel
28 Şubat 2023 - 12:32
Güncelleme: 28 Şubat 2023 - 12:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraşlı depremzede: Rüzgarda ağaçlar nasıl sallanırsa biz de öyle sallandık

KAHRAMANMARAŞ'ta depremde evi yıkılınca getirildiği Kayseri'de öğrenci yurduna yerleştirilen Ahmet Fırtına (72), "Rüzgar estiğinde ağaçlar nasıl sallanırsa biz de o şekilde sallandık. Binanın içindeki alçı, kartonpiyer hepsi döküldü. Korkunç bir olay yaşadık" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından çok sayıda depremzede Kayseri'ye getirildi. Depremzedelerin büyük bir bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlara yerleştirildi. Depreme Kahramanmaraş'ta yakalanan Ahmet Fırtına, "Saat 04.17'ydi, deprem bizi uyurken yakaladı. Oturduğumuz bina 9 katlıydı. Biz apartmanın 7'nci katında oturuyorduk. Rüzgar estiğinde ağaçlar nasıl sallanırsa biz de o şekilde sallandık. Binanın içindeki alçı, kartonpiyer, hepsi döküldü. Korkunç bir olay yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın, kıyamet koptu diyebilirim. O an kendimizi dışarı atmanın yollarını aradık. Eşimin dizinde sorun vardı. O korkuyla nasıl indiğini anlayamadık. Binamız ayakta ama 'ağır hasar raporu' vermişler" diye konuştu.

'ARKADAŞLARIMI, YAKINLARIMI KAYBETTİM'

Yakınlarını kaybettiğini belirten Fırtına, "Kayseri'ye kendi imkanlarımızla geldik. Kahramanmaraş'ta çevrem çok genişti. Arkadaşlarımı, yakınlarımı kaybettim. Şu anda iyiyiz ama bizim iyi olmamız yetmiyor. Herkesin iyi olması lazım. Burada yurda yerleştik. Kayseri halkına, küçüğünden büyüğüne herkese teşekkür ediyorum. Bizlere ellerinden gelen yardımı gösterdiler. Hayat devam ediyor. Bugün Kahramanmaraş'a döneceğiz ve mücadele edeceğiz. Kahramanmaraş'a gittiğim zaman ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Yardım edeceğim. Elimden geleni gönüllü olarak yapmaya çalışacağım. Lütfen bu olaylardan ders çıkaralım" diye konuştu.

'GERİ DÖNECEĞİM VE ÇADIR KURACAĞIM'

Birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirten bir başka depremzede Adnan Uçar (60) ise, "Depremde rezil olduk. Allah kimseye yaşatmasın. Evim tek katlıydı ve yıkıldı. Ağır hasar raporu vermişler. Oturulacak halde değil. Geri döneceğim ve çadır kuracağım. Karaciğer nakli oldum. Kalabalıkta yapamıyorum. Kayseri'ye kendi imkanlarımızla geldik. Burada insanları gördüğüm zaman üzülüyorum. Döndüğüm zaman hayatıma devam edeceğim. Hayvanlarımı sattım ama yine alacağım. Hayat devam ediyor. Kahramanmaraş'ta amcamın oğlunu kaybettim. İnsanlar birlik beraberliklerini bozmasınlar. Birbirlerine sımsıkı sarılsınlar. Birbirlerine güvensinler" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bakan Uraloğlu: "Netanyahu'nun 1915 olaylarına ilişkin aldığı karar, Gazze'de sürdürdüğü katliamları örtmeye yönelik propaganda girişimidir"
Bakan Uraloğlu: "Netanyahu'nun 1915 olaylarına ilişkin aldığı...
Bayburt'ta yakıt yüklü tanker devrildi: 1 yaralı
Bayburt'ta yakıt yüklü tanker devrildi: 1 yaralı
Şanlıurfa'da vatandaşları iş bulma vaadiyle dolandıran 5 kişi tutuklandı
Şanlıurfa'da vatandaşları iş bulma vaadiyle dolandıran 5 kişi...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu, KKTC'de üst düzey temaslarda bulundu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu, KKTC'de üst düzey temaslarda...
Eski KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan ve gök vatan anlayışıyla geleceğe güçlü adımlarla yürüyoruz"
Eski KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan...
Uzmanından uzaktan öğrenimde akademisyen ve öğrencilere 'verimlilik' tavsiyesi 
Uzmanından uzaktan öğrenimde akademisyen ve öğrencilere 'verimlilik' tavsiyesi 

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi