• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kaldırımda kendisi ve kızının üzerine beton parçası düşen baba: Hiçbir önlem alınmamış
Genel
Yayınlanma: 11 Ağustos 2023 - 12:03

Kaldırımda kendisi ve kızının üzerine beton parçası düşen baba: Hiçbir önlem alınmamış

Genel
11 Ağustos 2023 - 12:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kaldırımda kendisi ve kızının üzerine beton parçası düşen baba: Hiçbir önlem alınmamış

KONYA'da, ailesiyle kaldırımda yürürken üzerlerine beton parçası düşüp yaralanan Mehmet Candan (35) taburcu oldu, sol bacağı felç olan kızı Almina Günay'ın (4) hastanedeki tedavisi sürüyor. Mehmet Candan, ''Bir hafta, 10 gün önce de binadan parçalar düşmüş. Hiçbir önlem alınmamış, sadece düşen parçaları süpürmüşler. Başka bir çocuğun başına gelmesin, sorumlular cezasını çeksin istiyorum" dedi.

Akşehir ilçesi Doğrugöz Mahallesi'nde oturan 1'i kız, 3 çocuk babası Mehmet Candan, eşi Fadime (34) ve kızı Almina Günay Candan ile kızına mobilya almak için 2 Ağustos'ta ilçe merkezine gitti. Birkaç mağazada mobilyaları inceleyen aile, İnönü Caddesi'nden tekrar geçerken üzerlerine, 4 katlı binadan beton sıva parçaları düştü. Yaralanan Mehmet Candan ve kızı Almina Günay, ambulansla Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Olay anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kafatası, omurga ve kaburgalarında kırıklar oluşan Mehmet Candan, tedavisinin ardından taburcu oldu. Sol bacağı felç olan kızı Almina Günay'ın tedavisi ise hastanede sürüyor.

'ÇOCUĞUM BELKİ YÜRÜYEMEYECEK'

Yaşadıklarını DHA'ya anlatan Mehmet Candan, sorumluların ceza alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Eşim ve kızımla, kızıma mobilya alışverişi için çarşıya çıktık. Birkaç mağazaya baktık. Oradan geri dönüp sipariş verip, evimize dönecektik. Kaldırımda yürürken bir ses duydum. Nereden, ne geldiğini bilemediğim için çocuğumu kucağıma alıp korumak isterken, beton parçaları düştü. Yere yığıldım. Gözümün önünde çocuğumun başı kanıyordu. Eşim çığlıklar atıyordu. Ben hiçbir şey yapamadım. Ayağa kalkamadım. Akşehir Devlet Hastanesi'ne getirmişler. Orada ne yapıldı hatırlamıyorum. Daha sonra Konya'ya sevk ettiler. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde 3 gün yoğun bakım ünitesinde, 3 gün de normal serviste kaldım. Şu an kırıklarım ve ağrım var. Başımda dikişler var. Kızım, hala fizik tedavisi alıyor. Sol ayağında hareket kısıtlılığı var. Tedavisi devam edecek ve inşallah sağlığına kavuşacak. Buna sebep olan, umursamayan kim varsa, cezasını çekmesini istiyorum. Rüzgar yok, deprem yok. Özel bir müstakil evin bahçesine girmedik. İnşaat alanı değil, kaldırımdı. Daha nerede yürüyebiliriz? 'Acaba yukarıdan bir şey mi düşecek' diye sürekli kafamız yukarıda gezemeyiz. Bir hafta, 10 gün önce de binadan parçalar düşmüş. Hiçbir önlem alınmamış, sadece düşen parçaları süpürmüşler. Hiçbir sorumlu, bina sahibi veya belediye dikkate almamış. Başka bir çocuğun başına gelmesin. Belki, benim çocuğum yürüyemeyecek. 4 yaşında cıvıl cıvıl çocuktu. Başka bir kimsenin başına gelmesin ve sorumlular cezasını çeksin istiyorum'' diye konuştu.

Ailenin şikayetinin ardından sorumlular hakkında adli işlem başlatılacağı öğrenildi.

'FİZİK TEDAVİSİ SÜRÜYOR'

Meram Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Küçükşen, Almina Günay'ın tedavisinin sürdüğünü belirterek, ''Hasta bize pazartesi günü geldi. Sol kol ve bacağında felç vardı. Sol kolu ameliyattan sonra daha da toparladı. Normale yakın hale geldi. Sadece şu an sol bacağında tedavimiz devam ediyor. Kızımız, kafatasında çok parçalı kırıklar olmasına rağmen kendini çok iyi toparladı" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Otoyolda motosiklette silah ile seyir eden şahıs yakalandı: Silah oyuncak çıktı
Otoyolda motosiklette silah ile seyir eden şahıs yakalandı: Silah oyuncak...
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Baraka alevlere teslim oldu
Baraka alevlere teslim oldu
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Karaman'da alacak verecek kavgası: 1 yaralı
Türk Telekom’un AKM iş birliğine IPRA’dan altın ödül
Türk Telekom’un AKM iş birliğine IPRA’dan altın ödül

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi