• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kanadalılar Türkiye'deki depremzedeler için seferber oldu
Genel
Yayınlanma: 12 Şubat 2023 - 03:16

Kanadalılar Türkiye'deki depremzedeler için seferber oldu

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Kanada'da açılan yardım kampanyalarına bağışlar sürüyor

Genel
12 Şubat 2023 - 03:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Kanada'da açılan yardım kampanyalarına bağışlar sürüyor.

Depremlerin ardından Türkiye'nin Toronto, Montreal ve Vancouver Başkonsolosluklarının koordinasyonunda açılan yardım merkezlerine, ülkedeki Müslüman toplum kadar Kanada halkı da destek veriyor.

Toronto, Montreal ve Vancouver kentlerindeki yardım kabul merkezlerinde, hafta sonu olmasının da etkisiyle yoğunluk yaşanıyor.

Toronto’da açılan iki kabul merkezinden biri olan Mississauga Deposu'na gelen Pakistanlı bir bağışçı, AA muhabirine, Türkiye’nin, dünyada felakete uğrayan her milletin yardıma koştuğunu belirterek, "Kalbimiz ve dualarımız sizinle" dedi.

Bir diğer yardımsever ise "Türkler güçlü millettir. Bu zorluğu da aşacaktır. Biz de tek bir ümmet bilinci ile yanınızdayız" diye konuştu.

Kanadalı bir bağışçı ise yaşanan felaketin devasa boyutta olduğunu belirterek, duygularını "Buna kayıtsız kalamazdım. Sizin için dua ediyorum" şeklinde dile getirdi.

Farklı inanca sahip olduğunu anlatan bir bağışçı da "Sizin için kendi tanrıma dua ediyorum’" diye konuştu.

- "Göz yaşartan anlar yaşıyoruz"

Türkiye’nin Toronto Başkonsolosu Sinem Mingan, "Yardımlar, Türk toplumunu, bizleri çoktan aştı. Her kesimden Kanadalı, güçlerince derledikleri yardımlarla merkezlerimize koşuyor. Göz yaşartan anlar yaşıyoruz." dedi.

Mingan, "Müslüman toplulukların yanı sıra Türkiye’ye hayatında hiç ayak basmamış Kanadalı dostlarımızdan müthiş bağışlar alıyoruz. Biz kendilerine teşekkür ettiğimizde, 'bu bizim Türkiye’ye borcumuz' diyorlar. Bunu, en küçük birey ya da aile düzeyinde bile görmeniz mümkün." ifadesini kullandı.

- Kanada'dan giden kurtarma ekibi bir kadını sağ kurtardı

Bu arada Kanada’nın Burnaby kentinden Türkiye’ye giden 11 kişilik kurtarma ekibi, Adıyaman'daki enkazdan bir kadını 100 saat sonra sağ olarak kurtaran ekipte yer aldı.

Kanada basınına yansıyan görüntülerde, Kanadalı ekip ile Türk kurtarma ekiplerinin, kadının sağ kurtarılmasının ardından birbirlerini kutlamaları yer aldı.

- Kanada devleti, 1 dolarlık yardıma 1 dolar ekleyecek

Öte yandan Kanada, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler için Kızılhaç’a bağışlanacak her 1 dolara, 1 dolar da devletin ekleyeceğini duyurdu.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Harjit Sajjan, yaptığı yazılı açıklamada, Kanada halkının Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi için 6-22 Şubat arasında yapacakları her bağışa, bağış miktarı kadar para ekleyeceğini belirtti.

Bakan Sajjan, "1 dolara 1 dolar" olarak da bilinen ekleme kampanyasının 10 milyon Kanada doları ile sınırlı olacağını açıkladı.



Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Serbest piyasada döviz fiyatları
Serbest piyasada döviz fiyatları
Sanat Tarihi öğrencilerinden Aliağa'da saha ziyaretleri
Sanat Tarihi öğrencilerinden Aliağa'da saha ziyaretleri
Ahilik kültürü meslek liselerinde yaşatılıyor
Ahilik kültürü meslek liselerinde yaşatılıyor
Pervari'nin yerel değerleri fuarda tanıtıldı
Pervari'nin yerel değerleri fuarda tanıtıldı
Sarıgöl'de Engelliler Haftası'na duygu dolu kutlama
Sarıgöl'de Engelliler Haftası'na duygu dolu kutlama
142 saat sonra sağ kurtulan Meltem öğretmenin ilk isteği çay oldu
142 saat sonra sağ kurtulan Meltem öğretmenin ilk isteği çay oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi