• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kandilli laboratuvarında sıcaklık takip edildi, 22 Temmuz'a dikkat çekildi
Genel
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 - 17:09

Kandilli laboratuvarında sıcaklık takip edildi, 22 Temmuz'a dikkat çekildi

Genel
14 Temmuz 2023 - 17:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kandilli laboratuvarında sıcaklık takip edildi, 22 Temmuz'a dikkat çekildi
İSTANBUL'da sıcaklık artışını laboratuvarda adım adım takip eden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Sıcaklık şu saatlerde Sancaktepe'de 39.7 dereceye kadar çıkmış durumda. 22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir" dedi.

İstanbul'da bugün sıcak hava etkili oluyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı'nda uzmanlar sıcaklık artışını adım adım takip etti.

"SANCAKTEPE'DE 39.7 DERECEYE KADAR ÇIKMIŞ DURUMDA"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Şu anda Kandilli Rasathanesi'nin de olduğu yerde ölçülen sıcaklık 35.5 derece hava sıcaklığı. Geçtiğimiz saatler içerisinde sıcaklık pik değerini yapmış vaziyette 37 derecelere kadar çıktı burada sıcaklık. Tabi ki burası sirkülasyonu yüksek, Kuzeye açık olan bir alan İstanbul'da başka noktalarda bu sıcaklıkların 40 dereceyi aştığını söyleyebiliriz rahatlıkla. Az önce baktığımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ölçümler vardı. O ölçümlerde sıcaklık şu saatlerde Sancaktepe'de 39.7 dereceye kadar çıkmış durumda. Bu İstanbul'da sıcaklığın artık 40 dereceyi aştığını gösteriyor. İstanbul'da en sıcak ilçeler olarak da az önce Sancaktepe'den bahsetmiştik, Ümraniye, Çekmeköy, Ataşehir İstanbul'un en sıcak ilçeleri şu an için. Bu ilçeler denizden uzak kıyıya uzak olan ilçeler. Kıyıya yakın ilçelerde sıcaklık dereceleri nispeten daha düşük. Örneğin sahile indiğinizde bu sıcaklık derecelerini 30 dereceler civarında ölçersiniz. Çünkü denizin soğutucu bir etkisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi. 

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 22-23 TEMMUZ GİBİ TEKRAR SICAKLIKLARDA BİR ARTIŞ GÖZLÜYORUZ"

Adil Tek, önümüzdeki hafta sıcaklıkların tekrar yükseleceğini belirterek, "Meydanlarda olan termometreler var, o termometreler biraz aldatıcı. Oradaki sıcaklık ölçümleri ölçüm koşullarına uymuyor. Kapalı kutu içerisindeki ölçülen şeyleri direk verebiliyor. Yada direk güneş ışınlarına maruz kalabiliyor. Sıcaklıkları ölçerken gölgede ölçülmesi gerekiyor direk güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. İç ilçelerde sıcaklıklar daha yüksek. Dediğimiz gibi bugün en pik değerine ulaştı. Çarşamba gününden bu yana yükselen sıcaklıklar vardı kademeli olarak yükseldi. Bugünde en yüksek değerine geldi. İstanbul için yarından itibaren sıcaklıklarda 5-6 derece düşüşü gözleyeceğiz. Sıcaklıklar yarından itibaren kademeli olarak düşecek. Mevsim normallerindeki değerlerine gelecek. Ama önümüzdeki hafta 22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir. Bunun sebebi Kuzey Afrika kökenli sıcak hava dalgasının akışı üzerimize doğru gelmeye başladı Çarşamba'dan beri. Yarından sonra oradaki akışlar biraz daha yön değiştirecek. Kuzey'li akışlara bırakacak yerini. Kuzey'den gelen akışlarda sıcaklık değerlerini düşürmüş olacak. Yakınlarda da kuvvetli yağışlar yok. Bu sıcak hava devam edecek gözüküyor. Tabi ki yaz değerleri civarında. Bu hafta olduğu gibi önümüzdeki hafta da bir sıcak hava dalgası tekrar göreceğiz gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı. 

"MUHTEMELEN İNSANLARDA SICAKLIKTAN DOLAYI DIŞARI ÇIKMAYI TERCİH ETMİYOR"

Sokakta ise vatandaşlar sıcak nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bakırköy meydanda bir dükkanda çalışan Şaban Çakmaktaş Bakırköy'ün normalde çok kalabalık bir ilçe olduğunu söyleyerek, "Son günlerde bir yoğunluk yok baya bir boşluk var aslında. Havanın sıcaklığından dolayı olduğunu düşünüyorum. Dün hava 34-35 dereceyi gördü bugünde 40 derece diyorlar. Normalde yürüyüş yolu çok kalabalık olur aslında iğne atsan yere düşmez aslında ama şu anda aşırı derece bir boşluk var. Muhtemelen insanlarda sıcaklıktan dolayı dışarı çıkmayı tercih etmiyor. Akşama doğru burası biraz daha yoğunlaşıyor aslında gördüğüm kadarıyla. Akşam saat 5-6 gibi biraz daha kalabalıklaşıyor" diye konuştu. 

"BU HAFTA ÇOK SICAK OLACAK DENDİĞİ İÇİN ÇOK FAZLA ÖĞLEN DIŞARIDA KALMAYACAĞIM"

Murat Bakar ise, "Bu hafta çok sıcak olacak dendiği için çok fazla öğlen dışarıda kalmayacağım. Öğleden önce biraz alışveriş yaptık. Şimdi gidiyoruz eve doğru" şeklinde konuştu.  Zeytinburnu sahilde gölgede oturan Ercan Çam, "Malum yaz ayı havalar çok sıcak. Fırsat buldukça deniz kenarlarına sahillere geliyoruz. Hava sıcak gölgedeyiz, dinleniyoruz. Yaz ayı malumunuz. Gayet güzel" dedi. 

(FOTOĞRAF)


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Çarşamba'da Mevlid-i Nebi Haftası'nda konferans düzenlendi
Çarşamba'da Mevlid-i Nebi Haftası'nda konferans düzenlendi
Vali Aydoğdu, Keskin'in cenaze törenine katıldı
Vali Aydoğdu, Keskin'in cenaze törenine katıldı
Manisa'da "Kadın Dostu Kent" hamlesi
Manisa'da "Kadın Dostu Kent" hamlesi
Sel mağduru araçlara ücretsiz destek: Oto yıkamacıdan örnek davranış
Sel mağduru araçlara ücretsiz destek: Oto yıkamacıdan örnek davranış
Başkan Kıvanç: "Fabrikada kazandığımızı yolda kaybetmeyelim"
Başkan Kıvanç: "Fabrikada kazandığımızı yolda kaybetmeyelim"
İSTANBUL- BAYRAMPAŞA'DA HAFRİYAT KAMYONUNDAKİ BETON OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÖKÜLDÜ
İSTANBUL- BAYRAMPAŞA'DA HAFRİYAT KAMYONUNDAKİ BETON OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÖKÜLDÜ

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi