• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Karacadağ yaylalarına 5 bin kişinin faydalanacağı 20 kilometrelik yol açılıyor
Çevre
Yayınlanma: 01 Kasım 2024 - 13:36
Güncelleme: 01 Kasım 2024 - 14:47

Karacadağ yaylalarına 5 bin kişinin faydalanacağı 20 kilometrelik yol açılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar ilçesinin Karacadağ'daki yaylalara 5 bin kişinin faydalanacağı 20 kilometrelik yeni yol açıyor.

Çevre
01 Kasım 2024 - 13:36
Güncelleme: 01 Kasım 2024 - 14:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karacadağ yaylalarına 5 bin kişinin faydalanacağı 20 kilometrelik yol açılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar ilçesinin Karacadağ'daki yaylalara 5 bin kişinin faydalanacağı 20 kilometrelik yeni yol açıyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi için kentin 17 ilçesinin kırsal mahallelerinde çalışmalara devam ediyor. Ekipler, grup mahalle yolları ve bağlantılarında alt temel, dolgu, stabilize ve asfalt çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşların ulaşım sorunlarını çözüyor.

İlçelerin kırsal mahallelerinde son aylarda 250 kilometrelik yeni yolların yapımını tamamlayıp hizmete sunan ekipler, Çınar ilçesinin Karacadağ'da yer alan yaylalar için yeni yol yapıyor.

Yolun 8 kilometresi tamamlandı

Karacadağ'daki Hişke, Kamek, Roveketi, Kereçi ve Koyungözü yaylalarına ulaşımın sağlanması için projelendirilen 20 kilometrelik yol için çalışmalara devam eden ekipler, şimdiye kadar yolun 8 kilometresini tamamladı.

Yaylalara açılan yoldan Karasungur, Biramehmetağa, Harabe, Karaçbelik ve Bulutçeker mahalleleri ile Tahir, Bedro, Çınarır, Ağaçlı, Kadırko, Şargo ve Girerezan mezralarında ikamet eden 5 bin vatandaş faydalanacak. Bölgede tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlar, yolun tamamlanmasıyla birlikte yaylalara daha rahat ulaşım sağlayacak.

Yol açma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı Kırsal Şube Müdürlüğü Merkez Şantiye Şefi Serdal Yıldız, yatırım programı dahilinde stabilize kapsamında programa aldıkları yayla yollarını açtıklarını belirterek, Karacadağ bölgesinde yaklaşık 5 bin kişinin faydalandığı yolun 8 kilometresini tamamladıklarını ifade etti.

"Yolu kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz"

Vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamaması ve işlerini yaparken daha konforlu bir ulaşıma sahip olması için yolu en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yıldız, "Yol 20 kilometre olarak projelendirildi. Hava şartları ve coğrafi koşullar müsaade ettiği takdirde 20-25 gün içerisinde yolun tamamlanmasını planlıyoruz" dedi.

Ekipler, ayrıca yeni yolların güzergahında bulunan dere yataklarına da menfez yaparak yolların daha güvenli olmasını sağlıyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Muratpaşa'da güne sporla başlıyorlar
Muratpaşa'da güne sporla başlıyorlar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi