• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Karadağ, AB Zirvesi öncesi charter uçuşla ülkeye gelen 87 Sırbistan vatandaşını Sırbistan'a geri gönderdi
Dünya
Yayınlanma: 03 Haziran 2026 - 19:33
Güncelleme: 03 Haziran 2026 - 19:36

Karadağ, AB Zirvesi öncesi charter uçuşla ülkeye gelen 87 Sırbistan vatandaşını Sırbistan'a geri gönderdi

Karadağ polisi, 5 Haziran'da yapılacak kritik Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi öncesinde charter uçuşla ülkeye gelen 87 Sırbistan vatandaşını, güvenlik riskleri nedeniyle Sırbistan'a geri gönderdi.

Dünya
03 Haziran 2026 - 19:33
Güncelleme: 03 Haziran 2026 - 19:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karadağ polisi, 5 Haziran'da yapılacak kritik Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi öncesinde charter uçuşla ülkeye gelen 87 Sırbistan vatandaşını, güvenlik riskleri nedeniyle Sırbistan'a geri gönderdi.

Karadağ, 5 Haziran'da yapılacak ve ülkenin modern tarihinin en büyük uluslararası etkinliği olarak değerlendirilen Avrupa Birliği (AB)-Batı Balkanlar Zirvesi'ne hazırlanırken güvenlik alanında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Karadağ polisi zirve öncesinde bölge basınındaki haberlerde "(Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar) Vucic'in gizli muhafızları" olarak tanımlanan 87 Sırbistan vatandaşının ülkeye girişine izin vermedi.

Karadağ polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2028'de AB üyesi olmayı hedefleyen ülke için kritik önemdeki zirve öncesinde sınır ve güvenlik kontrollerinin artırıldığı ifade edilerek, "Bu kapsamda Belgrad-Tivat seferi yapan bir charter uçuşu ayrıntılı kontrole tabi tutuldu. Söz konusu uçuşla, Karadağ'a 87 Sırbistan vatandaşı geldi" denildi.

Açıklamada, istihbarat ve operasyonel veriler çerçevesinde uçaktaki Sırbistan vatandaşlarının Karadağ topraklarında bulunmasının "iç güvenlik ve ulusal güvenlik açısından risk teşkil edebileceğinin açık olduğunun" tespit edildiği ifade edildi.

"Kişilere gelecek dönemde Karadağ'a giriş yasağı getirilmesi için prosedür başlatılacak"

Karadağ polisi, işlemlerin ardından 87 erkek şahsın Karadağ'a girişine izin verilmediğini bildirerek, "Söz konusu kişiler, aynı uçakla Sırbistan'a geri gönderilmiştir. Açıklamada ayrıca, bu kişiler hakkında gelecek dönemde Karadağ'a giriş ve Karadağ'da bulunma yasağı getirilmesine yönelik kararların alınması için de prosedür başlatılacaktır" denildi.

Açıklamada Karadağ'a girişine izin verilmeyen Sırbistan vatandaşlarının uçakta "Sırbistan kazanıyor" yazan dev pankartlar, uzun mesafeli haberleşme cihazları ve bir deniz telsiz istasyonu taşıdıkları da ifade edildi.

Karadağ basınından "davetsiz misafirler" nitelendirmesi

Karadağ medyasında ise sabah saatlerinden itibaren sahil kenti Tivat'taki havalimanında kontrol altında tutulan 87 Sırp vatandaşının büyük kısmının güvenlik makamlarınca "güvenlik açısından riskli" kişiler olarak kaydedildiği belirtildi.

Haberlerde, AB Zirvesi'nden hemen önce buraya gelen "davetsiz misafirler" hakkında saatler süren bir inceleme gerçekleştirildiği kaydedildi. Toplanan bilgilerin ardından bu kişilerin ülkeye girişlerine izin verilmediği kaydedildi.

"Karadağ'da suç örgütlerinin bir araya geldiği bir tabloyla karşı karşıyayız"

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic ise dün parlamentoda yaptığı konuşmada ülkesinin AB'ye üyelik yoluna engel olmaya çalışan dış aktörler ve organize suç gruplarından bahsetti. Spajic, "Karadağ'da ilk kez, Karadağ'ın Avrupa yolu aleyhinde hareket eden jeopolitik aktörlerle suç örgütlerinin bir araya geldiği bir tabloyla karşı karşıyayız. Gözlerimizi sonuna kadar açtık" ifadelerini kullanmıştı.

Karadağ medyası, Tivat'taki zirvenin güvenliğini farklı birimlerden bin 500'den fazla polis personelinin sağlayacağını duyurmuştu.

Tivat'ta 5 Haziran'da düzenlenecek zirveye aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin de yer aldığı birçok liderin katılması bekleniyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ın Temmuz ayında Türkiye'de düzenlenecek NATO zirvesine katılacağını ve bu etkinliğin "ittifak tarihinin en önemli zirvesi" olacağını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ın Temmuz ayında Türkiye'de düzenlenecek NATO zirvesine katılacağını ve bu etkinliğin "ittifak tarihinin en önemli zirvesi" olacağını söyledi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te
İspanya'da hava sıcaklığına bağlı ölümlerde rekor kırıldı: Mayıs ayında 101 kişi hayatını kaybetti
İspanya'da hava sıcaklığına bağlı ölümlerde rekor kırıldı: Mayıs ayında 101 kişi hayatını kaybetti
Lübnan'da İsrail saldırıları sonucu can kaybı 3 bin 516'ya yükseldi
Lübnan'da İsrail saldırıları sonucu can kaybı 3 bin 516'ya yükseldi
Son Haberler
Bakan Gürlek: "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda, personelimizin kariyer yolculuğunu desteklemeye devam ediyoruz"
Bakan Gürlek: "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda, personelimizin...
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, başkan olması durumunda Sporting'in 28 yaşındaki santrforu Luis Suarez'i transfer edeceklerini açıkladı.
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, başkan olması durumunda Sporting'in...
2300 yıllık tarih 200 sporcuyu ağırlayacak
2300 yıllık tarih 200 sporcuyu ağırlayacak
Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir'e anlattılar
Çalışan Gazeteciler öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Sözbir'e...
Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu
Veliler sınav sıralarına çocukları için oturdu
Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı
Sepet şeklinde tasarlanan insan saçında çikolata ikramı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi