• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi açıldı
Sağlık
Yayınlanma: 15 Kasım 2023 - 16:10

Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından hayırsever İlker Yiğit'in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi'ne kazandırılan ve 20 milyon liraya mal olan Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Sağlık
15 Kasım 2023 - 16:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından hayırsever İlker Yiğit'in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi'ne kazandırılan ve 20 milyon liraya mal olan Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde özellikle son 21 yılda Türkiye'nin sağlıkta adeta çağ atladığına vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, tüm hemşehrilerimize hizmet ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İşimizi yaparken vatandaşlarımızın isteklerini, ihtiyaçlarını ve beklentilerini önemsiyor; bu doğrultuda yeni ve özgün projeler geliştiriyoruz. Yatırım planlarımızı bu çalışmalara uygun yapıyoruz; mümkün olan en kısa süre içerisinde de tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımıza verilen hizmetler arasında insan ve toplum sağlığıyla ilgili yatırımlar çok önemlidir. Biliyorsunuz birinci basamak sağlık hizmetleri, vatandaşlarımızın kolayca ulaşabildikleri, etkin ve yaygın hizmet aldıkları Aile Sağlığı Merkezlerinde verilmekte. Hazreti Ebubekir Efendimiz 'Hiç kimseye, imandan sonra, sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir' buyurmuştur. Allah bu topraklara 'Ey oğul; İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın.' diyen Şeyh Edebali gibi; 'Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi...' diyen Kanuni Sultan Süleyman gibi kıymetli büyükler nasip etmiştir. Bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu vizyonla ülkemize sağlıkta çağ atlattığını biliyoruz. Türkiye'nin hayata geçirdiği birçok yatırım ve hizmet, tüm dünyada örnek gösterilmeye devam ediyor" dedi.

"Son 4,5 yılda Karatay'ımıza işlevsel ve modern mimariye sahip aile sağlığı merkezleri kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz"

Sağlık alanında kazanılan söz konusu ivmeyle gerek devlet, gerek yerel yönetimler gerekse hayırseverlerin, vatandaşın sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilmeleri amacıyla Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettiğini vurgulayan Hasan Kılca, bu çıtayı daha ileriye taşımak için Karatay Belediyesi olarak tam destek verdiklerini aktardı. Kılca, "Hayırsever hemşehrimiz İlker Yiğit'in katkılarıyla temelini attığımız bu tesis vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu vesileyle hayırsever hemşehrimize şükranlarımı sunuyorum. Merkezimiz ilçemize çok yakıştı. Bu tür merkezler bölgemizin kentsel dönüşümüze de ivme kazandıracaktır. Tesisin bugünkü güncel maliyeti yaklaşık 20 milyon liradır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki bu yatırımımız da, göreve geldiğimizden beri yaptığımız bütün yatırımlarımız gibi, tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bir yatırım. Merkezin açılmasıyla vatandaşlarımız ilk basamak sağlık hizmetlerinden kolay bir şekilde ve modern tesiste tedavi imkanlarından faydalanmaya başladı. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlıklarımız, Müdürlüklerimiz, teşkilatlarımız ve hayırseverlerimiz birlikte hizmet odaklı hareket ediyoruz. Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'mizin ilçemize, şehrimize, sağlık camiamıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hayırsever İlker Yiğit de, babası Yusuf Yiğit'e bir hayır yaptıklarını belirterek, bunu İl Sağlık Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini söyleyerek, teşekkür etti.

Sağlık yatırımlarında Konya modeline yeni bir halka daha eklendiğini aktaran Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da Karakulak Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'nin Türkiye'ye örnek bir nitelikte olduğunu dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise; Aile Sağlığı Merkezinin Konya'daki birlik ve beraberliğin çok güzel bir ürünü olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Karatay Belediyesi ve hayırsever İlker Yiğit'in katkılarıyla tamamlanan Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı dualarla gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, merkezi gezerek tesiste verilen hizmetler hakkında bilgi aldılar.

2 bin 377 metrekare arsa üzerinde bin 80 metrekarelik inşa alanına sahip aile sağlığı merkezi 20 milyon liraya mal oldu. Merkezde; 5 doktor odası, 5 hemşire odası, Gebe İzleme Odası, Aşı ve Bebek İzleme Odası, Tıbbi Müdahale Odası, Laboratuvar ve çok amaçlı bir de salon bulunuyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Sessiz tehlike hipertansiyona karşı kritik uyarı
Sessiz tehlike hipertansiyona karşı kritik uyarı
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Son Haberler
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın "Doğunun kızı" adlı romanı çıktı
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın...
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
İncilipınar Ortaokulu, Dünya şampiyonu oldu
İncilipınar Ortaokulu, Dünya şampiyonu oldu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere...
Şırnak Valisi Atay, yangında ölen çocuğun taziyesine katıldı
Şırnak Valisi Atay, yangında ölen çocuğun taziyesine katıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi