• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kars'tan Edirne'ye plastik çöp toplama yürüyüşü, Erzurum'da sürüyor
Genel
Yayınlanma: 24 Eylül 2023 - 13:47

Kars'tan Edirne'ye plastik çöp toplama yürüyüşü, Erzurum'da sürüyor

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında, plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla 13 Eylül'de Kars'ta Ani Ören Yeri'nden başlayan yürüyüş, 12

Genel
24 Eylül 2023 - 13:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında, plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla 13 Eylül'de Kars'ta Ani Ören Yeri'nden başlayan yürüyüş, 12. gününde Erzurum'da devam etti.

"100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü" çerçevesinde çeşitli meslek gruplarından oluşan ekip, yaklaşık 240 kilometrelik yürüyüşün ardından Erzurum'a geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kavşağı'nda 6 kişilik ekiple başlayan etkinlikte, katılımcılar, topladıkları plastikleri torbalarında biriktirdikten sonra çöp konteynırlarına boşalttı.

Üç Kümbetler ve Çifte Minareli Medrese etrafında devam eden yürüyüşün, Kazım Karabekir Stadyumu'nda son bulacağı bildirildi.

USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak, AA muhabirine, Ani Ören Yeri'nden İpsala Sınır Kapısı'na devam eden ve 12. durağı Erzurum olan yürüyüşün yorucu ve üzücü olduğunu söyledi.

Yollarda çok fazla plastik çöp olduğunu belirten Aydıncak, "Erzurum'a kadar olan yolculuğumuz sırasında bütün plastikleri toplasaydık, sadece sağ şeritten 20-22 kamyon, sol şeridi de dahil edince yaklaşık 40 kamyona yakın plastik kirliliğiyle karşılaşırdık." dedi.

Aydıncak, plastik atıkların doğaya ciddi derecede zarar verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Plastiği topladığımız yerlerin etrafı dere ya da tarım arazilerinden oluşuyor. Güneşin altında plastikler eriyor ve o arazilere doğru suyla birlikte gidiyor. Oradan da gıda yoluyla insanlara doğru geliyor. Bu da toplumda obeziteyi, otizmi, kanser hastalıklarını arttıran bir husus haline geliyor. Toplumdan ricamız tek kullanımlık plastiklerden uzak dursunlar. Erzurum'da şehir içi geçişlerimizde çok büyük sorunlar yaşamadık. Önümüzde yaklaşık 1800 kilometre yol var. İpsala'ya geldiğimizde 300-350 kamyon plastik atık görürüz diye tahmin ediyoruz."

Plastiğin doğa için büyük tehdit oluşturduğuna dikkati çeken Aydıncak, şöyle devam etti:

"Plastik kontrolsüz bir şekilde toplumumuzda yayılıyor. Bu yaygınlığı durdurmadığımız takdirde, sonuçları korkunç olacak. Şu anda dünyadaki toplanamayan plastikler, Türkiye'nin 3 katı kadar büyüklükte plastik kıtalar oluşturuyor. Karadeniz'de ufak tefek, Pasifik ve Atlas Okyanusu'nda bayağı var. Bunlar yavaşça eriyorlar. Eriyerek denizdeki canlılara karışmaya başladılar. Ciddi derecede genetik yapının bozulmasına sebep oluyorlar. Su kaynaklarımızın ve toprağın en büyük tehdidi plastikler. Plastikleri kullanma konusunda toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor. Mevcut kullanılan plastiklerden kurtulmamızın bir yöntemi yok. Dolayısıyla yapabileceğimiz tek şey plastik kullanımının düşürerek, plastik kıtaların hızını azaltmak."

Yürüyüş, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'nin ardından İpsala Sınır Kapısı'na kadar 81 gün boyunca devam edecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Katolikler, Azize Tekla Bayramı'nda Mersin'de ayin düzenledi
Katolikler, Azize Tekla Bayramı'nda Mersin'de ayin düzenledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi