• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kars ve Ardahan'da 52 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırma incelemesi
Yaşam
Yayınlanma: 15 Ağustos 2026 - 09:04
Güncelleme: 15 Ağustos 2026 - 10:26

Kars ve Ardahan'da 52 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırma incelemesi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Daire Başkan Yardımcısı Fatma Tüz Zehra Gülsever ve beraberindeki teknik heyet, Kars ve Ardahan'da yürütülen arazi toplulaştırma ve TİGH çalışmalarını yerinde inceledi.

Yaşam
15 Ağustos 2026 - 09:04
Güncelleme: 15 Ağustos 2026 - 10:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kars ve Ardahan'da 52 bin hektarlık alanda arazi toplulaştırma incelemesi
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Daire Başkan Yardımcısı Fatma Tüz Zehra Gülsever ve beraberindeki teknik heyet, Kars ve Ardahan'da yürütülen arazi toplulaştırma ve TİGH çalışmalarını yerinde inceledi.

DSİ Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında gerçekleştirilen saha incelemelerine; Daire Başkan Yardımcısı Fatma Tüz Zehra Gülsever, Şube Müdürü Gökhan Can, teknik personeller ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Heyet tarafından gerçekleştirilen incelemelerde, Kars ve Ardahan'da tarımsal üretimin geliştirilmesi, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve sulama altyapısının etkinliğinin artırılması amacıyla sürdürülen projelerin mevcut durumu değerlendirildi.

"Kars Arpaçay Ovası'nda 22 bin hektarlık çalışma"

Saha programının Kars bölümünde, 22 yerleşim birimini ve yaklaşık 22 bin hektar alanı kapsayan Kars Arpaçay Ovası Sulaması Arazi Toplulaştırma ve TİGH İşi incelendi. Proje kapsamında tarım arazilerinin daha düzenli ve verimli bir yapıya kavuşturulması, tarla içi ulaşımın kolaylaştırılması ve sulama hizmetlerinden daha etkin yararlanılması hedefleniyor. Heyet ayrıca 5 yerleşim birimi ve 3 bin hektar alanda yürütülen Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması Arazi Toplulaştırma ve TİGH İşi kapsamında devam eden çalışmaları da yerinde değerlendirdi.

"Ardahan Ovası'nda 27 bin hektarlık proje"

İncelemelerin bir diğer durağı ise Ardahan Ovası oldu. Burada 29 yerleşim birimini kapsayan yaklaşık 27 bin hektarlık alandaki Arazi Toplulaştırma ve TİGH çalışmaları ele alındı.

Projelerin uygulama süreçleri, sahadaki mevcut durum ve karşılaşılan teknik hususlar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan heyet, çalışmaların proje hedeflerine uygun şekilde ilerlemesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Saha incelemelerinde özellikle uygulama sürecinde karşılaşılan teknik konular, sahada yapılması gereken çalışmalar ve projelerin daha etkin ve verimli şekilde yürütülmesine yönelik hususlar karşılıklı olarak değerlendirildi.

"Teknik değerlendirme yapıldı"

DSİ yetkilileri, devam eden çalışmaların yalnızca arazi düzenlemesi açısından değil, tarımsal üretim altyapısının güçlendirilmesi bakımından da önem taşıdığını değerlendirdi.

Saha incelemelerinin ardından DSİ Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Daire Başkan Yardımcısı Fatma Tüz Zehra Gülsever ve beraberindeki heyet, DSİ Bölge Müdürü Serdar Kotan'ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında devam eden arazi toplulaştırma ve TİGH projelerinin genel durumu, uygulama süreçleri ve bundan sonraki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Kars ve Ardahan'da yürütülen projeler tamamlandığında, toplam 56 yerleşim biriminde yaklaşık 52 bin hektarlık tarım arazisinin arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinden yararlanması planlanıyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yargıtay'dan 'yemek yapmayan kadın' kararı
Yargıtay'dan 'yemek yapmayan kadın' kararı
Bandırma'da makinesiz üretim, deriye el emeğiyle hayat veriyor
Bandırma'da makinesiz üretim, deriye el emeğiyle hayat veriyor
15 yıllık efsanede ayrılık vakti: Yaren leylek göçe hazırlanıyor
15 yıllık efsanede ayrılık vakti: Yaren leylek göçe hazırlanıyor
Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda yeni dönem: Göreve Tuğgeneral Ceylan Yaman atandı
Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda yeni dönem: Göreve Tuğgeneral Ceylan Yaman atandı
Son Haberler
Bayındır çevre yolunda yangın
Bayındır çevre yolunda yangın
'Detaylarda Saklı Dostluk' sergisi Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde açıldı
'Detaylarda Saklı Dostluk' sergisi Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde...
Habur Sınır Kapısı'nda Irak'ta bekletilen "Filistin Konvoyu" için basın açıklaması düzenlendi
Habur Sınır Kapısı'nda Irak'ta bekletilen "Filistin Konvoyu"...
Bilecik'te 58 öğrenciye akran zorbalığı eğitimi
Bilecik'te 58 öğrenciye akran zorbalığı eğitimi
Söke Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2 Aralık 2012 tarihinde Muğla Milas-Aydın Söke Karayolu üzerinde parçalanmış halde bulunan ve bugüne kadar kimliği tespit edilemeyen kadın cesedine ilişkin beklenen DNA incelemesi sonuçlandı
Söke Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,...
Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında evrak imha ihbarı doğrulandı
Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında evrak imha ihbarı doğrulandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi