• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kaspersky, META bölgesindeki şirketlerin siber güvenlik risklerini araştırdı
Genel
Yayınlanma: 23 Kasım 2023 - 12:18

Kaspersky, META bölgesindeki şirketlerin siber güvenlik risklerini araştırdı

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar: -"Kaspersky olarak, şirketleri karmaşık siber ortamda etkili bir şekilde gezinmeleri için gelişmiş güvenlik çözümleri ve zeka ile güçlendirmeye kararlıyız"

Genel
23 Kasım 2023 - 12:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kaspersky, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki şirketlerin hızla dijitalleştiği dönemde siber güvenlik risklerine dikkati çekti.

Kaspersky açıklamasına göre, son Kaspersky Business Digitisation anketine göre, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 76'sı önemli ölçüde dijitalleşmiş durumda. Bu, iş süreçlerini daha anlaşılır ve verimli kılarak işleri basitleştiriyor.

Ancak beraberinde, artan siber güvenlik riskleri gibi önemli zorlukları da var. ​​​​​​​Dijitalleşme seviyesi Kaspersky Business Digitisation Index kullanılarak hesaplandı. Endeks, bir kuruluş tarafından dijital belge iş akışının kullanılması, çalışanlar için BT eğitimlerinin sağlanması, iş süreçlerinin otomasyonu, müşterilerle dijital iletişim ve diğerleri dahil olmak üzere 12 farklı bileşeni dikkate alıyor.

Özellikle, iş dünyasının dijitalleşmesi konulu ankete katılan yerel katılımcıların yüzde 62'si kurumlarında uzaktan çalışmayı uygulayabildiklerini, yüzde 80'i müşterilerle dijital iletişim araçlarını kullandıklarını ve yüzde 65'i iş süreçlerini otomatikleştirmeye çalıştıklarını ifade ederken, yüzde 70'i geçen yıl dijital cihaz ve hizmetlerin kullanımı konusunda çalışanlarına eğitim verdiğini belirtiyor.

Türkiye'deki veriler de ortalamaya oldukça yakın bir eğilim sergiliyor. Tüm bu faktörler şirketteki dijitalleşme seviyesinin artmasına katkıda bulunuyor.

Ancak aynı zamanda, iş süreçlerinin giderek daha dijital hale gelmesiyle birlikte META bölgesindeki iş dünyası temsilcileri çeşitli zorlukların da altını çiziyor.

Türkiye'deki katılımcıların yüzde 32'si daha fazla siber güvenlik eğitimine ihtiyaç duyduklarını bildirirken, yüzde 60'ı sektörlerinde mali ve fikri mülkiyet kayıplarının yanı sıra marka itibarına da zarar verebilecek siber casusluk faaliyetlerinin gerçekleşebileceğini düşünüyor.

Anket ayrıca Türkiye'deki çalışanların yüzde 85'inin bilgisayar ve diğer dijital ekipmanlarla çalışırken daha iyi dijital becerilere ihtiyaç duyduğunu ortaya koyuyor.

Dijital beceri eksikliği, bir kuruluş için önemli siber güvenlik risklerine de yol açabiliyor. META bölgesindeki katılımcıların yüzde 46'sı şirketlerinin son 24 ay içinde bir siber güvenlik olayı yaşadığını ifade ederken, Türkiye'de bu oran 28 olarak belirlendi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar, şunları kaydetti:

"Yapay zeka (AI), makine öğrenimi (ML) ve otomasyonun hızla ilerlemesiyle birlikte çalışanların dijital okuryazarlığı bir öncelik haline gelmelidir. Örneğin deepfake saldırılarının yükselişi, çalışanlar bunları etkili bir şekilde tespit edemezse şirketler için önemli sorunlara neden olabilir. İşletmeler dijital dönüşümü benimsemeye devam ederken, entegre siber güvenlik önlemlerinin önemi yadsınamaz durumda. Kaspersky olarak, şirketleri karmaşık siber ortamda etkili bir şekilde gezinmeleri için gelişmiş güvenlik çözümleri ve zeka ile güçlendirmeye kararlıyız. Amacımız, işletmelerin kritik varlıklarını korurken ve müşterilerinin güvenini sürdürürken dijitalleşmenin tüm potansiyelinden yararlanabilmelerini sağlamaktır."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra arkadan çarpma sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra...
Şehit mezarı 49 yıl sonra yeniden yapıldı
Şehit mezarı 49 yıl sonra yeniden yapıldı
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Pendik'te reyondaki fiyat kasada farklı çıkınca kasiyere koltuk değneğiyle saldırdı
Pendik'te reyondaki fiyat kasada farklı çıkınca kasiyere koltuk değneğiyle saldırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi