• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Kastamonu'da eğitim alanında büyük hamle
Eğitim
Yayınlanma: 22 Şubat 2024 - 11:38

Kastamonu'da eğitim alanında büyük hamle

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitim İş Birliği" protokolü imzalandı.

Eğitim
22 Şubat 2024 - 11:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitim İş Birliği" protokolü imzalandı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında akademik, bilimsel ve kültürel iş birliği çerçevesinde "Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Protokol çerçevesinde, Kastamonu sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında, öncelikle belirlenen eğitim alanları olmak üzere, taraflarca uygun görülen her alanda planlı çalışmalar yürütülerek, özellikle yönetici, öğretmen ve öğrencilerin başarı seviyelerini artırmaya yönelik eğitim hizmetlerinin niteliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü, okul yöneticileri ve öğretmenlerin mesleki ve kişisel yeterliklerini artırmak, eğitim-öğretim faaliyetlerini desteklemek, akademik çalışmaları teşvik etmek ve araştırma projelerine katkı sağlamak amacıyla yapıldı. Ayrıca Kastamonu Üniversitesi'nin öğretim elemanları tarafından okulların yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri için düzenlenecek seminerler ve diğer eğitim faaliyetlerine destek verilecek.

Protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek kültürel, sosyal, eğitim, kişisel gelişim ve toplumsal katkı konulu etkinliklere destek sağlanması, öğrencilerin teknoloji yarışmalarına katılımlarının teşvik edilmesi, ulusal ve uluslararası projelerde ortaklık yapılması ve diğer ihtiyaçlar doğrultusunda destek verilmesi planlanıyor.

Protokol ile ayrıca Kastamonu Üniversitesi'nin laboratuvarlarında yapılacak atölye çalışmaları ve diğer etkinliklerde mevcut altyapı imkanları kullanılacak, uzman ve rehber personel desteği sağlanacak ve projeler için gerekli tanıtım faaliyetleri yürütülecek.

Kastamonu'da eğitimde büyük hamle

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu'da eğitim alan öğrencilerin kişisel potansiyellerini geliştirmelerine destek olma ve geleceklerini şekillendirmede rehberlik etme amacıyla yapılan iş birliğinin önemini vurguladı.

Rektör Topal, nazik ziyaretlerinden dolayı Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'e teşekkür ederek, iş birliği protokolünün hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş ise, Kastamonu Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda yapılacak çalışmalara büyük katma değer sağlayacağını, öğrenciler açısından inovatif bir düşünce sisteminin oluşması adına da büyük vizyon oluşturacağını ifade ederek, bu yüzden iş birliği protokolünün tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Minik yüreklerden büyük coşku
Minik yüreklerden büyük coşku
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Bingöl'de Engelliler Haftası programı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Öğrencilere itfaiyecilik mesleği tanıtıldı
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Başkan Aksun öğrencilerin projelerini inceledi
Son Haberler
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Karaman'da keman kursuna yoğun ilgi
Karaman'da keman kursuna yoğun ilgi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi