• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Kastamonu Üniversitesi'nden TÜBİTAK 1002-A hızlı destek modülünde bir başarı daha
Eğitim
Yayınlanma: 24 Ocak 2024 - 09:22

Kastamonu Üniversitesi'nden TÜBİTAK 1002-A hızlı destek modülünde bir başarı daha

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Öğretim Üyesi Dr. Ekrem Durmaz'ın yürütülücüğünü yaptığı proje hibe almaya hak kazandı.

Eğitim
24 Ocak 2024 - 09:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından Öğretim Üyesi Dr. Ekrem Durmaz'ın yürütülücüğünü yaptığı proje hibe almaya hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Ekrem Durmaz'ın yürütücülüğünü yaptığı "Farklı Atık Kağıtlardan Elde Edilen Nanoselüloz Türleri ve Lignin Takviyesi ile Yapılan Kaplama İşleminin Ambalaj Kağıtlarının Özellikleri Üzerine Etkisi" isimli proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü hibesi almaya hak kazandı. Prof. Dr. Saim Ateş'in araştırmacı olduğu projede hem fazla miktarda açığa çıkan atık kağıtların değerlendirilmesi bakımından yeni bir alternatif oluşturmayı hem de nanoselüloz üretimi için gerekli olan ağartılmış kağıt hamuru, oduna bağlı hammadde gereksinimi olmaksızın daha uygun maliyetle ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

12 ay sürmesi hedeflenen projede hakkında konuşan Dr. Öğretim Üyesi Durmaz, "Hali hazırda endüstriyel ambalaj kağıtlarında sıvı bariyer özelliği sağlayan sentetik polimerlerin yerine atık kağıtlardan elde edilen ve tamamen doğal biyo-bozunur sıvı bariyer malzemesi olan nanoselüloz süspansiyonlarının üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında Nanoselüloz süspansiyonlarının üretiminde ve bu süspansiyonlarla yapılan kaplama işlemlerinde tamamen çevre dostu yöntemler takip edilecek ve üretilecek nihai ürünler çevreye duyarlı ve sürdürülebilir özelliğe sahip olacaktır" dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projelere destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a ve YÖK üyelerine, proje çalışmalarında kurumu teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a teşekkür etti.

Projede araştırmacı olarak yer alan Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Ekrem Durmaz ve Prof. Dr. Saim Ateş'i tebrik eden Rektör Topal, başarılarının devamını diledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
OMÜ İletişim Fakültesi'nden Sırbistan çıkarması
OMÜ İletişim Fakültesi'nden Sırbistan çıkarması
Son Haberler
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Denizde korku dolu anlar: 4 genç boğulma tehlikesi geçirdi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel Yolcu Salonu'nu yeniledi
Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki İç Hatlar Özel...
Kahramanmaraş yeniden inşa ediliyor
Kahramanmaraş yeniden inşa ediliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi