• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Katı atık aktarma istastonu'nda çöp kamyonu kuyruğu
Genel
Yayınlanma: 21 Mayıs 2023 - 10:59

Katı atık aktarma istastonu'nda çöp kamyonu kuyruğu

Genel
21 Mayıs 2023 - 10:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Katı atık aktarma istastonu'nda çöp kamyonu kuyruğu
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Katı Atık Aktarma İstasyonu'nda yaşanan aksaklıklar nedeniyle kilometrelerce uzunlukta çöp kamyonu kuyruğu oluştu. Son haftalarda ortaya çıkan görüntülere tepki gösteren ilçe belediyelerin temizlik görevlileri, sorunun çözülmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Avrupa yakasında bulunan 5 katı atık aktarma istasyonundan birisi olan Başakşehir Katı Atık Aktarma İstasyonu'nda yaşanan aksaklıklar, çöp kamyonlarının kilometrelerce kuyruk oluşturmasına neden oldu. İstanbul'daki 17 ilçeden buraya katı atıklarını aktarmak için gelen temizlik işlerinde görevli şoförler, saatlerce bekletildikleri için tepki gösterdi. Mahallelerden topladıkları çöplerin bu tesislerde birleştirildiğini ve İBB iştirak şirketlerinden İSTAÇ'ın TIR'larıyla bertaraf edilmek veya enerjiye çevrilmek üzere şehir dışına taşındığını belirten temizlik işçileri, tesiste yaşanan aksaklıklar yüzünden mağdur olduklarını dile getirdi.

"ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE MAĞDURİYET YAŞIYORUZ"

Bayrampaşa Belediyesi'nde çalışan çöp kamyonu şoförü Mustafa Karaman, "Biz mahallelerin, İstanbul'un çöplerini Büyükşehir'in aktarma merkezi olarak işlettiği yere getiriyoruz. Buraya geldiğimizde yaklaşık 3-4 saat hatta sabahlara kadar beklediğimiz zamanlar oluyor ve mahallelerimizin çöpleri şuan hala beklemekte. Soru sorduğumuz da, neden bu kadar beklediğimizi sorduğumuzda 'Tırlarımız yok', 'Çalışan şoförlerimiz yok' gibi cevaplar alıyoruz. Çok ciddi şekilde mağduriyet yaşıyoruz. Gördüğünüz gibi Başakşehir, Küçükçekmece, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa, Sultangazi başta olmak üzere 17-18 ilçenin çöpü buraya geliyor. Bugün saat 18.30 gibi geldim hala bekliyorum, saat şuan 00.00" dedi. Sultangazi Belediyesi'nde çalışan çöp kamyonu şoförü Mustafa Uçar ise, "Bölgelerimizde çalışıyoruz 3-4 saat, burada bekliyoruz 4 saat. Dün ben 21.30'da geldim, 00.00'da çıktım, saat 02.00'de geri geldim ve çıkışım sabah 06.00. Bölgede çalıştığımız kadar burada sıra bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU SIKINTI 2 HAFTADIR YAŞANIYOR"

Katı atık tesisi girişinde oluşan kuyrukta kontak kapatarak beklemek zorunda kalan çöp kamyonu şoförü Şerafettin Şen ise, "2 haftadır bu sıkıntı var, her seferinde geldiğimiz gibi bölgede çalıştığımız kadar burada sıra bekliyoruz. Bazen sabah 06.00'a kadar sıra beklediğimiz oluyor. 00.00'da geliyoruz, 06.00'a kadar bekliyoruz ki arabayı döküp evimize gidebilelim" şeklinde konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Resim yaparak lösemiye meydan okudu
Resim yaparak lösemiye meydan okudu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi