• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Katılım Emeklilik, temettü hisselerine artan ilgiyi BES'e taşıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 14 Mart 2023 - 16:26

Katılım Emeklilik, temettü hisselerine artan ilgiyi BES'e taşıyor

Katılım Emeklilik, Temettü Ödeyen Şirketler Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu'nu kurarak BES katılımcısı için sunduğu faizsiz fon portföyünü 15'e çıkardı - Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek: - "Fonun amacı, yerli BIST Katılım Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklık paylarına yatırım yaparak sermaye kazancı elde etmek"

Ekonomi
14 Mart 2023 - 16:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Katılım Emeklilik, yeni fonu "Temettü Ödeyen Şirketler Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu" ile temettü hisselerine artan ilgiyi Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) taşıyor.

Katılım Emeklilik'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, yeni faizsiz fonları sayesinde BES yatırımcılarının, icazeti alınmış BIST Katılım Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan şirketlere yatırım yapabildiklerini bildirdi.

Temettü dağıtan çok değerli şirketlerin olduğunu aktaran Sincek, "BIST yatırımcısının bu şirketlerin hisse senetlerine olan yoğun ilgisi de zaten ortada. Buradan hareketle Katılım Emeklilik olarak yine yenilikçi bir yaklaşım geliştirdik. Temettü Ödeyen Şirketler Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu'nu bu alandaki talebi karşılamak üzere hayata geçirdik. Geçen sene BES'te en yüksek performansı gösteren hisse senedi fonlarımıza güçlü bir alternatif ekledik. Böylece BES katılımcısı için sunduğumuz fon portföyümüzü de 15'e çıkardık." ifadelerini kullandı.

Sincek, yatırım stratejileri uyarınca fon portföyünün en az yüzde 80'inin devamlı olarak danışma kurulu tarafından icazeti alınmış BIST Katılım Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklık paylarından oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Fonun amacı ise yerli BIST Katılım Temettü Getiri Endeksi'nde yer alan ortaklık paylarına yatırım yaparak sermaye kazancı elde etmek. Fon portföyünün geri kalan yüzde 20'lik kısmında ise döviz ve kira sertifikasına dayalı vaad sözleşmelerine, Türk lirası cinsinden katılım bankalarında açılan katılma hesaplarına, Türkiye'de ihraç edilen kira sertifikalarına ve faiz içermeyen diğer yatırım araçlarına, altın ve kıymetli madenler ile bunlara dayalı sermaye piyasası araçlarına, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları paylarına ve girişim sermayesi yatırım fonu katılma paylarına, yatırım fonu ve borsa yatırım fonu katılma paylarına yer verilebilir."

- "Katılım Emeklilik fonları kazandırıyor"

Ayhan Sincek, Katılım Emeklilik fonlarının 2022'de ağırlıklı getirisinin yüzde 76,7 ile sektörün üzerinde gerçekleştiğini aktararak, "Geçtiğimiz yıl iyi bir fon yöneticisiyle çalışanlar, mevduata ya da katılma hesabına yatırım yapanlara kıyasla 4 kata kadar daha fazla kazandı. 2023'te de katılımcılarımız, şirketimizi son 5 yıllık EGM kurucu bazlı getiri endeksine göre getiri şampiyonu yapan fon uzmanlarımızdan yararlanmalılar." ifadelerini kullandı.

BES fonlarının son bir yılda yüzde 77 artışla 433 milyar TL'ye yükseldiğini bildiren Sincek, geçen yıl mevduat faizine ya da katılma hesabındaki kar payına yatırım yapmak yerine BES'i tercih edenlerin 4 kata kadar daha fazla kazanma imkanı bulduğuna dikkati çekti.

Katılım Emeklilik'in 1 milyon BES sözleşmesine, 327 bin sigorta sözleşmesi ve 11 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak 2022'de sektörün üzerinde büyüdüğünü belirten Sincek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl sektördeki yüzde 77'lik artışa kıyasla daha yüksek oranda yaklaşık yüzde 97'lik bir fon büyümesi gerçekleştirmiş olduk. Bunu da katılımcılarımızın bize olan güveni, yüksek teknolojik altyapımız, deneyimli kadrolarımız ve diğer paydaşlarımız sayesinde başardık. Son 5 yıllık getirilere baktığımızda ise sektör ortalama yüzde 287,3'lük nominal getiri sağlarken, aynı dönemde enflasyon yüzde 244,64'luk artış sergilemiş. Bu dönemde Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ olarak katılımcılarımıza sektörün en yükseği olan yüzde 388,7'lik getiriyi sağladık. Son 5 yıllık verilere göre emeklilik fonlarında getiri şampiyonu olmayı başardık."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Tekirdağ'da suya yüzde 50 indirim müjdesi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e yükseldi
Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırısında ölü sayısı 8'e...
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine karar verildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında ara karar: 4 sanığın tahliyesine...
Gazipaşa'da şap aşısına başlandı
Gazipaşa'da şap aşısına başlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi