• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kayseri'nin neşe kaynağı Fehmi'nin ölümü esnafı yasa boğdu
Genel
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 - 14:09
Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 14:11

Kayseri'nin neşe kaynağı Fehmi'nin ölümü esnafı yasa boğdu

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mezarlıkta kalbinden bıçaklanmış halde ölü bulunan zihinsel engelli Fehmi Lüp toprağa verildi. Lüp'ün ölümünü öğrenen esnaf adeta yasa boğuldu.

Genel
10 Ekim 2023 - 14:09
Güncelleme: 10 Ekim 2023 - 14:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan bir mezarlıkta kalbinden bıçaklanmış halde ölü bulunan zihinsel engelli Fehmi Lüp toprağa verildi. Lüp'ün ölümünü öğrenen esnaf adeta yasa boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, ilçede bulunan Asri Mezarlık'ta dün sabah saatlerinde hareketsiz şekilde yatan bir şahıs bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalede şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Ekipler tarafından yapılan incelemede cesedin Fehmi L.'ye (34) ait olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri kalbinden bıçaklanmış halde bulunan Fehmi L.'nin öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine dururken, incelemelerin ardından Fehmi L.'nin cansız bedeni otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Esnafın neşe kaynağı olan Fehmi Lüp'ün ölümünü öğrenen şehir esnafı ise adeta yasa boğulurken, duruma çok üzüldüklerini ve inanamadıklarını söyledi. Esnafı derinden üzen olayla ilgi konuşan esnaflar Fehmi Lüp'ün çarşının adeta maskotu olduğunu da dile getirdi.

"Fehmi'nin ölümünü duyar duymaz çok etkilendim"

Fehmi Lüp'ün ölümünü duyduğunda çok etkilendiğini belirten Kayseri Kapalı Çarşı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Raşit Benk, "Fehmi bizim çarşımızın neşe kaynağıydı. Hiç kimseye zararı olmayan biriydi. Gelirdi, esnafı onu korur ve kollardı. Zararsız bir çocuktu. Fehmi'nin ölümünü duyar duymaz çok etkilendim. Allah rahmet eylesin. Sanki ailemizden bir yakınımızı kaybetmiş gibi üzüldük. Kapalı Çarşı esnafımızdan sanki biriydi. Buna düşmanlık besleyecek kimse olamaz" şeklinde konuştu.

"Çarşı yasta"

Kapalı Çarşı'nın yasta olduğunu söyleyen esnaf Ayhan Dağdelen, "Duyduk, çok üzüldük, yakıştıramadık. Çarşı yasta. Tarifi mümkün değil, acımız büyük. Fehmi her gün buradaydı. Dolayısıyla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu. Bütün çarşı tarafından sevilen bir arkadaşımızdı. Çarşımızın maskotuydu. Hepimiz kötü hissettik. Fehmi'ye yakıştıramadık. Kelimeler kifayetsiz. Fehmi kimseye ilişecek bir çocuk değil. Kimsenin bununla alıp, veremeyeceği olması mümkün değil. Öldürülmesi şüphesi dahi yakışmıyor. Fehmi hayatı severdi. Kendini öldürmez. Hayata karşı bağları kuvvetli. Hayatı ve insanları sever. Öyle bir çocuktu. Buraya gelirdi. Çarşının başından sonuna kadar herkese takılır, muhabbetini ederdi. Yemeğini yer, çayını içerdi. Bazen kızardık, bazen severdik. Fehmi kardeşimiz gibiydi" ifadelerini kullandı.

"Fehmi'nin bu durumu bizi sarstı"

Fehmi Lüp'ün ölümünün kendilerini sarstığını dile getiren esnaf Soydan Ölmez de, "Çok üzüldük. Fehmi gibi bir insan, nasıl böyle bir şey olur aklım almıyor. Kimseye bir zararı olmaz. Sürekli buraya gelir, bizimle konuşur, şakalaşırdı. Onun bu durumu bizi biraz sarstı. Beklemediğimiz bir anda böyle bir haber geldi. Şu anda hangi esnafımıza gitseniz, herkes Fehmi'yi konuşuyordur. Fehmi çarşıda çok sevilen bir çocuktu. Çünkü Fehmi'nin kimseye bir zararı olmazdı. Böyle bir şey nasıl oldu? diye 100 tane esnafa sorsan hiç birinin de aklı almıyor" diye konuştu.

Öte yandan, öğle namazını müteakip Hulusi Akar Camii'nde Lüp için cenaze namazı kılındı. Namaza çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Lüp'ün cenazesi, Argıncık Mezarlığı'nda toprağa verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca...
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Nilüfer'de engeller sevgi ile aşılıyor
Nilüfer'de engeller sevgi ile aşılıyor
Başkan Bağlamış: "Üreten çiftçimizin desteklenmesi, ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biridir"
Başkan Bağlamış: "Üreten çiftçimizin desteklenmesi, ülkemizin...
Avusturya Başbakanı Nehammer, Türkiye'ye ihracatı artırmak istediklerini söyledi
Avusturya Başbakanı Nehammer, Türkiye'ye ihracatı artırmak istediklerini söyledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi