• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kayseri ve Niğde'de vatandaşlar İsmail Haniye için meydana indi
Yaşam
Yayınlanma: 31 Temmuz 2024 - 18:35
Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 20:50

Kayseri ve Niğde'de vatandaşlar İsmail Haniye için meydana indi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesini Kayseri ve Niğde'de vatandaşlar protesto ederek, İsrail'e olan tepkilerini dile getirdi.

Yaşam
31 Temmuz 2024 - 18:35
Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 20:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri ve Niğde'de vatandaşlar İsmail Haniye için meydana indi
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesini Kayseri ve Niğde'de vatandaşlar protesto ederek, İsrail'e olan tepkilerini dile getirdi.

Kayseri'de ikindi namazını müteakip Bürüngüz Camii önünde toplanan vatandaşlar, "Katil İsrail" sloganları atarak, şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin için dua etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Sait Naci Çamdalı, "Aşağılık Siyonist sürü her gün insan aklının ve vicdanının kabul etmekte zorlanacağı yeni cürümlere imza atıyor. Bu adi suçlu şebekesini zapt etmek ile görevli olan uluslararası hukuk adeta kör, sağır ve dilsiz. Bir avuç vicdan sahibi insan dışında bütün dünya bu olan biteni kabul etmiş durumda. Bu küçük şeytanın ebeveyni durumundaki emperyalist düzen ise Birleşmiş Milletleri ile Avrupa Birliği ile sürekli olarak bu katliamlara destek sağlamakta. Masum Filistinli sivillere yaptıkları akıl almaz işkenceler kendi içlerinde dahi tartışmalara sebep olmakta. Bu lanetli toplumu idare ettiği iddia edilen yöneticiler adeta birer akıl hastası, tımarhanelik deliler topluluğu. Kendisi aleyhinde en ufak bir beyana dahi ağzından salyalar akıtarak kuduz köpek gibi hücuma geçiyor İsrail. Nitekim birkaç gün önce Cumhurbaşkanımızın haklı ve vicdani açıklamaları üzerine 'seni de Saddam gibi deviririz' minvalinde açıklamalar ile karşılık verdiler. Dünya tarihinin gördüğü en vahşi köpek sürüsü olan İsrail'e uygulanabilecek tek çözüm itlaf etmektir" dedi.

"Aksiyona geçmek bir şeref, namus meselesidir" diyen Çamdalı, "Bizler bu minvalde şu anda Meclis genel kurulunda görüşülmesi için bekleyen ve İsrail ordusu saflarında insanlık suçlarına iştirak eden yerli Siyonistlerin yargılanması için verilen kanun teklifini gündemde tutmalı ve yerli Siyonistlerin hukuk önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapmalıyız. Bu konuyla ilgili Filistin Dayanışma Platformu çadırındaki imza kampanyasına desteklerinizi muhakkak bekliyoruz. Şehidimiz İsmail Haniye'nin bizlere son çağrısı '3 Ağustos günü bütün İslam alemi Gazze'ye destek için sokaklara çıksın' şeklindeydi. Bu bize şehidimizin vasiyetidir. Sokakları, meydanları her zamankinden daha çok doldurmalıyız. Cemaat, cemiyet fark etmeksizin Filistin ve Gazze konusunda yapılan her türlü çalışmaya destek vermeliyiz. Fitneye düşmemeli, parçalanıp bölünmemeli, güçlü ve birlikte olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yüzlerine Haniye'nin maskesini takan vatandaşlar, tekbir getirerek İsrail'e lanet okudu.

Niğde'de de gıyabi cenaze namazı kılındı

Niğde Sivil Toplum Platformu öncülüğünde toplanan vatandaşlar, İran'da uğradığı suikast sonucu şehit edilen İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından meydana kadar yürüyen vatandaşlar; Haniye ve Filistin için dua etti. Burada konuşan AGD Niğde Eğitim Komisyonu Başkanı Ramazan Öztürk, "Bu gece sabaha karşı, Filistin direnişinin sembolü olan Hamas lideri İsmail Heniye, bir suikast neticesinde öldürülen İran Cumhurbaşkanının yerine seçilen yeni Cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran'ın başkenti Tahran'da Siyonist İsrail'in füze saldırısı neticesinde şehit edildi. İsmail Haniye Ramazan ayının son günlerinde alçak Siyonistler tarafından üç evladı ve üç torunu şehit edildiğinde, 'Benim çocuklarımın kanı, diğer mücahitlerin kanından daha değerli değildir, rabbim bana mübarek Ramazan Bayramı'nda şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki' demişti. Yarabbi; bu nasıl bir iman ve teslimiyettir. Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Şundan emin ol ki; seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. İsrail rejimi, İsmail Heniye'yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır. Ancak aziz komutan Heniye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Gün yas tutma günü değildir. Gün acı çekme günü değildir. Gün intikam günüdür. Siyonist İsrail rejimi ve onun tüm iş birlikçilerine karşı birleşme ve ahitleşme günüdür" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Son Haberler
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık...
Vali Elban: "Yangın henüz kontrol altına alınmadı ama enerjisi bir miktar düşürüldü"
Vali Elban: "Yangın henüz kontrol altına alınmadı ama enerjisi bir miktar düşürüldü"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi