• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. KAYÜ'de StartUpMYO 2026 Proje Yarışması'nın finali gerçekleştirildi
Eğitim
Yayınlanma: 09 Haziran 2026 - 12:47
Güncelleme: 09 Haziran 2026 - 12:48

KAYÜ'de StartUpMYO 2026 Proje Yarışması'nın finali gerçekleştirildi

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) koordinatörlüğünde Kayseri'de Meslek Yüksekokulları öğrencilerine yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen StartUpMYO ödüllü proje yarışmasının final programı, 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eğitim
09 Haziran 2026 - 12:47
Güncelleme: 09 Haziran 2026 - 12:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) koordinatörlüğünde Kayseri'de Meslek Yüksekokulları öğrencilerine yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen StartUpMYO ödüllü proje yarışmasının final programı, 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, sivil toplum kuruluşlarından ve iş dünyasından temsilciler, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yarışmanın kısa sürede önemli bir gelişim gösterdiğini belirterek, "İlk yıl yarışmamıza 130 proje başvurmuştu. Bu yıl ise herhangi bir teşvik ya da ek yönlendirmeye ihtiyaç duymadan 362 proje başvurusu aldık. Bu artış yarışmamızın gördüğü ilgiyi ve ulaştığı seviyeyi açıkça ortaya koyuyor. Önümüzdeki yıllarda bu başarının daha da ileri taşınacağına ve Türkiye'ye örnek bir model hâline geleceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti da dile getiren Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, "StartUpMYO Yarışması'na katılan, emek veren ve nitelikli projeler ortaya koyan öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Ülkemizi, sanayimizi ve dış ticaretimizi daha ileriye taşıyacak vizyon sahibi gençlere ihtiyacımız var. Bu nedenle girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını ve gençlerimizin yenilikçi fikirler geliştirmesini son derece önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Kayseri Üniversitesi'nin kurumsal başarılarına değinen Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, "Üniversitemiz bu yıl beş yıllık tam akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Kayseri gibi Türkiye'nin öncü şehirlerinden birinin üniversitesi olarak böyle bir başarıya ulaşmak bizlere yakışan bir sonuç olmuştur. Elde edilen bu başarı; öğrencilerimizin, akademik personelimizin ve idari çalışanlarımızın ortak emeği sayesinde mümkün olmuştur" şeklinde konuştu.

Programda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, KAYÜ'nün kısa sürede önemli başarılara imza attığını belirterek, "Kayseri Üniversitesi, kuruluşunun üzerinden henüz sekiz yıl geçmiş olmasına rağmen beş yıllık tam akreditasyon alma başarısını göstererek önemli bir eşiği geride bırakmıştır. Şehrimizin yükselen eğitim kurumlarından biri olan Kayseri Üniversitesi'nin ortaya koyduğu bu tablo, Kayseri adına da gurur verici bir kazanımdır" dedi.

StartUpMYO Yarışması'nın mesleki eğitimin gelişimine katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, "StartUpMYO Yarışması'nı, mesleki eğitimi daha güçlü ve daha cazip hâle getirmek amacıyla hayata geçirdik. Bu yıl birbirinden nitelikli ve ticarileşme potansiyeli taşıyan projelerin yarışmamıza yoğun ilgi göstermesi, doğru bir adım attığımızı ortaya koyuyor. Amacımız, Milli Teknoloji Hamlesi'nin oluşturduğu üretim ve yenilik ruhunu gençlerimize taşımak; ülkemizin sanayisine, teknolojisine ve kalkınmasına katkı sağlayacak fikirlerin ve girişimlerin önünü açmaktır" ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise StartUpMYO Yarışması'nın kısa sürede önemli bir ivme yakaladığını belirterek, "İlkine katılmaktan büyük memnuniyet duyduğum Kayseri Üniversitemizin StartUpMYO Yarışması'nın ikincisinde de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Daha şimdiden önemli bir ivme yakalayan bu organizasyonun, önümüzdeki yıllarda heyecanla takip edilen ve sonucu merakla beklenen prestijli bir yarışmaya dönüşeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Yarışmanın her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaşacağını ifade eden Vali Gökmen Çiçek, "Özellikle gelecek yıl başvuru sayısının katlanarak artacağını ve yarışmanın çok daha geniş kitlelere ulaşacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmada yapılan değerlendirmeler sonucunda birincilik ödülünü Elektronik Teknolojisi Programı öğrencisi Taha Şaş tarafından geliştirilen ve Airlink takımı adına yarışan "A.Y.H.AR.S." adlı proje kazandı. İkincilik ödülü ise Otonom Sistemler Teknikerliği Programı öğrencileri Yahya Şahin, Emir Bilgin ve İbrahim Efe Özer tarafından hazırlanan "Otonom Işık Kırıcılar" projesine verildi. Yarışmanın üçüncüsü ise Dijital Dönüşüm Elektroniği Programı öğrencisi Elif Bal tarafından Mahya Tech takımı adına geliştirilen "MAHYA" projesi oldu.

Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bafra'da yıl sonu sergisi
Bafra'da yıl sonu sergisi
Salihli LGS'ye hazır: Tüm tedbirler alındı
Salihli LGS'ye hazır: Tüm tedbirler alındı
BŞEÜ'de 'Türk Töresinde Kadın' söyleşisi ve 'Türkülerle Bilecik' akşamı düzenlendi
BŞEÜ'de 'Türk Töresinde Kadın' söyleşisi ve 'Türkülerle Bilecik' akşamı düzenlendi
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Son Haberler
Çemişgezek'te iş makinesi devrildi
Çemişgezek'te iş makinesi devrildi
Başkan Yetişkin, meclise kendi mikrofonu ile geldi
Başkan Yetişkin, meclise kendi mikrofonu ile geldi
Sivas'ta kontrolden çıkan traktör devrildi: 1 ağır yaralı
Sivas'ta kontrolden çıkan traktör devrildi: 1 ağır yaralı
Yatağan'da sağanak yağış etkili oldu
Yatağan'da sağanak yağış etkili oldu
Gaziantep'te 2 araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 12 yaralı
Gaziantep'te 2 araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 12 yaralı
Dev ekranda milli maç heyecanı
Dev ekranda milli maç heyecanı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi