• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. KBÜ'de Özbek akademisyenlere yapay zeka eğitimi sertifikaları verildi
Eğitim
Yayınlanma: 11 Temmuz 2026 - 15:36
Güncelleme: 11 Temmuz 2026 - 16:49

KBÜ'de Özbek akademisyenlere yapay zeka eğitimi sertifikaları verildi

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ), Özbekistanlı akademisyenlere yönelik düzenlenen 114 saatlik üretken yapay zekâ eğitim programı tamamlandı.

Eğitim
11 Temmuz 2026 - 15:36
Güncelleme: 11 Temmuz 2026 - 16:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KBÜ'de Özbek akademisyenlere yapay zeka eğitimi sertifikaları verildi
Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ), Özbekistanlı akademisyenlere yönelik düzenlenen 114 saatlik üretken yapay zekâ eğitim programı tamamlandı.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM) tarafından düzenlenen programın kapanış töreninde, Türkiye ile Özbekistan arasındaki akademik iş birliğinin geliştirilmesine vurgu yapıldı.

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM) tarafından Özbekistanlı akademisyenlere yönelik düzenlenen 114 saatlik "Integrating Generative AI into Education: Transforming AI from a Technological Challenge into a Cognitive Ally" eğitim programı sertifika töreniyle tamamlandı.

Programa Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ile eğitim programında görev alan akademisyenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Hasan Solmaz, Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihi ve kültürel bağların akademik iş birlikleriyle daha da güçlendiğini belirterek, Özbekistan'ın kardeş ülke olduğunu ve ortak projeler ile eğitim faaliyetleri sayesinde bu birlikteliğin daha da gelişeceğini söyledi.

Karabük Üniversitesinin Özbekistan'daki üniversitelerle yoğun iş birliği içerisinde olduğunu ifade eden Solmaz, iki ülke üniversiteleri arasında karşılıklı ziyaretlerin, kongrelerin ve ortak bilimsel çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yapay zekâ uygulamalarının eğitim başta olmak üzere birçok alanda önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Solmaz, üniversitelerin bu dönüşümün öncüsü olması gerektiğini belirtti.

Karabük Üniversitesi olarak uluslararası akademik iş birliklerine önem verdiklerini ifade eden Solmaz, üniversiteler arasında öğretim üyesi değişimi ve ortak projelerin geliştirilebileceğini söyledi.

114 saat süren program kapsamında katılımcılara üretken yapay zekânın eğitim süreçlerine entegrasyonu, yapay zekâ destekli öğretim yöntemleri, dijital öğrenme araçları ve eğitimde yenilikçi uygulamalara ilişkin teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Program sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan Özbekistanlı akademisyenlere sertifikaları takdim edilirken, tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sinop'ta eğitim yatırımları
Sinop'ta eğitim yatırımları
ÖSYM'den 2026-MEB-AGS sonuç açıklama işlemlerine ilişkin duyuru
ÖSYM'den 2026-MEB-AGS sonuç açıklama işlemlerine ilişkin duyuru
Öğrenciler bu kursta hızlı okuyor, daha iyi anlıyor
Öğrenciler bu kursta hızlı okuyor, daha iyi anlıyor
Kütahya'da Evlilik Öncesi Eğitim programı
Kütahya'da Evlilik Öncesi Eğitim programı
Son Haberler
Gaziosmanpaşa'da eski sevgilisini öldüren zanlı adliyeye sevk edildi
Gaziosmanpaşa'da eski sevgilisini öldüren zanlı adliyeye sevk...
ATSO Başkanı Hacısüleyman: "Ekonomide işletmelerin en önemli ihtiyacı öngörülebilirlik"
ATSO Başkanı Hacısüleyman: "Ekonomide işletmelerin en önemli...
Başkan Güler: "Hem üretime hem de alıma destek veriyoruz"
Başkan Güler: "Hem üretime hem de alıma destek veriyoruz"
Esenyurt'ta 13 kilo 550 gram uyuşturucu ele geçirildi
Esenyurt'ta 13 kilo 550 gram uyuşturucu ele geçirildi
'Yamanlar Tarla Domatesi' üreticileri 'Tarla Günü' etkinliğinde buluştu
'Yamanlar Tarla Domatesi' üreticileri 'Tarla Günü'...
Tur otobüslerine ayrılan alana park eden araçlar ceza kesildi
Tur otobüslerine ayrılan alana park eden araçlar ceza kesildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi