• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Keçiören'de "Cumhuriyetin 100. Yılında Kent Kongresi" başladı
Çevre
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 15:50

Keçiören'de "Cumhuriyetin 100. Yılında Kent Kongresi" başladı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Kent Kongresi", alanında uzman isimlerin katılımıyla başladı.

Çevre
22 Kasım 2023 - 15:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara'nın Keçiören ilçesinde düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Kent Kongresi", alanında uzman isimlerin katılımıyla başladı.

Keçiören'de Kent Araştırmaları Enstitüsü, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı, TEPAV, TOBB Üniversitesi ve İdealKent Dergisi'nin iş birliğinde düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Kent Kongresi" başladı. Çevre ve şehircilik alanında başkentin sorunlarının dile getirildiği kongrede, problemlere çözüm yolları münazara edildi. Üç gün sürecek kongrenin açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Geçmiş yüzyılı şehircilik açısından iyi değerlendiremedik. 1950'den itibaren yaşanan göçlerle birlikte gecekonduda yaşam başladı. İnsanlarımız yazın yandı, kışın dondu. Altyapı yok, kanalizasyon yok, sosyal-kültürel alan yok, tesis yok. Hâlbuki bakir bir Anadolu var ve şehir planlaması kolayca yapılabilir, kent bütünlüğü ve kent estetiği olan yapılar bir araya getirilebilirdi. Maalesef bunu yapamadık. İmar planlarımızı Almanya'dan almışız. Köşeli bir imar yapımız var" diye konuştu.

Keçiören'de 1994 yılında başlattıkları kentsel dönüşüm seferberliğiyle insanları gecekonduda yaşamanın getirdiği zorluklardan kurtardıklarını belirten Altınok, "Biz 1994 yılında göreve geldiğimizde Keçiören'in 6'da 5'i gecekondu idi. Gerçi bütün şehirlerimiz öyleydi. 'İnsanca yaşam insanca hayat' diye bir şey yoktu. Su yok, elektrik yok, yol yok. Keçiören'de 'İnsanca yaşam insanca hayat' diyerek başlattığımız kentsel dönüşümün başlangıç tarihi 1994'tür. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla insanlarımızı daha modern yaşam alanlarına kavuşturduk. 6 Şubat depremini de yakından yaşadık. Maalesef deprem öldürmüyor, yapılar öldürüyor" ifadelerini kullandı.

Planlı şehirleşme için akademisyenlerin fikirlerini hayata geçirmenin ve iş birliğinin önemli olduğuna değinen Altınok, şunları kaydetti:

"Değerli akademisyenlerimizin görüşleri, düşünceleri, fikirleri bizim için önemli. Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığımız, üniversitelerimiz ve belediyelerimiz entegre bir çalışma yürütmelidir. Buradaki güzel fikirleri ve güzel bilgileri şehirlerimize uygulamak lazım. Kongremiz, Cumhuriyetimizin birinci yüzyılında yapamadığımız planlı kentsel yapılaşma çalışmalarını ikinci yüzyılda yapmamıza vesile olsun. Emek veren, yürek veren, katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum."

Kongrede açılış konuşmalarını Başkan Altınok'un yanı sıra Kent Araştırmaları Enstitüsü Genel Direktörü Emir Osmanoğlu, Prof. Dr. Metin Şenbil, Prof. Dr. T. Nur Çağlar, Prof. Dr. Güven Sak ve Prof. Dr. Yusuf Sarınay yaptı.

200'den fazla bilim adamının katılımı ile gerçekleştirilen kongrede Prof. Dr. İlhan Tekeli, Mimar Han Tümertekin, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, Faruk Malhan ve Prof. Dr. Ayda Eraydın gibi önemli isimler yer alıyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Tunceli'de dolu yağışı etkili oldu: Sürücüler zor anlar yaşadı
Tunceli'de dolu yağışı etkili oldu: Sürücüler zor anlar yaşadı
Son Haberler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Bodrum'da restoran yangını
Bodrum'da restoran yangını

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi