• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Keçiören'deki deprem şehitleri hatıra ormanı fidanlarla buluştu
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Mart 2023 - 17:09

Keçiören'deki deprem şehitleri hatıra ormanı fidanlarla buluştu

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - "Türkiye'nin yüreği yandı, hala da yanıyor. Acıyı yüreğimizde derin bir şekilde hissettik. Kaybettiğimiz canlarımızın hatırasını bu ormanımızda yaşatacağız"

Ekonomi
17 Mart 2023 - 17:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Keçiören Belediyesi, ilçedeki Yükseltepe Mahallesi’ne Kahramanmaraş depreminde yaşamını kaybeden vatandaşların anısına hatıra ormanı kurdu.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Keçiören’deki okulların katılımıyla gerçekleştirilen 6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikme Töreni ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

Törene, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, deprem şehitlerinin anısına gerçekleştirdikleri ağaç dikme töreninde bir araya geldiklerini, asırların felaketinin yaşandığını belirtti.

Altınok, "50 bine yakın vatandaşımız rahmeti rahmana kavuştu. Mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar, afiyetler niyaz ediyorum. Türkiye'nin yüreği yandı, hala da yanıyor. Acıyı yüreğimizde derin bir şekilde hissettik. Kaybettiğimiz canlarımızın hatırasını bu ormanımızda yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

Depremle birlikte Türk milletinin gösterdiği dayanışmaya da değinen Altınok, şunları kaydetti:

"Necip Türk milletinden Allah razı olsun. Özellikle de gençlerimizden. 10 adet yardım toplama merkezi oluşturduk. Bir de baktık ki gönüllü gençlerimiz buralarda çalışıyorlar. Üniversite öğrencilerimiz, lise öğrencilerimiz ve öğrenci olmayan gençlerimiz bu yaraların sarılmasında gönüllü mücadele verdiler, vermeye devam ediyorlar. Merkezlerimizde gençlerimiz ve personelimiz yardımları tasnif ettiler. Tüm deprem bölgemize imkânlarımız ölçüsünde desteklerimizi gönderdik. Ekiplerimiz orada çalışmaya devam ediyor. Bir taraftan da buraya gelen depremzede kardeşlerimiz var. Misafirin ötesinde ev sahibi onlar. Kardeşliğin, insanlığın başladığı bir zamandayız. Kalbini, yüreğini, evini açan herkesten Allah razı olsun.

Deprem bölgeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde şehirlerin ruhuna uygun olarak yeniden inşa edilecek buna yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız işi biliyor. Şu an deprem bölgesindeki TOKİ konutlarında yıkılan bina yok. Önce depremlerde kamu binaları yıkılırdı. Ama şimdi çok şükür asrın depreminde kamu binalarında, özellikle yeni yapılan binalarda yıkılan yok. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız işi biliyor, TOKİ Başkanımız işi biliyor. Yeni binalar yapılacak, şehirler daha güzel inşa edilecek. Ama giden kardeşlerimizi bir daha getiremeyeceğiz. Onların anısını bu hatıra ormanında yaşatacağız. ‘Kaderin üstünde bir kader var’ diyoruz. Ecel geldiği zaman bir saniye ötelenmez, bir saniye geri çekilmez. Ancak tedbirlerimizi alacağız. Tedbir bizden takdir Allah'tan."

Altınok, kendilerinin Keçiören'de göreve gelir gelmez bir yıl içinde şehrin yüzde 80'i için kentsel planlama yaptıklarını, bir kalemde Türkiye'nin metrekare olarak en fazla kentsel dönüşüm planlamasını gerçekleştirdiklerini bildirdi.




AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Son Haberler
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Eyüp Sultan Camii'ne mahyalar asıldı
Eyüp Sultan Camii'ne mahyalar asıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi