• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisi Balıkesir'de
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 22 Mart 2023 - 10:30

Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisi Balıkesir'de

Kültür-Sanat
22 Mart 2023 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisi Balıkesir'de
ALBAYRAK Grubu'nun geleneksel hale getirdiği ve her yıl farklı bir temanın usta hattatlar tarafından yazılarak sanat eserine dönüştürüldüğü hat eserleri, Balıkesir'de sergilendi. Kelime-i Tevhid Hat Eserleri Sergisi, 21 Mart - 23 Nisan tarihleri arasında Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.

Albayrak Grubu'nun 9 yıldır geleneğini sürdürerek hayata geçirdiği hat eserleri sergisi, zengin ve renkli bir kültüre sahip Balıkesir'de sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Daha evvelinde yüzlerce kilometre yol kat eden ve farklı bölgelerdeki sanatseverlerin ilgi odağı olan sergi, bu seneki üçüncü durağıyla yoluna devam ediyor.  Proje kapsamında öncelikle içerisinde 'Kelime-i Tevhid' geçen hadis-i şerif ve ayet-i kerimeler usta hattatlar tarafından seçilerek yazıldı ve Albayrak Hat Takvimi'nin sayfalarını süsledi. Ardından çeşitli kültür-sanat mekanlarında sergilenmeye başlanan eserler ilk olarak İstanbul-Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), ardından Üsküdar Nevmekan Sahil'de sanatseverlerle buluştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Birol Şahin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

TÜRKİYE'NİN FARKLI LOKASYONLARINDA YER ALACAĞIZ

Serginin açılış konuşmasını Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri yaptı. Sivri konuşmasında, Albayrak Grubu olarak sosyal ve kültürel sorumluluk bilinciyle hareket ederek, İslam hat sanatına yeni eserler kazandırmayı ve bu kadim sanatı yaşatmayı kendilerine görev edindiklerini söyledi. Sivri, "Albayrak Hat Takvimi sergilerinin bu yıl 9'uncusunu, Balıkesir'de ise 2'ncisinin açılışını bugün gerçekleştirdik. 12 hattatın birbirinden ayrı özgün eserlerini 'Kelime-i Tevhid' temasıyla sergiledik.  Geçen sene, 'İman Ayetleri' sergisini düzenlemiştik. Albayrak grubu olarak kurumsal bir sosyal sorumluluk olarak, İslam hat eserlerinin çoğalmasını ve yeni eserler kazandırmak için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda depremde birçok canımızı yitirdik. Ruhumuz da yara aldı. Bu ruhumuzda şifa olan ayetleri ve hadisleri burada Balıkesir'de sanatseverlere ulaştırdık. İnşallah bundan sonraki durağımızda Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda devam ederek Türkiye'nin farklı lokasyonlarında yer alacağız" dedi.

Serginin açılışında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, "Belediyecilik faaliyetlerinin yanında Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın direktifleri doğrultusunda bizlerin değerleri olan Türk İslam medeniyetinin geleneksel sanatlar gibi diğer alanlarına da yayıyoruz. Yeni nesillere bunları anlatmak, doğru bir biçimde iletmek ve yaşatmak için ayrı bir özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Proje Koordinatörü İbrahim Şengül ise "Geçtiğimiz yıllara göre bu seneki eserlerde renk konusunda daha serbest çalışmalar söz konusu. Her sene farklı tasarımlar hattatların özgün fikirlerinden kağıda nüfuz ediyor. Hattatların birbirinden farklı tasarımlarını Balıkesir ile buluşturan sergi yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana bu sergi sayesinde Balıkesir'deki sanatseverlerin artmış olduğunu görüyoruz" dedi.

 13 usta hattatın eserlerine ev sahipliği yapan sergi, 21 Mart - 23 Nisan tarihleri arasında Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Sergiyi hazırlayan sanatçılar arasında Seyid Ahmet Depeler, Davut Bektaş, Savaş Çevik, Osman Özçay, Abdurrahman Depeler, Hakan Arslan, Mehmed Özçay, Sami Naddah, Şahryanşah Siracuddin, Casim Muhammed Mirac, Mustafa Parıldar, Muhammed Yaman ve Serkan Selalmaz yer alıyor.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Ersoy: "İstanbul tarih boyunca yalnızca bir şehir değil, tasarımın, mimarinin ve zanaatın merkezi olmuştur"
Bakan Ersoy: "İstanbul tarih boyunca yalnızca bir şehir değil, tasarımın, mimarinin ve zanaatın merkezi olmuştur"
Edebiyatın merkezi olacak dernek binası kapılarını açtı
Edebiyatın merkezi olacak dernek binası kapılarını açtı
İstanbul'un kubbelerine ışık ve hafıza üzerinden bir bakış: Yıldız Holding "Gök Kubbe" sergisine ev sahipliği yapıyor
İstanbul'un kubbelerine ışık ve hafıza üzerinden bir bakış: Yıldız Holding "Gök Kubbe" sergisine ev sahipliği yapıyor
Tekirdağ'da Maarif Korosu'ndan 19 Mayıs'a özel anlamlı klip
Tekirdağ'da Maarif Korosu'ndan 19 Mayıs'a özel anlamlı klip
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Minikler Kur'an-ı Kerim'e geçmenin sevincini yaşadı
Minikler Kur'an-ı Kerim'e geçmenin sevincini yaşadı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi