• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Kemer Çamyuva Atık Su Tesisindeki koku sorunu
Çevre
Yayınlanma: 26 Ağustos 2024 - 11:23
Güncelleme: 26 Ağustos 2024 - 11:25

Kemer Çamyuva Atık Su Tesisindeki koku sorunu

Mart ayında hizmete giren Antalya Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinde yaşanan koku problemi ile ilgili Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz tesislerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Ahmet Solmaz, tesisin önemine dikkat çekerek vatandaşların koku sorunuyla ilgili endişelerini gidereceklerini belirtti. Çevre Mühendisi Hasan Güleç ise , tesisin kısa süre içinde tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini ve koku probleminin çözüleceğini söyledi. Kaymakam Ahmet Solmaz, kokudan

Çevre
26 Ağustos 2024 - 11:23
Güncelleme: 26 Ağustos 2024 - 11:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mart ayında hizmete giren Antalya Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinde yaşanan koku problemi ile ilgili Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz tesislerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Ahmet Solmaz, tesisin önemine dikkat çekerek vatandaşların koku sorunuyla ilgili endişelerini gidereceklerini belirtti. Çevre Mühendisi Hasan Güleç ise , tesisin kısa süre içinde tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini ve koku probleminin çözüleceğini söyledi. Kaymakam Ahmet Solmaz, kokudan rahatsız oldukları gerekçesiyle Atık Su Arıtma Tesisinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik vatandaş grubuna da bilgilendirme yaptı. daha sonra vatandaşlar, yetkililer ve Kaymakam Solmaz eşliğinde tesisin içini gezdi .

Tesisin önemine vurgu yapan Kaymakam Solmaz ,bu yatırımın ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi bildiklerini söyledi. Solmaz, çevrede yaşayan vatandaşların koku problemiyle ilgili endişelerine de değinerek, "Vatandaşlarımızla birlikte tesisin içine girip teknik konularda bilgilendirme yapacağız. Kafanızdaki soruları çekinmeden bize sorabilirsiniz" dedi. Çevre Mühendisi Hasan Güleç ise aktif çamur oluşumu tamamlandığında atık suyun arıtılabileceğini belirtti. Deşarj işleminin yakında başlayacağını ifade eden Güleç, koku sorununun da aşılama süreci tamamlandığında ortadan kalkacağını söyledi.

"Bu yatırımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz"

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinde yaptığı açıklamada, "Bugün burada, sizlerle birlikte olmak istedim. Hep birlikte harekete geçebilmek adına buradayım. Bu yatırımın ne kadar önemli olduğunu hem sizler hem de ben çok iyi biliyoruz. Eğer başka konular hakkında da sorularınız varsa, bunları aydınlatmak bizim görevimiz. Bu konuda müsterih olabilirsiniz. Hâlâ aklınıza takılan noktalar varsa, ilerleyen günlerde daha fazla yardımcı olmaya çalışacağız. Burada bulunan vatandaşlarla birlikte tesisin içine gireceğiz ve teknik konularda arkadaşlarımız bize yardımcı olacaklar. Kafanızdaki soruları çekinmeden bize sorabilirsiniz. Saklanan veya bilinmeyen bir husus yok. Teknik konularda eksik bilgilerimiz varsa, bunları da netleştirip konuyu çözüme kavuşturacağız. İyi niyetli bir şekilde bu tesiste bilgilerimizi alırız" dedi.

"Tesis tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde koku sorunu tamamen kalkacaktır"

Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisinde Çevre Mühendisliği yapan Hasan Güleç, " Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy beyin açılışını yaptığı sırada biz test aşamasındaydık tesisi devreye almamıştık şimdi tesis devreye giriyor. Bakan beyin kendisi de test açılışı olarak belirtmişti. İki haftadır tesisimize atık su almaktayız. Henüz tam olarak faaliyete geçmedi. Atık suyu arıtabilecek duruma gelebilmemiz için aktif çamurun oluşması gerekiyor. Şu an tesiste aşılanma büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde deşarj etmeye başlayacağız. Deşarj işlemi başladığında muhtarlarımıza gerekli bilgileri veririz, onlar da gelip arıttığımız suyu görebilirler. Tesise ilk atık suyu aldığımız için koku durumu yaşanıyor, ancak aşılama tamamlandıktan sonra bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Bakteri oluşumu ciddi oranda tamamlandı, sabah havalandırma havuzlarını kendim gezdim. Bu konuda gönlünüz rahat olsun, bunlar olağan süreçler. Biraz bilgilendirme eksikliği olmuş olabilir. Tesis tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde koku sorunu tamamen kalkacaktır. Kemer ve Çamyuva için bu tesis önemli bir nimettir" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kadınlar Denizi Plajı yaz sezonuna hazırlanıyor
Kadınlar Denizi Plajı yaz sezonuna hazırlanıyor
Ortaburun Tabiat Parkı doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor
Ortaburun Tabiat Parkı doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Anne ayı, yavrularını emzirdikten sonra mağarada uyudu
Hendek'in yüksek kesimlerinde bahar ve sis bir arada
Hendek'in yüksek kesimlerinde bahar ve sis bir arada
Son Haberler
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anlattı
Başkan Kavaklıgil, projelerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye...
Putin yakın zamanda Çin'i ziyaret edecek
Putin yakın zamanda Çin'i ziyaret edecek
Fethiye Babadağ'da paraşüt kazası
Fethiye Babadağ'da paraşüt kazası
Kadınlar Denizi Plajı yaz sezonuna hazırlanıyor
Kadınlar Denizi Plajı yaz sezonuna hazırlanıyor
NTO'da 2026 Yılı Mali Müşavirler Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi
NTO'da 2026 Yılı Mali Müşavirler Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi
Alevlere teslim olan 2 ahşap ev kullanılmaz hale geldi
Alevlere teslim olan 2 ahşap ev kullanılmaz hale geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi