• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesinin dernek kurduğu ortaya çıktı
Asayiş
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 15:01
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 15:03

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesinin dernek kurduğu ortaya çıktı

Kendilerini üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları çeşitli vaatlerle dolandıran suç çetesinin 'Ay Yıldız Teşkilat' ismiyle kurdukları dernekte faaliyet yürüttükleri ortaya çıktı. Çete üyesi 7 kişi, Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Asayiş
27 Eylül 2023 - 15:01
Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 15:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kendilerini üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları çeşitli vaatlerle dolandıran suç çetesinin 'Ay Yıldız Teşkilat' ismiyle kurdukları dernekte faaliyet yürüttükleri ortaya çıktı. Çete üyesi 7 kişi, Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tuzağa düşürdükleri vatandaşlara kendilerini bürokrat, kamu görevlisi gibi sıfatlarla tanıtarak nitelikli dolandırıcılık yapan 7 şüpheliyi tespit etti. Şahısları yakalamak için çalışma başlatan ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından Ankara merkezli 4 ilde gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda şüphelilerin tamamını yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonda yapılan aramalarda çok sayıda silah, telsiz, sahte basın ve polis kimlik kartları ve özgeçmiş dosyaları ele geçirildi.

Milli unsurları ön plana çıkararak duyguları istismar etmişler

Zanlıların 'Ay Yıldız Teşkilat' ismiyle kurdukları ve faaliyetlerini sürdükleri derneğin logosunda çift başlı kartal figürü ve Türk devletlerini temsilen 16 yıldız kullandıkları ortaya çıktı. Şebekenin bu sayede milli duygulara hitap ederek dolandırıcılık faaliyetlerini daha rahat yürütebilecekleri düşüncesinde oldukları öğrenildi. Zanlıların iş bulma vaadinin yanı sıra, definecilik, arsa ve arazi temini, yargıdaki dosyaları lehe sonuçlandırma ve cezaevinden suçlu tahliyesi gerçekleştirme gibi vaatlerde de bulundukları ortaya çıktı.

Üst düzey devlet yetkilisi görünümü ile dolandırıcılık yapmışlar

Gözaltına alınan şüphelilerin devlet büyüklerinin adını kullanıp, bürokraside üst düzey tanıdıklarının olduğunu söyleyerek ya da kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak işe koyma vaadiyle maddi menfaat sağladıkları ve dolandırıcılık eylemleri içerisinde oldukları öğrenildi. Zanlıların aynı zamanda kendilerini milletvekili, binbaşı gibi sıfatlarla tanıttıkları, kendilerini çevrelerine devlet görevlileri tarafından vazifelendirilmiş gibi lanse ettikleri ve Türkiye genelinde teşkilatlanmaya çalıştıkları aktarıldı. İçerisinde bulundukları oluşumun sözde devlet görevlileri tarafından yönetildiğini söyleyerek güven telkin etmeye çalışan şebekenin şehit asker ve polis resimleri, dini ve milli günlere ilişkin resim ve video paylaşımlarında bulundukları, üst düzey kamu görevlileri, yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri ile ilgili paylaşımlar yaparak kendilerine önemli kişi izlenimi verip kamuoyu üzerinde güven duygusu oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Balkondan girdikleri evde hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı
Balkondan girdikleri evde hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi