• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kerevitaş 2022 yılında ihracatını ikiye katladı
Ekonomi
Yayınlanma: 14 Mart 2023 - 14:19

Kerevitaş 2022 yılında ihracatını ikiye katladı

Ekonomi
14 Mart 2023 - 14:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kerevitaş 2022 yılında ihracatını ikiye katladı
- Dondurulmuş gıda, konserve ve margarin sektörlerinde faaliyet gösteren Kerevitaş, 2022 yılında konsolide cirosunu yüzde 153 artışla 12,3 milyar TL'ye yükselttiğini açıkladı. Şirket, yurt dışı pazar payını da büyüterek ihracatını yüzde 111 artırdığını duyurdu.

Kerevitaş, 2022 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı. Buna göre Kerevitaş, geçen yıl konsolide cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 153 oranında artırarak 12,3 milyar TL'ye yükseltti. İhracat kapasitesiyle de dünya genelinde çeşitli pazarlarda liderliğini koruyan şirket, 2022'de ihracatını yüzde 111 oranında artırarak toplam 1,6 milyar TL'ye yükseltti.

Şirket, İstanbul İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen İhracat Birincileri 2022 Ödül Töreni'nde, "Dondurulmuş Ürünler Kategorisi'nde" gerçekleştirdiği satış tonajıyla birinci seçilerek, son üç yılın en başarılı ihracatçısı ödülünün de sahibi oldu.

KAP'taki açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Dondurulmuş gıda ve konserve sektörünün lider markası SuperFresh, 2022 yılında portföyüne yenilikçi marka duruşunu destekleyecek 19 ürün ilave ederek yeni bir soluk getirdi. Kategoride bir ilki gerçekleştirdiği 'Refika Birgül ile SuperFresh Bi' Yolculuk' iletişim kampanyasıyla 50 yıla yakın uzmanlığı üzerinden dondurulmuş gıdanın tarladan tabaklara ulaşan yolculuğunu tüketicilere anlattı. Sektöre yön veren SuperFresh, yüzde 50 ciro pazar payıyla açık ara liderliğini korudu. Kerevitaş Yağ İş Birimi ise yüzde 100 marka bilinirliğine sahip Bizim Yağ ve Teremyağ gibi markalarıyla 2022 yılını yüzde 63,2 oranındaki ciro payıyla tamamladı. Bizim Yağ, stratejik iş birlikleri ve yeni nesil dijital iletişimiyle Türkiye'de FMCG Gıda kategorisinde birinciliğini güçlendirerek 421 bin takipçiye ulaştı ve kendi rekorunu kırdı. Türkiye'de bir ilk olan, içinde yağ, salça, soğan, sarımsak ve baharatların yer aldığı; yemeklere keyif ve lezzet katan Ülker Bizim Yemek Bazı iki çeşidiyle raflarda yerini aldı. Domates salçalı ve pestolu çeşitleriyle ürün 'hepsi bir arada' konseptinde tüketiciyle buluştu. Kategorinin hem ürün hem de iletişim anlamında en yenilikçi markası olan Teremyağ ise 2022'de hedef kitlenin yoğun vakit geçirdiği ve erişimi en yüksek dijital mecra olan Instagram'da lezzet odaklı ve ayrışan içerik stratejisi ile FMCG Gıda kategorisinin en çok takip edilen üçüncü markası oldu."

"TÜM KATEGORİLERDE LİDERLİKLERİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRDİK"

2022 yılı finansal sonuçlarını değerlendirirken sözlerine 11 ili sarsan deprem felaketiyle ilgili üzüntülerini ifade ederek başlayan Kerevitaş CEO'su Mert Altınkılınç, bölgeye ilk etapta konserve ton balığı ve gıda ürünü ulaştırdıklarını, yaraların hızla sarılması için bu çalışmalara devam edeceklerini aktardı. Altınkılınç, "2022 yılında sadece ülkemizde değil, ihracat ve yurt dışında da büyümemizi sürdürdük. Yenilikçi ürünlerimizin, yaygın satış ve dağıtım ağımızın bize kattığı güçle tüm kategorilerde liderliklerimizi daha da güçlendirdik. Bu büyümede ihracattaki başarılarımızın payını önemli buluyor, yenilikçi ürün ve markalarımızla önümüzdeki dönem de liderliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram tatili için son günlerden umutlu
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram tatili için son günlerden umutlu
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
MB Başkanı Karahan: "Eflasyonun 2026 yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz"
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Kütahya Tarım Fuarı açıldı
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Kulp'ta yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü
Kulp'ta yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi