• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. KidZania İstanbul'dan daha sürdürülebilir bir dünya için çocuklara özel proje 
Genel
Yayınlanma: 13 Haziran 2023 - 14:13

KidZania İstanbul'dan daha sürdürülebilir bir dünya için çocuklara özel proje 

Genel
13 Haziran 2023 - 14:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KidZania İstanbul'dan daha sürdürülebilir bir dünya için çocuklara özel proje 
KidZania İstanbul, çocukların çevre ve dünyanın geleceği hakkında eleştirel bakış açısı kazanmalarını sağlayıp farkındalıklarını arttırmak için Greener World programına özel  'Daha sürdürülebilir bir dünya için Kidzania İstanbul' projesini hayata geçirdi. 15 Mayıs- 19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen program kapsamında KidZania'da farkındalığı geliştirecek birçok deneyim çocuklarla paylaşılıyor. 

KidZania İstanbul, dünya çapında tüm KidZania'larda uygulanan 'Greener World' programına özel hazırladığı, 'Daha sürdürülebilir bir dünya için KidZania İstanbul' projesi ile çocukları erken yaşlardan itibaren sorumluluk duygusu ve çevre bilincini geliştirecek etkinlik düzenliyor. Proje kapsamında Adel Sanat Atölyesi, Kâğıttan Geri Dönüşüm Boncuklar Atölyesi, Beebop Tasarım Atölyesi ve Algida Max İleri Dönüşüm Atölyesi gibi programlar çocuklarla buluşturuldu.  

"YARINI ŞEKİLLENDİRMELERİNDE İLHAM KAYNAĞI OLMAYI İSTİYORUZ" 

Doğaya hak ettiği değeri verebilmek için bireysel ve toplumsal olarak sorumlulukların farkında olmak gerektiğinin altını çizen KidZania CEO'su Ebru Timur, "Global Compact'in bugün 50 ülkeden 45.000 çocuğun daha temiz ve daha yeşil bir gezegen yaratma taahhüdünde bulunan Yeşil Dünya Taahhüdü'nün imzacısı olarak dünya çapında tüm KidZania'larda uygulanan Greener World programına özel hazırladığımız Daha Sürdürülebilir Bir Dünya için KidZania İstanbul" projesi ile çocuklara sorumluluk duygusu ve çevre bilincini aşılamayı amaçladık. Doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda KidZania İstanbul çocuklarını, çevre ve dünyamızın geleceği konusunda eleştirel bir bakış açısıyla güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Genç ziyaretçilerimize doğayı koruyup bilinçli seçimler yaparak sürdürülebilir bugünü ve yarını şekillendirmelerinde ilham kaynağı olmayı istiyoruz" dedi.  

"YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY VAR" 

"Daha Sürdürülebilir Bir Dünya için KidZania İstanbul" programı boyunca içeriye giren her çocuğun hangi aktiviteye girerse girsin daha yeşil bir dünya ve küresel ısınma ile ilgili bir ipucuna sahip olduğuna dikkat çeken KidZania CEO'su Ebru Timur, farkındalık oluşturarak herkesin yapabileceği bir şey var algısını oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Timur, "KidZania, çocukların yaşları ne olursa olsun dünya üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduklarına inanıyor" dedi.  

"ÇOCUKLAR VE EBEVEYNLER İLERİ DÖNÜŞÜM OYUNUNA DAVET EDİLDİ" 

Çocukları, çevre bilincini ve sorumlu eylemleri teşvik eden çok çeşitli etkinliklere katılma fırsatı bulduğu programda; Adel Sanat Atölyesi ile ziyaretçiler, biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemini vurgulayarak, nesli tükenmekte olan hayvan ve bitkilerden esinlenen eskizleri boyayarak yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyorlar. Kâğıttan Geri Dönüşüm Boncuklar Atölyesi'yle katılımcılar, atık kağıtları kullanarak benzersiz bilezikler üretirken geri dönüşümün önemini öğrendi ve atılan malzemeleri şık aksesuarlara dönüştürecekler. Beebop'un Tasarım Atölyesi'nde çocuklar atık kağıtları kullanarak yenilikçi tasarımlar yaratarak, ileri dönüşüm kültürünü teşvik edecek ve malzemelerin yeniden kullanım potansiyelini sergileyecekler. Algida Max İleri Dönüşüm Atölyesi ile ileri dönüşüm yolculuğu, her gün dondurmalarının tadına bakan milyonlarca çocuğa dondurma çubuklarının atıktan uçağa, kalemliğe, kuş yuvasına ve daha onlarca fikre nasıl dönüşebileceği konusunda ilham vermeyi amaçlıyor.  

Tüm ebeveyn ve çocukları daha sürdürülebilir bir dünya için ileri dönüşüm odağında oyuna davet ediyor. Urbano'nun Keşif Atölyesi ile çocuklar rüzgâr enerjisi ile çalışan bir arabayı deneyimleyerek, yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik edecek ve temiz ulaşım potansiyelini vurgulayacaklar. Koroplast, 3 Haziran Cumartesi günü Yaratıcı Drama Eğitmeni Gözde Elmas eşliğinde çocuklara Geri Dönüşüm Atölyesi gerçekleştirdi. Çocuklar ardından Koroplast ürünlerinden parmak kukla ile Kuşlara Fısıldayan Kız hikâye kitabının kahramanı Kora karakterine sünger baskı boyama yapıyorlar Akademi Çevre Elektronik İleri Dönüşüm Atölyesi ile çocuklar, elektronik atıkların birer atık olmadığını, tekrar kullanılabileceğini öğrenirken aynı zamanda bu atıklardan çeşitli sanatsal tasarımlar ortaya çıkardılar. Bache'nin Hobi Atölyesi'nde çocuklar bitki dikimi ve saksı boyaması yaparak bahçecilik konusunda uygulamalı deneyim kazanarak ve doğanın güzelliğini takdir ettiler.  

TEMA VAKFI VE İŞ BANKASI İŞ BİRLİĞİYLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK 

KidZania, sürdürülebilir bir gelecek için TEMA Vakfı iş birliğiyle Geleceğe Orman'ı hayata geçiren ve İşCep kullanıcılarının çevreye duyarlı bankacılık işlemleri ve günlük aktiviteleriyle topladıkları karbon puanlarını fidan bağışına dönüştüren İş Bankası'nın katkısıyla Geleceğe Orman Bitki Dikim Atölyesi'ni düzenliyor. Çocuklar atölyede bitkileri toprakla buluşturmayı deneyimlerken, elleriyle can suyunu verdikleri bitkileri büyütmenin sorumluluğunu almayı ve yeşil bir çevrenin hayatlarındaki önemini öğreniyor. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Kandilli Sıra Dağları'ndaki çığın izleri havadan görüntülendi
Yılmaz, Şirinevler'de kadınlarla bir araya geldi
Yılmaz, Şirinevler'de kadınlarla bir araya geldi
Lukaşenko, Rusya’dan taktik nükleer silahı kendisinin istediğini söyledi
Lukaşenko, Rusya’dan taktik nükleer silahı kendisinin istediğini söyledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi