• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kılıçdaroğlu, emeklilerle bir araya geldi
Siyaset
Yayınlanma: 02 Ağustos 2023 - 16:01

Kılıçdaroğlu, emeklilerle bir araya geldi

Siyaset
02 Ağustos 2023 - 16:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kılıçdaroğlu, emeklilerle bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni (TÜMEMEKDER) ziyaret etti. Burada emekliler ile bir araya gelip, sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, "14 milyon emekli, açlık sınırının altında bir aylığa mahkum ediliyor. Asıl beka sorunu budur" dedi.

Kılıçdaroğlu, TÜMEMEKDER'i ziyaret edip, emeklilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na genel başkan yardımcıları Hasan Efe Uyar, Aysu Bankoğlu ve Aylin Yaman ile Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı eşlik etti. Kılıçdaroğlu, emeklilerin sesini gittiği her yerde duyurmaya çalıştığını belirterek, "Geldi yaşınız emekli oldunuz. Çalıştığınız süre içerisinde döktüğünüz her alın teri bu ülkenin kalkınmasına, büyümesine katkı vermiştir. Çalışırken ayrıca prim ödediniz. 'İleride emekli olacağım, param kalsın, değerlensin, emekli olduğumda da insanca geçineyim, bir aylığım olsun' dediniz. Devlet, sosyal güvenlik priminizi aldı; yatırdı, şimdi emekli oldunuz. Bir kanun çıktı, kanuna itiraz ettim. Ama kimse kusura bakmasın, herkes sessizliğini korudu. Neydi çıkan kanun? Ne kadar çok prim öder ve çalışıyorsanız; o kadar düşük emekli aylığı alıyordunuz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir kanun var? Ama çıktı" diye konuştu.

'HAKLARINIZI SAVUNUN'

Çağdaş bir ülkede emeklilerin emekli olduktan sonra hayatlarının baharını yaşaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Emekli dediğiniz kişi, açlık sınırının altındaki bir aylığa mahkum edilir mi? Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırının altında bir aylığa mahkum edilmiş. Yıllar yılı emek harcadınız, vergi ödediniz şimdi açlık sınırının altında bir maaşa sizi mahkum ediyorlar. 14 milyon emekli, açlık sınırının altında bir aylığa mahkum ediliyor. Asıl beka sorunu budur. Haklarınızı savunun. Size sağlanan tek imkan bedava otobüs bileti; şehir içinde gezebilirsin. Başka hiçbir avantaj yok" dedi. 
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Yenipazar Paşaköy halı sahası ışık saçıyor
Yenipazar Paşaköy halı sahası ışık saçıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi