• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Adalet Partisi'nden destek açıklaması
Siyaset
Yayınlanma: 22 Mayıs 2023 - 16:56

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Adalet Partisi'nden destek açıklaması

Siyaset
22 Mayıs 2023 - 16:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Adalet Partisi'nden destek açıklaması

CHP Genel Başkanı ve Millet İttfika'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ü ziyaret etti. Toplantı sonrası açıklama yapan Öz, cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ü makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. İki lider görüşme sonrası kamera karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar hepimizin malumu. Bir var olma ve yok olma, mücadelesi veriyoruz. Türkiye aydınlığa veya karanlığa sürüklenecek; hepimizin sorumluluğu var. Hepimiz bu sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Türkiye'yi aydınlığa çıkarmalıyız. Hepimizin temel hedefi kavgadan, çekişmeden, kamplaşmadan ayrılan bir Türkiye, kucaklaşan bir Türkiye, birbirini kucaklayan, birbirini görüşüne saygı duyan bir Türkiye. Artık bu bir seçim olmanın ötesinde bir referanduma dönüşmüş durumda. Daha önce yapılan bir referandumun Türkiye'yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Artık bu yapının değişmesi lazım. Sistemin değişmesi lazım, düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Üretenin, çalışanın, alın teri dökenin kazanması lazım. Bunun için yola çıktık ve bunun için ayın 28'inde bütün vatandaşlarımı, bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oylarınızı kullanın ve Türkiye'nin kaderini değiştirelim" dedi.

ÖZ: PARTİLERİMİZ BARAJ ALTINDA KALDI

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ise Ata İttifakı'nı Zafer Partisi ile birlikte kurduklarını hatırlatarak, "Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir harekettir. Bunun mimarı Ümit Özdağ Bey'le ikimizdik. Ata İttifakı'nın da isim babası bendim. Amacımız Türkiye'nin Atatürk çizgisinde cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarak Kurtuluş Savaşı'nın yapılma sebeplerine uygun bir nizamın tekrar tesis edilmesiydi. Cumhuriyetin yıpranan değerlerini tekrar yeniden tesis etmekti. Sinan Oğan Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik ve geldi. Fakat yüzde 5'te kaldı biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı adayımız ikinci tura kalamadı. Partilerimiz de barajın altında kaldı" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEĞİZ'

Demokrasinin devam etmesi için de kararlarını verdiklerini açıklayan Öz, "Adalet Partisi olarak Genel İdare kurulumuzu topladık. Bu toplantıda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliğiyle çıkmıştır. Dolayısıyla şimdi geldik maçın ikinci yarısına. Bu ikinci yarısında birlik beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Değerli arkadaşlarım; bizler Atatürkçü, Türk milliyetçisi, cumhuriyetin kazanımına sahip çıkan müdafaayı hukuk hareketeyiz" diye konuştu.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Rusya: Dnipro askeri havaalanındaki silah ve mühimmatları füzelerle vurduk
Rusya: Dnipro askeri havaalanındaki silah ve mühimmatları füzelerle vurduk

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi