• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kimlik bilgileri çalınıp çıkartılan kredi kartıyla 30 bin lira dolandırıldı
Asayiş
Yayınlanma: 28 Nisan 2023 - 10:28

Kimlik bilgileri çalınıp çıkartılan kredi kartıyla 30 bin lira dolandırıldı

Asayiş
28 Nisan 2023 - 10:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kimlik bilgileri çalınıp çıkartılan kredi kartıyla 30 bin lira dolandırıldı

ANTALYA'da, emekli İbrahim Bibi (67), çalınan kimlik bilgileriyle çıkartılan kredi kartından 30 bin 600 liralık para çekilip harcama yapıldığını belirterek, "Banka, benim rızam olmadan limitimi yükseltmiş. PTT kartı başka birisine teslim etmiş. Beni mağdur ettiler" dedi.

Antalya'da yaşayan İbrahim Bibi'nin kimlik bilgilerini çalan kişi, 6 ay önce özel bir bankadan Bibi adına yeni bir kredi kartı çıkartılması için başvuruda bulundu. Kredi kartını PTT Lara şubesinden İbrahim Bibi'nin bilgilerini verip alan kişi, kartla çeşitli harcamalar yaptı. İnternet bankacılığından kendisi adına kredi kartı çıktığını ve alışveriş yapıldığını öğrenen Bibi, olay sonrası bankayı aradıktan sonra PTT Lara şubesine gidip, kendi adına düzenlenmiş kredi kartının bir başkasına verilmesine tepki gösterdi. Bibi, ardından kredi kartının kapatılması için başvuruda bulundu. Başvurusu onaylanan İbrahim Bibi, olayla ilgili hem kredi kartını çıkartıp kullanan kişi, hem de yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 6 ay geçmesine rağmen olayla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadığını belirten Bibi, kendi adına düzenlenen kredi kartından 30 bin 600 liralık alışveriş yapan kişi nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

İbrahim Bibi, talebi olmamasına rağmen kendisi adına kredi kartı gönderildiğini belirterek, "Kartı postaneden başka biri benim ismimi vererek alıp gidiyor. O gece bizim haberimiz olmadan limitleri yükseltilerek 20 bin lira çekiyor. Esnek hesabın limitini yükselterek 10 bin 500 lira da oradan çekiyor. Üstüne bir de kebap yemişler. Ertesi sabah bana mesaj geldi. Mesajı görünce şubeye gittim. Durumu anlatıp kredi kartını kapattırdık. Gece saat 11-12 sıralarında kredi kartım yeniden açılmış. Bu nasıl açılır. Benim rızam olmadan, bilgim olmadan limitlerim nasıl yükseltilir. Kart istemeden nasıl kat gönderirler. Kart geldiği zaman da bunu başka birine teslim ediyorlar" dedi.

'BORÇ FAİZİYLE 50-60 BİNİ BULMUŞTUR'

Kredi kartları borçlarına günlük faiz işlendiğini aktaran Bibi, "Şu an borcum 30 bin 600 lira. 6 aydır ne kadar faiz işlediğini bilmiyorum. 50-60 bin lirayı bulmuştur. 6 aydır günlük faiz işliyor. Avukat benim parayı yatırmamı söyledi ama çekmediğim parayı neden yatırayım? Parayı yatırmış olsam, suçu kabul etmiş olacağım. Ben suçlu değilim. Ben harcamadım ki. Beni mağdur ettiler. Benim zaten kredim vardı, onu ödeyip duruyorum. Elime 7 bin lira para geçiyor. Oğlumu evlendireceğim. Düğün yapacağım. Şu an onları ödemeye gücüm yok. Mağdurum en kısa sürede çözülmesini istiyorum" diye konuştu.

'ÇOK ÜZÜLDÜK DEDİLER'

İbrahim Bibi'nin oğlu Akif Bibi (24) ise "Gece biz uyurken karttan para çekilmiş. Ne olduğunu anlamadık. Telefona baktık. Kuryenin de ismi vardı. Şubeye baktık. Hemen Lara'daki PTT şubesine gittik. Sonrasında şube müdürüyle görüşmek istedik. Güvenlik 'İbrahim Bibi siz miydiniz' diye ilgilenmeye başladı. İçeri girdik, durumu anlattık. 'Çok üzüldük' dediler. 'Kartı nasıl verdiniz' dedim. 'Kamera kayıtlarına bakalım' dediler. Bakalım dedik ve ısrarla kamera kayıtlarına baktırmadılar. 'Mağdurunuz, böyle şey mi olur, habersiz vermişsiniz' dedim. 'Kimliğin arkasındaki kodu okuttuk' dediler. 'Suçlu olduğunuz için bir şeyler yapmanız lazım' dedim. Daha sonra mesaj attığımda karakola gitmemi söylediler" dedi.

'İLK İŞİ KEBAP YEMEK OLMUŞ'

Olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmadığını belirten Akif Bibi, "İlk işi kebap yemek olmuş. Sonrasında ATM'den para çekiyor. Bir anda yok oldu gitti. Şu an ne yapacağız bilmiyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu kadar olaydan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Karakoldan haber alamıyoruz. Banka yüzde 99 karşılanır dedi ama oradan da ret geldi" diye konuştu.

Olayla ilgili PTT Antalya Başmüdürlüğü'ne ise herhangi bir şikayet dilekçesinin ulaşmadığı öğrenildi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Kemal Şahin Open Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası sona erdi
Kemal Şahin Open Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası sona erdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi