• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kiraladığı mülkünü geri alamayan gurbetçiden pankartlı feryat
Yaşam
Yayınlanma: 09 Ağustos 2024 - 10:34
Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 10:36

Kiraladığı mülkünü geri alamayan gurbetçiden pankartlı feryat

Sivas'ta Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanmak üzere kiraladığı mülkünü geri alamayan gurbetçi, duruma tepki gösterdi. Şahıs, astığı pankartla sesini duyurmaya çalıştı.

Yaşam
09 Ağustos 2024 - 10:34
Güncelleme: 09 Ağustos 2024 - 10:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas'ta Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanmak üzere kiraladığı mülkünü geri alamayan gurbetçi, duruma tepki gösterdi. Şahıs, astığı pankartla sesini duyurmaya çalıştı.

Sivas kent merkezi Şeyh Şamil Mahallesi Hamza Yerlikaya Caddesi'nde bulunan 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde 5 yıldır çözülemeyen kiracı-mal sahibi anlaşmazlığına mülk sahibi tepki gösterdi. Mülk sahibi Veli Uzun, 2018 yılında mülkünü 1 yıllığına Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne kiraladı. İddiaya göre, 1 yıllık sözleşmenin dolmasının ardından aile hekimleri mülkten çıkmadı. Karşılıklı olarak sözleşmenin feshedilmesine rağmen, kira alacağının tahsil edilememesiyle sorun daha da büyüdü. Sorunu çözmek için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuran Uzun, doktorlarla yapılan görüşmelerde mahkeme yoluna yönlendirildiğini söyledi. Mahkeme sürecinin 2 yıl sürmesinin ardından çıkan tahliye kararına da doktorların uymaması üzerine, durum istinaf mahkemesine taşındı. İstinaf mahkemesinin doktorların lehine karar vermesi üzerine çaresiz kalan Uzun, sesini duyurmak amacıyla bir pankart astı. Uzun, mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istediğini belirtti. 2019'dan beri geçerli bir kira sözleşmesinin bulunmadığını ve doktorların keyfi olarak kira belirleyip ödeme yaptığını ifade eden Uzun, yeni bir sözleşme yapma girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını söyledi. Veli Uzun, astığı pankartla Sağlık Bakanlığı'nın sesini duymasını umduğunu ve yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

5 yıldır mücadele veriyor

Mülk sahibi Veli Uzun, 5 yıldır mücadeleyi verdiğini söyleyerek, "Buradaki sorun 2018 yılında yapılan sözleşmenin iki taraflı feshedilip tekrardan yeni bir sözleşme yapmamaları ve doktorların burayı işgale etmeleri ile başladı. 2018 yılında kirayı bir yıl Sağlık İl Müdürlüğü ödedikten sonra, 6 ay boyunca kira ödemesi yapılmadı ve daha sonrasında karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettik ancak yine bir 6 ay boyunca kira ödemesi alamadık. Bu sorunu halletmek için Sağlık İl Müdürlüğü ve belediyeye gittik. Doktorlarla oturup bu duruma bir çözüm bulmak istedik ancak onlar bize mahkeme yolunu önerdiler. Mahkemeye başvurduktan sonra ise bize 'siz bu olayı mahkemeye vermeden önce keşke bize iletseydiniz de biz bu sorunu hallederdik' dediler. Tamamen içinden çıkılmaz bir duruma getirdiler" dedi.

"Mağduriyetin bir çözüme kavuşturulmasını istiyorum"

Uzun, mağduriyetinin biran önce giderilmesini istediğini söyleyerek, "Mahkeme 2 yıl sonra karar verdi, tahliye kararı verdiler ancak o karara da uymadılar. Sonrasında kendileri ise davayı istinaf mahkemesine taşıdılar. İstinaf mahkemesi 6 ayın sonra verdiği kararla doktorların burada kalmasına kanaat getirdi. Bende buraya bir pankart asmaya karar verdim. Belki buradan Devlet büyüklerimiz, Sağlık İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı sesimizi duyarda mağduriyetimize çözüm bulurlar diye. Sağlık Bakanlığının bize herhangi bir yardımları dokunmuyor. Bir an önce bu mağduriyetin bir çözüme kavuşturulmasını istiyorum. 2019 da kira sözleşmemiz iki taraflı fes edildi ver şu an bir kira sözleşmesi bil yok. Doktorlar sizin bizimle bir alakanız yok diyorlar ancak kirayı kendileri kafalarına göre belirleyip ödüyorlar. Yeni bir sözleşme yapmak için Sağlık İl müdürlüğü aracılığıyla doktorlara oturduk konuştuk. Kira bedelini kendileri belirlediler sonrasında doktorlar biz hiçbir şekilde ödeme yapmayı kabul etmiyoruz diyerek masadan kalktılar. Yeni bir sözleşme yapmaya da hiçbir şekilde yanaşmadılar. Bende burada Sağlık Bakanlığı'nın sesimizi duyması için bu pankartı astım" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Son Haberler
Mersin'de gıda denetimleri bayram öncesi sıklaştırıldı
Mersin'de gıda denetimleri bayram öncesi sıklaştırıldı
Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti
Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti
Antalya'da 160 litre etil alkol ele geçirildi
Antalya'da 160 litre etil alkol ele geçirildi
Ayvacık'ta cip ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Ayvacık'ta cip ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Bin 500 metrekarelik dükkanda yaptığı en ucuzu 450 bin TL olan teknelerle dünyaya açıldı
Bin 500 metrekarelik dükkanda yaptığı en ucuzu 450 bin TL olan teknelerle dünyaya açıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi