• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kırgızistan'da 2. Halk Kurultayı toplandı
Genel
Yayınlanma: 15 Aralık 2023 - 13:51

Kırgızistan'da 2. Halk Kurultayı toplandı

Kırgızistan'da, ülkenin gündemindeki konular hakkında tavsiye kararı alma yetkisine sahip 2

Genel
15 Aralık 2023 - 13:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kırgızistan'da, ülkenin gündemindeki konular hakkında tavsiye kararı alma yetkisine sahip 2. Halk Kurultayı toplandı.

Başkent Bişkek'te başlayan Halk Kurultayı'na (Halk Buluşması) Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, kabine üyeleri, kamu kurum başkanları ve milletvekilleri katıldı.

Kurultayın açılışını gerçekleştiren Kırgızistan Devlet Sekreteri Suyumbek Kasmambetov, 2. Halk Kurultayına katılmak üzere yurt içinden ve dışından 143'ü kadın 551'i erkek olmak üzere toplam 695 delegenin seçildiğini bildirdi.

Kasmambetov, kurultaya katılan delegeler arasından seçilen 74'ünün ülkede yaşayan diğer milletlerin temsilcilerini oluşturduğunu aktardı.

Yönetime seçilen 17 delege üyesi de kurultay başkanlığı için siyasetçi Mıktıbek Abdıldayev'i seçti.

- Kurultay'da güncel sorunlara yönelik ortak öneriler geliştirilecek

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, kurultayın rolüne ilişkin değindiği konuşmasında, "Kurultay, demokrasimizin bir gereğidir. Kurultay bir diyalogdur. Halk Kurultayı, kamu yönetiminin şeffaflığını ve hesap verebilirliğini sağlayan güçlü bir araçtır." dedi.

Caparov, kurultayın ulusal öneme sahip güncel konuların ele alınması ve reformların desteklenmesine yönelik ortak önerilerin geliştirilmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Ülkede, barışın, istikrarın, geleneklerin ve değerlerin korunmasının önemini vurgulayan Caparov, iktidarının yaşamın tüm alanlarında hayata geçirdiği ve planlanan çalışmaları hakkında verileri paylaştı.

Caparov, özellikle Kırgızcanın korunmasının ve geliştirilmesinin öneminin altını çizerken, aile içi şiddet ve çocuk istismarının önüne geçilmesi gerektiğini de ifade etti.

Ulusal birliği, etnik halklar arası ilişkileri ve uyumu güçlendirmeyi, dinler arası hoşgörüyü artırmayı, her kademede aşırıcılığı önlemeyi amaçladıklarını kaydeden Caparov, ülkenin huzur ve istikrarını bozmaya yeltenecek olanları uyardı.

Caparov, ülkede yabancı yatırımcılara karşı tavrının değişmesi gerektiğine vurgu yaparken, "Onları ülkeyi, topraklarımızı ele geçirmeye çalışan düşmanlar olarak görmemeliyiz. Her yatırımcının amacı kar etmektir. Her birimiz yatırımcılara mümkün olduğunca fazla destek sağlamalıyız." diye konuştu.

İktidardakilerin ülkenin geleceği için mücadele ettiklerini ve ülkeyi kalkındırmak için çaba göstererek hayatlarını riske attıklarını belirten Caparov, "Böyle durumlarda halktan hükümete destek vermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, ülkede 2024 yılında ulaşım, madencilik, enerji ve turizm alanında hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Meclis Başanı Nurlanbek Şakiyev de ülkede yeni dil kanununun yürürlükte bulunduğunu ve meclisin Kırgız dilinin gelişiminin takipçisi olmaya devam edeceğini anımsattı.

Delegelerin konuşmalarıyla devam eden 2. Halk Kurultayı, Cumhurbaşkanının değerlendirmesi ve sonuç bildirisinin kabul edilmesiyle yarın sona erecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Enflasyonun 2027'de yüzde 15 ve 2028'de yüzde 9 olacağı tahmin edilmektedir"
Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Enflasyonun 2027'de yüzde...
Geleceğin sağlıkçıları, sektör temsilcileriyle buluştu
Geleceğin sağlıkçıları, sektör temsilcileriyle buluştu
Aydın Büyükşehir'den, Kuşadası'nda bakım ve temizlik çalışması
Aydın Büyükşehir'den, Kuşadası'nda bakım ve temizlik çalışması
Karaman'da yaşlı adamın yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı
Karaman'da yaşlı adamın yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı
Diyarbakır merkezli 23 ilde 334 adrese eş zamanlı narkotik operasyonu
Diyarbakır merkezli 23 ilde 334 adrese eş zamanlı narkotik operasyonu
Diyarbakır'da dört yıl sonra kitap fuarı düzenleniyor
Diyarbakır'da dört yıl sonra kitap fuarı düzenleniyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi