• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kırgızistan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlandı
Genel
Yayınlanma: 28 Ekim 2023 - 16:48

Kırgızistan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlandı

Kırgızistan'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100

Genel
28 Ekim 2023 - 16:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kırgızistan'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı kutlaması, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bişkek Türk Ortaokulu'nda yapılan programla başladı.

Kutlamada, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Cumhuriyet" belgeseli gösterildi ve öğrenciler gösterilerini sundu.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Kürşad Dulkadir, burada yaptığı konuşmada, "Ne mutlu ki bize, bizim kuşaklara ve çocuklarımıza bir yüzyılı görmek nasip oldu." dedi.

"İnşallah, Allah'ın izni ile nice yüzyıllar torunlarımıza ve torunlarımızın torunlarına nasip olur. Tek temennimiz budur" diyen Dulkadir, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak çok güçlü devlet olmalıyız. Biz buna eğitim ile katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

- Manas Üniversitesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Öte yandan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesince (KTMÜ), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla konser ve fener alayı düzenlendi.

Etkinliğe, Azerbaycan Büyükelçisi Latif Gandilov, KKTC Bişkek Temsilcisi Mehmet Davulcu, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektör Vekili Dr. Baktıgül Kalambekova ve öğrenciler katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda, "Cumhuriyet" belgeseli izlendi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği türküler Türk Dünyası Orkestrası eşliğinde seslendirildi.

KTMÜ Rektörü Ceylan, yaptığı konuşmada, "Biz biliyoruz ki artık dünyanın en güçlü ordusuna, en güçlü ekonomik durumuna ve en güçlü donanmasına sahip ülkelerden biri Türkiye Cumhuriyeti'dir. Var olsun Türkiye Cumhuriyeti." diye konuştu.

Rektör Vekili Kalambekova da "Türkiye'nin ufku geniş, temeli sağlam, geleceği parlak, başarısı daim olsun. Cumhuriyet'in yaşı sonsuz olsun, yüzüncü yılınız kutlu olsun." temennisinde bulundu.

Daha sonra üniversite kampüsünde bayraklar ve fenerler eşliğinde fener alayı yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün son durağında iki ülke milli marşları okundu ve dev Türk bayrağı açıldı.

Rektör Ceylan, buradaki konuşmasında ise "Türk Devletleri Teşkilatı bir olduğu sürece hiç kimse bizi yıkamaz, hiçbir devlet bizi kıramaz. Türkiye Cumhuriyeti nice yüzyıllar yaşasın." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Gandilov da "Bugün bütün Türk dünyasının bayramıdır. Atatürk’ün de dediği gibi Türk halkı zekidir. Türkiye büyük bir cumhuriyettir ve onun etrafında 6 Türk devleti vardır. Biz bir olduğumuz sürece bizi hiç kimse yıkamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlu olsun." şeklinde konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık...
ULUSKON Genel Başkanı Atasoy'dan 29 Ekim mesajı: Cumhuriyetimizin sonsuz yaşamasını diliyorum
ULUSKON Genel Başkanı Atasoy'dan 29 Ekim mesajı: Cumhuriyetimizin sonsuz yaşamasını diliyorum

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi