• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kırıkkale'nin el yapımı bez bebeklerine yoğun talep: 3 ülkeye gönderildi, sıra Dubai'de
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Haziran 2024 - 15:20
Güncelleme: 05 Haziran 2024 - 15:54

Kırıkkale'nin el yapımı bez bebeklerine yoğun talep: 3 ülkeye gönderildi, sıra Dubai'de

Kırıkkale'de kursiyerlerin ürettiği bebekler, yurt dışındaki talep artışı ile büyük ilgi görüyor. Daha önce İngiltere, Amerika ve Avustralya'ya ihraç edilen özel bez bebekler, şimdi de Dubai'ye gönderilmek için hazırlanıyor.

Ekonomi
05 Haziran 2024 - 15:20
Güncelleme: 05 Haziran 2024 - 15:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kırıkkale'nin el yapımı bez bebeklerine yoğun talep: 3 ülkeye gönderildi, sıra Dubai'de
Kırıkkale'de kursiyerlerin ürettiği bebekler, yurt dışındaki talep artışı ile büyük ilgi görüyor. Daha önce İngiltere, Amerika ve Avustralya'ya ihraç edilen özel bez bebekler, şimdi de Dubai'ye gönderilmek için hazırlanıyor.

Kırıkkale'de, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" çerçevesinde, Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılan 796 kursta toplam 13 bin 503 kursiyere eğitim verildi. Kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Kursiyerlerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu bu etkinlik, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu kurslarda verilen eğitimlerle, bireylerin kişisel gelişimlerine ve mesleki becerilerine önemli katkılar sağlandı.

3 ülkeye ihraç ediliyor

Özellikle dikkat çeken bir diğer nokta ise Kırıkkale Belediyesi'ne ait Mahalle Konakları'nda kursiyerlerin ürettikleri bebeklerin yurtdışına da satılması oldu. Geleneksel ve modern tasarımların bir araya geldiği bu bebekler, hem çocuklar hem de koleksiyonerler için ilgi çekici hale geldi. El emeği bebekler, hem ekonomik hem de kültürel açıdan da büyük bir başarıyı temsil ediyor.

Sergi açılışında konuşan Vali Mehmet Makas, kurslara katılan ve hayatın her aşamasında olan kadınları kutlayarak, "Allah her birini var etsin, emekleri zayi olmasın. Diliyoruz ki burada öğrendiklerini aile bütçelerine de katkı sağlamak adına devam ettirirler" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Önal da Halk Eğitimi Merkezi'nin sunduğu kursların, hem kişisel gelişime hem de toplumsal kaynaşmaya önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, kursiyerlere emekleri için teşekkür etti. Sergi gezisinin ardından Makas ve beraberindekiler, kursiyerlerin seslendirdiği çeşitli türkü ve şarkıları dinledi. Kursiyerlerin performansları, izleyicilerden tam not aldı ve etkinliğe ayrı bir renk kattı.

"Hanımlar için aslında terapi oluyor"

Uzun vadeli çalışmalarıyla birçok alanda sabırla eserler ürettiklerini belirten çini sanatçısı Kamile Coşkun, çini sanatını, kadınlara hem psikolojik hem de ekonomik anlamda büyük katkılar sağladığını söyledi. Coşkun, "Eylül ayı itibariyle başlıyoruz Haziran'a kadar uzun vadede birçok alanda sabırla eserlerimizi üretiyoruz. Hanımlar için aslında terapi oluyor. Evden çıkıyorlar ürettiklerini hem hediye ediyorlar. Hem de satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Aslında da kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımıza geçmişten geleceğe aktarmaya vesile oluyor" ifadelerini kullandı.

"Şimdi de Dubai ile görüşüyoruz"

El emeği göz nuru bebekler örerek hem yurt içinde hem de yurt dışında satış yaptıklarını anlatan usta öğretici Tuğba Demirtaş, "Yurtdışı ve yurtiçi satışlar yapıyoruz. Sergilerimizde değerlendiriyoruz. Satış yapacağımız yerler oluyor mahalle konaklarımızda. Ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Üretmek onların hoşlarına gidiyor ve terapi oluyor. Türkiye'nin dışında İngiltere'ye, Avustralya'ya, Amerika'ya satışlarımızı yaptık. Şimdi de Dubai ile görüşüyoruz" şeklinde konuştu.

"Ev ekonomilerine katkı sağlıyoruz"

Usta öğretici Feyza Kaya ise, Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan tel kırma sanatını öğrencilere öğretmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz tel kırma alanında çeyiz de yapıyorlar. Aynı zamanda çanta, namaz baş örtüsü, salon takımı gibi ürünler çıkararak satışını sağlıyoruz. Ev ekonomilerine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Açılışa, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Kastamonu'da polis ekipleri bir ayda 108 aranan şahsı yakaladı
Kastamonu'da polis ekipleri bir ayda 108 aranan şahsı yakaladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi