• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kızı, oğlu, torunu ve damadını toprağa veren depremzede anne: Artık göz yaşlarım akmıyor 
Asayiş
Yayınlanma: 10 Şubat 2023 - 18:30
Güncelleme: 10 Şubat 2023 - 18:30

Kızı, oğlu, torunu ve damadını toprağa veren depremzede anne: Artık göz yaşlarım akmıyor 

Asayiş
10 Şubat 2023 - 18:30
Güncelleme: 10 Şubat 2023 - 18:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kızı, oğlu, torunu ve damadını toprağa veren depremzede anne: Artık göz yaşlarım akmıyor 

KAHRAMANMARAŞ'daki depremde kaldıkları binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Uzman Çavuş Serkan Caz (31), öğretmen eşi Ayşin Çelik Caz (31), 9 aylık kızları Alya Defne ve Ayşin'in erkek kardeşi Furkan Çelik (24) memleketleri Eskişehir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Enkazdan çıkarılan Ayşin ve Furkan'ın annesi Serap Çelik, yaralı halde katıldığı cenazede gözyaşlarına boğularak, "Bulamadım onları ben enkazın altında. Bağırdım, bağırdım duyamadım enkazın altında. Ölmüş benim yavrularım meğerse. Dayanacak gücüm kalmadı. Artık göz yaşlarım akmıyor benim" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 2'nci Zırhlı Birlikler Tugay Komutanlığı'nda görevli Bakım Uzman Çavuş Serkan Caz, eşi Ayşin Çelik Caz, 9 aylık kızları Alya Defne ve Ayşin'in erkek kardeşi Furkan Çelik ile anneleri Serap Çelik'in kaldığı Dulkadiroğlu ilçesi Trabzon Bulvarı üzerindeki Ağaoğlu sitesindeki evleri çöktü. Enkaz altında kalan Serap Çelik kurtarılırken, Serkan Caz, eşi, kızı ve kayınbiraderi hayatını kaybetti. Caz ailesi ve Furkan Çelik'in enkazdan çıkarılan cansız bedenleri hastanedeki işlemlerin ardından memleketleri Eskişehir'e getirildi. Reşadiye Camii'nde düzenlenen törende Serkan Caz, eşi Ayşin Çelik Caz, 9 aylık kızları Alya Defne ve Furkan Çelik'in tabutlarına Türk bayrağı konuldu. 

Cenazeye Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 1'nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, Eskişehir Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Caz ve Çelik ailelerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Cenazede oğlunun asker parkasını giyen Sadık Caz ile damadının asker şapkasını takan Seydi Çelik, gözyaşlarına boğulurken taziyeleri kabul etti.

'ÜLKE VE MİLLET OLARAK YASTAYIZ'

Cenaze namazını kıldıran İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, ülke olarak çok büyük bir üzüntü yaşandığını belirterek, "Bu kardeşlerimiz depremde şehit olan, İslam'a göre şehit hükmünde olan kardeşlerimiz. Ülke olarak, millet olarak hepimizin üzüntüsü büyük yastayız. Hepimizin başı sağ olsun.B ütün kardeşlerimiz Hem maddi hem manevi olarak, hem de dualarımızla yanındayız. Ölenlerimize Allah rahmeti ile muamele etsin diyoruz. Tabii şehitlik herkese nasip olmuyor. Bu kardeşlerimiz, ablamız, yavrumuz inşallah Cenab-ı Hakkın huzuruna şehit olarak gidecekler. Rabbim bizleri de bu kardeşlerimizin şefaatine nail eylesin.  Allah her zaman bu milletin yardımcısı olsun diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

'BAĞIRDIM, BAĞIRDIMDIM DUYMADILAR SESİMİ'

Enkaz altından yaralı olarak çıkarılan anne Serap Çelik, cenazede gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracına bindirilen tabutların ardından ağlayan anne Çelik, "Dayanamıyorum ben. Ah, benim yavrularım gidiyor. Ben ne yapayım? Yavrularımı görüyor musunuz? Nasıl gidiyorlar önden, beni bıraktılar. Onlar çıksaydı da ben çıkmasaydım. Bağırdım, bağırdım duymadılar sesimi. Bulamadım onları ben enkazın altında. Bağırdım bağırdım duyamadım enkazın altında. Ölmüş benim yavrularım meğerse. Dayanacak gücüm kalmadı. Artık göz yaşlarım akmıyor benim" diye feryat etti. Ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından Türk bayrağına sarılı cenazeler askeri manganın omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenazeye katılan binlerce kişi gözyaşlarına hakim olamazken, Serkan Caz, öğretmen eşi Ayşin Caz, 9 aylık bebekleri Alya Defne ile Furkan Çelik Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 8 yaralı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları kapandı
Yağışlar kenti esir aldı, Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Erzincan yolları...
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
İnegölspor, altyapı tesislerini depremzedelere açtı
İnegölspor, altyapı tesislerini depremzedelere açtı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi