• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklama:
Genel
Yayınlanma: 25 Mart 2023 - 21:05

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklama:

"Türkiye Cumhuriyeti, deprem felaketinde her aşamada yanımızda oldu. Enkaz altında kalan KKTC vatandaşlarının kurtarılması için imkanlarını seferber etti" - "Türkiye’nin 11 ilini kapsayan, binlerce enkaz ortaya çıkaran deprem büyük bir drama sebep olmuştur"

Genel
25 Mart 2023 - 21:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin her aşamada yanlarında olduğunu, enkaz altında kalan KKTC vatandaşlarının kurtarılması için imkanlarını seferber ettiğini bildirdi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Tatar'ın Türkiye'deki depremlerle ilgili yaptığı açıklamayı yayımladı.

Her zaman olduğu gibi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk zamanlarında da Türkiye'nin desteğini gördüklerini belirten Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti, deprem felaketinde her aşamada yanımızda oldu. Enkaz altında kalan KKTC vatandaşlarının kurtarılması için imkanlarını seferber etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, tüm süreçte bizlere her türlü desteği sağladı." ifadelerini kullandı.

Depremin olduğu 6 Şubat sabahında Başbakan, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, komutanlar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı ve diğer yetkililerden oluşan kriz masası kurduklarını anlatan Tatar, bu merkezin son dakikaya kadar özveriyle çalıştığını vurguladı.

Deprem haberinin alınmasıyla Feyzioğlu ve komutanlar aracılığıyla Tunceli Jandarma Özel Harekat ekiplerinin Adıyaman'daki İsias Otel’de gerekli incelemeleri yaptığını, buradan verilen destekle arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını belirten Tatar, yine Türkiye'nin yardımıyla bakanlar, aileler, sivil savunma ekipleri, özel arama kurtarma ekipleri ve sağlık personelinin, zor şartlarda Adıyaman'a gönderildiğini kaydetti.

- "KKTC kafilesinin bulunduğu enkaza hemen müdahale edilmiş"

Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere diğer yetkililerin de tüm süreçte KKTC'yi desteklediğini ve taziyede bulunduklarına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Cumhuriyeti makamlarının destekleri sayesinde deprem bölgelerinde bulunan KKTC vatandaşları ülkemize getirilmiş, vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği oteller ile ilgili yargı süreci hızlı bir şekilde başlatılmıştır. Otel sahipleri şu an için tutukludur. Sorumluların yargılanması anlamında da Türkiye Cumhuriyeti makamları bize destek vermektedir. Türkiye’nin 11 ilini kapsayan, binlerce enkaz ortaya çıkaran deprem büyük bir drama sebep olmuştur. KKTC kafilesinin bulunduğu enkaza hemen müdahale edilmiş ancak başarılamamıştır, enkaz kum yığınına dönüşmüş ve 100’e yakın insan orada yaşamını yitirmiştir. Bu süreçte Türkiye makamları hep yanımızda olmuştur."

Depremin hemen akabinde ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını fakat Adıyaman'daki İsias Otel'de kalan öğrenci kafilesi "Şampiyon Melekler" başta olmak üzere vatandaşlarını kaybettiklerine dikkati çeken Tatar, cinayet niteliğinde olan ve ihmal tespit edilen Adıyaman'daki otelle ilgili duyulan rahatsızlık ve hassasiyete Türkiye'nin büyük önem verdiğini vurguladı.

Tatar, özellikle öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan kafilenin yaşamını yitirdiği İsias Otel ile ilgili davanın bizzat takipçisi olacağını ifade ederek, deprem sürecinde KKTC'ye desteklerini esirgemeyen Türkiye makamlarına teşekkürlerini iletti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Fransa'da yapay su havzaları projesine karşı yapılan gösteride çok sayıda kişi yaralandı
Fransa'da yapay su havzaları projesine karşı yapılan gösteride çok sayıda kişi yaralandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi