• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. KKTC Meclis Başkanı Töre, KKTC'nin devamının Türkiye'nin desteğiyle mümkün olduğunu söyledi
Genel
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 - 15:20

KKTC Meclis Başkanı Töre, KKTC'nin devamının Türkiye'nin desteğiyle mümkün olduğunu söyledi

"Bizim tek güvencemiz Türk ordusunun Ada'daki varlığıdır, Türkiye’nin etkili garantörlüğünün devam etmesidir. Bu asla sulandırılamaz. KKTC’nin milli varlığı da sulandırılamaz"

Genel
11 Temmuz 2023 - 15:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC'nin devamının Türkiye'nin güçlü desteğiyle mümkün olduğunu belirtti.

Töre, KKTC'ye resmi ziyarette bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile Cumhuriyet Meclisi'nde yaptığı görüşme öncesi açıklamada bulundu.

Kıbrıs'ın Türk milletinin vatanı, Kıbrıs Türklerinin de Türk milletinin ayrılmaz parçası olduğunu belirten Töre, "KKTC'nin devamı ancak ana vatan Türkiye'nin güçlü desteğiyle mümkündür. Türkiye'nin desteği olmadan dünya bizi tanımıyor, izole ediyor, ambargolar uyguluyor ama bütün izolasyonlara, ambargolara rağmen ana vatan Türkiye'nin desteği devam etmektedir." dedi.

- "Türkiye ile Türk milleti ile ayrı gayrı olmayacağız"

Milli kültürün ve manevi değerlerin korunmasının önemine işaret eden Töre, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli kültürünü kaybeden, milli ve manevi değerlerini kaybeden bir halk veya toplum kendini kaybeder, zaman içerisinde yok olup gidebilir ama bizim özümüz, öznemiz Türk'üz ve Türk milletiyiz. Tek başımıza bir özne değiliz. Öznemiz milli davamızdır, Türk milletinin yüksek menfaatleridir, çıkarlarıdır. Kıbrıs Türk halkının yüksek çıkarları da Türk milletinin yüksek çıkarlarıyla birlikte mütalaa edilmesi gerekir ve ele alınması gerekir. Ayrılığa gayrılığa düştüğümüz anda sıkıntıya düşeriz ve büyük bir yanlışlık da yapabiliriz. Onun için Türkiye ile Türk milleti ile ayrı gayrı olmayacağız."

Töre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargo ve izolasyonların kaldırılmasına yönelik mesajlarının tarihi bir çağrı olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine BM Genel Kurulunda "Dünya beşten büyüktür" ifadesinin bir gerçeği yansıttığını kaydeden Töre, "Kıbrıs Türk halkı Avrupa tarafından ambargolara maruz kalmaktadır. BM verdiği sözleri tutmamaktadır. Yine aynı şekilde ABD, İsrail, Fransa, Rum tarafıyla, Yunan tarafıyla askeri tatbikatlar yapmaktadır. Bu askeri tatbikatlar kime karşı yapılıyor? Gayet açık ve belli. Bizim tek güvencemiz Türk ordusunun Ada'daki varlığıdır, Türkiye’nin etkili garantörlüğünün devam etmesidir. Bu asla sulandırılamaz. KKTC’nin milli varlığı da sulandırılamaz. Çünkü bir milli devlet kurması her halka nasip değildir." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin güçlü varlığı her zaman bize de güç vermektedir"

Töre, Kıbrıs Türk halkının milli devleti olan KKTC'yi kurduğunu belirterek "Bu milli devletimize sahip çıkacağız. Şehitlerimize borcumuzdur, bizden sonraki nesillere borcumuzdur. Bağımsızlıktan, egemenlikten, istiklal anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. Dolayısıyla ana vatan Türkiye'nin güçlü varlığı her zaman bize de güç vermektedir. Türkiye'nin yeni yüzyılına girerken, Türkiye’nin yeni yüzyılı inanıyorum ki Türk milletinin yeni yüzyılı olacaktır. Çünkü Türkiye güçlü olursa, Türk dünyasının tamamı, Türk milletinin tamamı da daha güçlü olur. Diğer Türk cumhuriyetleri de daha güçlü olur. Morallerimiz de daha yüksek olur." dedi.

Türkiye'ye olan sevgilerine ve iki ülke arasındaki yakın bağlara işaret eden Töre, "Biz ana vatanımız Türkiye'yi, Türk milletini çok seviyoruz çünkü zaten mensubuyuz. Türkiye'siz Kıbrıs olur mu? Olmaz. Damarımız kesilmiş olur, damarımızdaki kan bitmiş olur, tükenmiş olur. Türkiye'siz bir can olur mu? Hayır, bir insanın bedenindeki can çıktığı zaman nasıl ceset olursa, Türkiye'siz olmaz. Dolayısıyla Türkiye ve Türk ordusu bizim bedenimizdeki can, damarımızdaki kan gibidir ve bunlarsız olmaz. KKTC yoluna devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Karaman'da Türk Dil Parkı'nda yenileme çalışması yapıldı
Karaman'da Türk Dil Parkı'nda yenileme çalışması yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi