• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KKTC yarın "4,5G"ye geçecek, hazineye 1 milyar 250 milyon lira girecek
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Eylül 2023 - 11:40

KKTC yarın "4,5G"ye geçecek, hazineye 1 milyar 250 milyon lira girecek

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı: - "Vatandaşlarımız yarın itibarıyla teknolojide çağı yakalayacak"

Ekonomi
06 Eylül 2023 - 11:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ARİFE YILDIZ ÜNAL - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yarın itibarıyla KKTC halkının 4,5G üzerinden konuşmaya başlayacağını belirterek, "KKTC halkının bilişimde çağı yakalaması amacıyla yapılan 4G ve 5G frekans ihalesinde hazineye 1 milyar 250 milyon lira girecek." dedi.

Arıklı, AA muhabirine, KKTC'de mobil iletişimde 2008'den bu yana 3G frekansının kullanıldığını ifade ederek, "Bazı bürokratik sıkıntılar dolayısıyla 4G'ye geçişi gerçekleştiremedik." diye konuştu.

KKTC ekonomisinin turizm ve yüksek öğretim ağırlıklı olduğunu dile getiren Arıklı, gençlerin, çoğunlukla "home ofis" çalışan turistlerin ve iş adamlarının hızlı internet talepleri doğrultusunda, bilişim teknolojilerinde çağı yakalamak amacıyla, geçen yıl "IMT Hizmet ve Sayısı Sınırlandırılmış Bireysel Kullanım Hakları ile Kurulacak Altyapılara İlişkin Yetkilendirme İhalesi (4G ve 5G İhalesi)"nin yapıldığını anlattı.

Yıllardır üzerinde çalışılan ama bir türlü başarılamayan söz konusu ihaleyi gerçekleştirmenin kendilerine nasip olduğunu belirten Arıklı, söz konusu frekans ihalelerinin ilkini Turkcell'in, ikincisini de Telsim'in kazandığını kaydetti.

- "1 milyar 250 milyon lira KKTC devlet hazinesine girecek"

İletişim teknolojisinde çağı yakaladıklarına dikkati çeken Arıklı, yarın itibarıyla KKTC'lilerin 4G ve 4,5G üzerinden konuşma imkanı ve internet hizmetine kavuşacaklarını ifade etti.

Arıklı, şu değerlendirmede bulundu:

"İhale kapsamında ödemeler başladı. Günün sonunda 1 milyar 250 milyon lira KKTC devlet hazinesine girecek. Vatandaşlarımızın bilişim teknolojilerinde çağı atlaması için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayan Turkcell yarın itibarıyla 4G ve 4,5G'yi kullanmaya başlayacak. Şartnameye göre kasım ayında aynı hizmeti vermesi beklenen Telsim yetkilileri de altyapı çalışmalarını tamamladıklarını, yakın zamanda 4G, 4,5G hizmeti vermeye başlamak istediklerini bize ilettiler. Biz de bu talebi, Bakanlar Kurulunda ele alabileceğimizi söyledik."

"İhale kapsamında 5 yıl içinde 5G'ye geçişin gerçekleşmesi gerekiyor." diyen Arıklı, teknolojide çağın gerisinde kalmamak için gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.




AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Kastamonu'da yıldırım düşen kulübe alevlere teslim oldu
Kastamonu'da yıldırım düşen kulübe alevlere teslim oldu
Çorum'da dolu yağışı etkili oldu
Çorum'da dolu yağışı etkili oldu
"Filenin Sultanları"nın parlayan yıldızı Melissa Vargas'ın "Türkiye" hikayesi
"Filenin Sultanları"nın parlayan yıldızı Melissa Vargas'ın "Türkiye" hikayesi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi