• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Koç Holding'den deprem bölgesi çalışmaları açıklaması:
Ekonomi
Yayınlanma: 15 Şubat 2023 - 17:28

Koç Holding'den deprem bölgesi çalışmaları açıklaması:

"Bugüne dek Koç Holding ve Topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon TL'yi geçti. Önümüzdeki dönemde barınma, sağlık, eğitim ve depremden etkilenen çocukların desteklenmesi kapsamında gerçekleştireceğimiz projeler için ilave olarak 1,8 milyar TL tahsis ettik"

Ekonomi
15 Şubat 2023 - 17:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Koç Holding'den yapılan açıklamada, "Bugüne dek Koç Holding ve Topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon TL'yi geçti. Önümüzdeki dönemde barınma, sağlık, eğitim ve depremden etkilenen çocukların desteklenmesi kapsamında gerçekleştireceğimiz projeler için ilave olarak 1,8 milyar TL tahsis ettik." denildi.

Koç Holding, deprem bölgesine yönelik çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Holding açıklamasında, "6 Şubat günü ülkemiz tarihinin en büyük doğal afetlerinden biriyle sarsıldık. 10 ilimizi doğrudan etkileyen, bazı şehir merkezlerimizde hayal edilmesi imkansız bir tahribata neden olan deprem felaketi yüreğimizi yaktı. Hayatını kaybeden on binlerce yurttaşımızın yasını tutuyoruz. Deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ülkemize baş sağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Koç Topluluğu olarak; Koç Holding, şirketlerimiz, Vehbi Koç Vakfı ve VKV Sağlık Kuruluşlarıyla birlikte ülkemizin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere ilk günden bu yana kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Arama-kurtarma çalışmalarında AFAD ekipleriyle koordineli olarak görev alan eğitimli ve donanımlı 531 çalışma arkadaşımız, 117 vatandaşımızı enkaz altından kurtardı. Bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon halinde tüm imkânlarımızı harekete geçirerek halkımızın yardımına koştuk.

Seferberlik ve dayanışma ruhuyla güç birliği yaptık. Bugüne dek Koç Holding ve Topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon TL'yi geçti. Buna ilave olarak bölgedeki iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu finansal destekleri de sağlamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde barınma, sağlık, eğitim ve depremden etkilenen çocukların desteklenmesi kapsamında gerçekleştireceğimiz projeler için ilave olarak 1,8 milyar TL tahsis ettik. Böylelikle, şimdiye kadar yaptıklarımızla birlikte, proje bazlı yardımlarımız için toplam 2 milyar TL kaynak tahsis etmiş oluyoruz."

- "110 bin kişiden oluşan insan kaynağımızın uzmanlık, deneyim ve iş gücünü seferber ettik"

Devletin göstereceği bölgelerde yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin adet konteynerden oluşan, sosyal imkanları da barındıran geçici yaşam alanlarının oluşturulacağının aktarıldığı açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Ayrıca, gerekli donanımları barındıran konteyner sağlık merkezi projesi için de çalışmaya başladık. İlave olarak bölgede sıcak yemek, çamaşır ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için tırlarımızla verdiğimiz hizmeti arttırarak sürdürüyoruz. Böyle büyük bir felaketin yaralarının sarılmasında maddi kaynak tahsisinin yeterli olmayacağının bilincindeyiz. Yapılacak yardımların projelendirilmesinden, sahadaki uygulamaya kadar tüm aşamaların süratle tamamlanması için 110 bin kişiden oluşan insan kaynağımızın uzmanlık, deneyim ve iş gücünü seferber ettik.

Bölgedeki iktisadi hayatın normalleşmesi ve bölgenin canlandırılması için şu ana kadar yaptığımız gibi tüm imkanlarımızı kullanacağız. Her zaman olduğu gibi bölgedeki iş ortaklarımızın yanındayız. Bu kapsamda yurt içinde ve yurt dışında iş birliği yaptığımız paydaşlarımızı bölgeye destek vermeye teşvik edeceğiz. Kurucumuz merhum Vehbi Koç'un 'Devletim ve Ülkem varsa ben de varım' ilkesi ışığında 97 yıldır olduğu gibi bu büyük depremin yaralarının sarılmasında da üzerimize düşeni kararlılıkla gerçekleştireceğiz. Bu zor günleri de birlik ve dayanışma içerisinde aşacağımıza yürekten inanıyoruz."


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
DSO, Kayseri'de ki savunma sanayii yatırımları yerinde incelendi
DSO, Kayseri'de ki savunma sanayii yatırımları yerinde incelendi
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
Son Haberler
Maltepe'de depo yangını
Maltepe'de depo yangını
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu Kapanış Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kazakistan'la ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da ileriye gitmesinden bahtiyarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu...
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremzedeleri ziyaret etti
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremzedeleri ziyaret etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi