• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kolombiya ve Şili, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı
Genel
Yayınlanma: 18 Ekim 2023 - 07:29

Kolombiya ve Şili, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı

Kolombiya ve Şili hükümetleri, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıyı kınadı

Genel
18 Ekim 2023 - 07:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kolombiya ve Şili hükümetleri, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Şili Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, yüzlerce ölüme ve yaralanmaya yol açan vahşi saldırının "en güçlü" şekilde kınandığı bildirildi.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının uluslararası hukuk ve insan haklarının ciddi ihlali anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, "Hukuka uymamak insanların onuruna yönelik bir saldırı teşkil ediyor ve aynı zamanda küresel barış ve güvenliği tehdit ediyor. Bu olay, savaş suçu teşkil edebileceği için yetkili ulusal ve uluslararası makamlarca araştırılmalıdır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Filistin halkıyla dayanışma ve destek belirtilerek, kurbanların ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı da Gazze'deki hastaneye düzenlenen saldırıyı "şiddetli" şekilde kınadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı örgütlere çağrıda bulunan bakanlık, Uluslararası hukuk çerçevesinde sivillerin bir an önce korunması gerektiğini belirtti.

Bakanlık, Ortadoğu'da yaşanılan olayların istikrara kavuşması için iki devletli çözümün şart olduğunu vurgulayarak, müzakerelerin derhal başlatılması gerektiğini kaydetti.

- Bolivya eski Devlet Başkanı Morales'ten İsrail'e "sert" tepki

Sosyal medya hesabı X'ten bombalı saldırıda ölen Filistinlilerin beyaz kefenli fotoğrafını paylaşan Bolivya eski Devlet Başkanı Evo Morales, "Filistin halkının çektiği acılar nedeniyle çok fazla acı ve çaresizlik hissediyoruz. Şimdi ise bir hastaneye yapılan yeni saldırıda 800'den fazla kişi öldürüldü. İsrail, ABD'nin desteği olmadan bu iğrenç suçları işleyemezdi." ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etmişti.

İsrail’in dün abluka altındaki Gazze Şeridi’nde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesini hedef alması sonucu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 500 kişinin öldüğü bildirilmişti.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Maltepe'de depo yangını
Maltepe'de depo yangını
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu Kapanış Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kazakistan'la ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da ileriye gitmesinden bahtiyarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu...
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Üniversite öğrencilerine polisten bilgilendirme
Üniversite öğrencilerine polisten bilgilendirme

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi