• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kompen yurt dışı çalışmalarına hız verdi
Ekonomi
Yayınlanma: 07 Ağustos 2023 - 11:30

Kompen yurt dışı çalışmalarına hız verdi

Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir: - "Son yıllarda ülkemizde oldukça talep gören sürme serilerin yaşam alanlarına kattığı değer nedeni ile geliştirdiğimiz yeni sızdırmaz sürme serimiz ile sektörde bu konuda artan talebi karşılamaya çalışıyoruz"

Ekonomi
07 Ağustos 2023 - 11:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bera Holding’in kuruluşu olan Kompen, yurt içinde faaliyetlerini sürdürürken, yurt dışı faaliyetlerine de hız verdi.

Bera Holding'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, geçen yıl sonunda üretime alınan ve bu yıl piyasaya sürülen sızdırmaz sürme serileri Hyperline ile sektörde önemli bir açığı kapatacaklarını belirterek, “Son yıllarda ülkemizde oldukça talep gören sürme serilerin yaşam alanlarına kattığı değer nedeni ile geliştirdiğimiz yeni sızdırmaz sürme serimiz ile sektörde bu konuda artan talebi karşılamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Küçükşehir, özellikle sahil bölgelerinde tercih edilen sürme serilerin fonksiyonel olması ve dar alanlarda yaşanan problemleri ortadan kaldırdığını belirterek, “Yeni sürme serimiz hava, su, ses ve sızdırmazlık yönünden sektördeki benzerlerinin neredeyse en iyisi.” açıklamasında bulundu.

İnşaat sektörünün Türkiye'de küçülmeye devam etmesinin kendilerini ihracata yönelttiğini aktaran Küçükşehir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2022 yılını yüzde 8’in üzerinde bir küçülmeyle kapatan inşaat sektörü son 5 yıldır küçülmeye devam ediyor. Sektör en son 2017 yılında yıllık bazda büyüme kaydetti. 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında küçülmeye devam eden inşaat sektörünün, 2023 yılı için konut sektöründe oluşan açık ve konut sahiplik oranlarının düşmesi nedeniyle büyüme beklentileri vardı. Ancak bu durumu yaşanılan iki olumsuz olay etkiledi. Şubat ayında yaşadığımız deprem afeti buna olumsuz etki yaparken, diğer tarafta da maliyetlerde pandemiden bu yana yaşanan ciddi artışlar inşaata olan talep ve konut edinmenin maliyetlerini ne yazık ki çok çok yukarı çıkarmış oldu. Bu da inşaata olan talebi olumsuz etkiledi. Zaten Türkiye’de inşaatın çok güçlü olduğu yıllara baktığımızda kredi oranlarıyla, konut satışları ve inşaat sektörü büyüme rakamları arasında bir ilişki görmek mümkün. Bu anlamda da daralan kredi kaynakları ve artan inşaat maliyetleri bu durumu olumsuz etkiledi diyebiliriz.”

İhracatta yeni pazar arayışlarının devam ettiğini bildiren Küçükşehir, geçen yıl girdikleri İtalya pazarına hazır doğrama üretimlerinin devam ettiğini ve Avrupa’da yeni pazar araştırmalarının sürdüğünü ifade etti.

Dış Ticaret Müdürlüğü’nün geçen hafta yaptığı Avrupa pazar araştırma faaliyetleri kapsamında İtalya ve San Marino seyahatlerine de değinen Küçükşehir, "İtalya sınırları içerisinde yer alan ve dünyanın süregelen en eski devletlerinden biri olan San Marino Cumhuriyeti'nin Endüstri Bakanı Fabio Righi'yi ziyaret ederek, San Marino’da yatırım fırsatları konusunda istişarelerde bulunduk. Özellikle Güney Amerika ülkeleri Şili, Bolivya, Peru ve Kolombiya’ya ihracat çalışmalarına da hız verdik." şeklinde konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da bayram öncesi sıkı denetim: 39,5 milyon lira ceza
Bursa'da bayram öncesi sıkı denetim: 39,5 milyon lira ceza
DTO Başkanı Erdoğan: "Sanayicimizin rekabet gücüne katkı sağlıyoruz"
DTO Başkanı Erdoğan: "Sanayicimizin rekabet gücüne katkı sağlıyoruz"
Türk Telekom'dan 'İnnova Proje Yönetişimi Zirvesi' gerçekleşti
Türk Telekom'dan 'İnnova Proje Yönetişimi Zirvesi' gerçekleşti
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına taşıdı
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına taşıdı
Son Haberler
NTO'da 2026 Yılı Mali Müşavirler Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi
NTO'da 2026 Yılı Mali Müşavirler Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Şehirler, modern insanın mekanı değil, zindanı oldu"
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Şehirler, modern insanın mekanı...
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Ortaburun Tabiat Parkı doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor
Ortaburun Tabiat Parkı doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor
Klozete düşen yavru kediyi itfaiye kurtardı
Klozete düşen yavru kediyi itfaiye kurtardı
Hanım teyzenin ihtiyaçları Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı
Hanım teyzenin ihtiyaçları Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi