• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor
Çevre
Yayınlanma: 03 Eylül 2023 - 11:00

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan ve yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Temmuz ayında 117 bin 734 ziyaretçi ile yaz rekorunu tazeledi.

Çevre
03 Eylül 2023 - 11:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi sayısında yeni rekor
Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan ve yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Temmuz ayında 117 bin 734 ziyaretçi ile yaz rekorunu tazeledi.

Selçuklu Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan ve Konya'nın dünyaya açılan kapılarından bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi yaz döneminde de ziyaretçilerini rekor sayılarda ağırladı. 60 türde binlerce kelebeğe ve 195 türde canlı bitkiye ev sahipliği yapan bahçe ziyaretçilerini kelebeklerin ilginç yaşamlarında etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor. Sadece yerli turistlerin değil yabancı turistler ve tur operatörlerinin yanı sıra fotoğraf ve doğa severlerin de uğrak mekanı olmayı başaran bahçeyi bu yıl Temmuz ayında 117 bin 734 kişi ziyaret etti ve böylece geçtiğimiz yılın Temmuz ayına oranla yeni bir rekor kırılmış oldu.

"Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz 2023 yılına da damga vuracak"

Konya'nın tarım ve sanayi şehri ünvanlarının yanına artık önemli ziyaret mekanlarıyla turizmde de iddialı bir hale geldiğini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Konya üretim şehri olmanın yanında önemli turizm destinasyonlarıyla her yıl binlerce ziyaretçiyi de ağırlıyor. Bu önemli mekanlardan bir tanesi olan Konya Tropikal Kelebek Bahçemizde rekor oranlarda misafir ağırlıyoruz. Kelebeklerin hayat döngüsü aslında çok ilginç. Gelen ziyaretçilerimiz de bütün kelebeklerin kozadan pupa haline geçişini ve kelebeğe dönüşümünü orada izleyip bu olaya da şahitlik etmiş oluyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında yoğun ziyaretçi alan bahçemiz yine rekor seviyelere ulaştı ve bu misafir sayımız şu ana kadar 437 bin 255'e ulaştı. Geçen yılın Temmuz ayında kırdığımız rekoru bu yılın Temmuz ayında 117 bin 734 ziyaretçi rakamına ulaşarak tazelemiş olduk. Son yılların en sıcak Ağustos ayını yaşamamıza rağmen ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi yine devam etti. Gözde mekanımız Konya Tropikal Kelebek Bahçesi açıldığı günden bu yana da 2 milyon 950 bin 274 ziyaretçi ağırlamış durumda. Sonbahar ayında da devam edecek bu yoğunlukla şehrimizde ev sahipliği yaptığımız misafirlerimiz bu olaya tanıklık etmeye devam edecekler. Dünyanın ve ülkemizin her yerinden insanı kelebeklerin eşsiz dünyasındaki halini görmeye Konya'ya ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Konya'ya şehir dışından gelen vatandaşlar Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni çok beğendiklerini, burada farklı bir dünyaya adım attıklarını ifade ederek görmeyen herkesi kelebeklerin renkli dünyasına davet etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Son Haberler
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını kaybetti
Batman'da motosikletin çarptığı yaya ile sürücü hayatını...
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da sporcu kamp merkezinde çıkan yangın söndürüldü
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Karadeniz'in nemli havası, orman yangınlarını önledi
Karadeniz'in nemli havası, orman yangınlarını önledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi