• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Küçük Sam sağlığına Eskişehir'de kavuştu
Sağlık
Yayınlanma: 22 Ocak 2023 - 11:17
Güncelleme: 22 Ocak 2023 - 11:19

Küçük Sam sağlığına Eskişehir'de kavuştu

Doğumunda yaşadığı solunum sıkıntıları sebebiyle vücut hareket ve koordinasyonlarında problem olan ve sağ elini hiç kullanamayan 3,5 yaşındaki Sam, Fizyomer'de gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşmaya başladı.

Sağlık
22 Ocak 2023 - 11:17
Güncelleme: 22 Ocak 2023 - 11:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Doğumunda yaşadığı solunum sıkıntıları sebebiyle vücut hareket ve koordinasyonlarında problem olan ve sağ elini hiç kullanamayan 3,5 yaşındaki Sam, Fizyomer'de gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşmaya başladı.

3,5 yaşındaki Ukraynalı Sam, erken doğumdan kaynaklı yaşadığı solunum problemleri sebebiyle birçok sıkıntı yaşadı. Sağ elini hiç kullanamayan Sam'in yürümesinde yaşadığı aksaklıklar ve motor becerilerinde yaşanan sıkıntılar ailesini harekete geçirdi. Sam'ın ailesi, ülkesinde gördükleri tedavilerden sonuç alamayınca Eskişehir'e gelmeye karar verdi. Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan tedavilerin ardından Sam, sağlığına kavuşmaya başladı.

"Fizyomer ekibiyle kurduğu dostluk sayesinde daha da sosyalleşti"

Eskişehir Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Doktor Türkan Tünerir, ailenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon için dünyada bu işi en iyi yapan merkezleri araştırırken annesinin arkadaşlarının da tavsiyesi üzerine Fizyomer'i bulduklarını söyledi. Hastanın 8 aylık doğduğunu ve doğumunda solunum problemi yaşayarak bir ay yoğun bakımda yattığını belirten Tünerir, "Sağ elini hiç kullanamıyordu ve oturma dengesi çok bozuktu. Dengeli oturamıyordu, gövde ve sırt kasları çok zayıftı, yürürken çok zorlanıyordu, koşamıyordu. Ayrıca sağ ayağını sürüyerek yürüyordu, koordinasyon bozukluğu ve isteksizlik vardı. Sam'de bazı şeyleri yapamamanın verdiği huzursuzluk vardı. Biz kendisine yoğun bir tedavi programı hazırladık. Öncelikle 3 haftalık bir tedavi programı düzenledik. Günde 3 saat rehabilitasyon tedavisi planladık. Özellikle hidroterapi çalışmalarına ağırlık verdik. Havuz içi egzersizleri ile sırt ve boyun kaslarını, karın kaslarını, alt ekstremite kas kuvvetini arttırıcı çalışmalarda bulunduk. Hastada düzelme olunca ailesi tedavisini uzatma kararı verdi. Sağ el ince becerilerini, motor becerilerini arttırdık. Artık rahatlıkla cisimleri eliyle kavrayabiliyor, oyuncaklarıyla oynayabiliyor ve tutabiliyor. Yürüme dengesi çok düzeldi, koşmaya başladı. Aktivitesi arttıkça çocuğun mutluluğu da arttı, daha rahat ve huzurlu bir çocuk oldu. Bu arada enfeksiyon veya bazı öksürük gibi problemleri oldu. Biz kendisine tamamen kucak açtık ve onları da ilgili uzman doktorlara tedavi ettirdik. Babaannesi ile birlikte kaldılar ve kendilerini hiç yalnız hissettirmedik. Biz de Sam'deki bu gelişmeyi altı hafta gibi kısa bir sürede başardığımız için tüm ekibimizle çok mutluyuz. Fizyomer ekibiyle de kurduğu dostluk sayesinde daha da sosyalleşti" dedi.

"Torunum için yapılanlardan dolayı doktorlara minnettarım"

Sam ile birlikte Eskişehir'e gelerek tedaviden aldıkları sonuçtan memnun olduklarını dile getiren babaanne ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz ikinci terapi paketini aldık. Burada aldığımız sonuçları kendi ülkemizde alamadık. Eskiden koşmasında sıkıntı vardı. Şimdi çok güzel şekilde koşabiliyor. Ayağındaki aksamalarla birlikte oturma ve kalkma eylemlerinde yaşanan sıkıntılar ortadan kalktı. Sağ elinde ciddi sıkıntılar vardı. Şimdi ise sağ elini rahatça hareket ettirebiliyor ve kullanabiliyor. Bir buçuk aylık terapinin ardından enerjisi çok yükseldi. Fizyomer'den çok memnun kaldık. Tüm sıkıntılarımız burada çözüldü. Tüm personel problemleri çözmeye açık ve çok hızlılar. Biz gelinimin arkadaşları aracılığıyla Fizyomer'i duyduk. Torunum için yapılanlardan dolayı doktorlara minnettarım. Ülkemizde elde edemediğimiz sonuçların çok daha fazlasını Fizyomer'de elde ettik. Bütün personele de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Son Haberler
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'tan operasyonla ilgili açıklama
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Pınar Karşıyaka, deplasmanda yine kayıp
Pınar Karşıyaka, deplasmanda yine kayıp

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi