• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Küresel ısınmaya kürek çektiler
Çevre
Yayınlanma: 26 Şubat 2024 - 09:08

Küresel ısınmaya kürek çektiler

Samsun'un Bafra ilçesinde "Küresel Isınmaya Karşı Kürek Çek" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe köpeği Bal ile katılan kadın ilgi odağı oldu.

Çevre
26 Şubat 2024 - 09:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun'un Bafra ilçesinde "Küresel Isınmaya Karşı Kürek Çek" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe köpeği Bal ile katılan kadın ilgi odağı oldu.

Kano antrenörü ve ekstrem sporcu Volkan Karaman tarafından Bafra Ekstren Grubu adına Derbent Barajı Asarkale bölgesinde düzenlenen etkinliğe katılan 30 kişi, küresel ısınmaya karşı farkındalık oluşturmak için kürek çekti. Bölgeye gelen duyarlı vatandaşlar ilk olarak Asarkale kültür yolundan zirveye çıktılar. 4 saat süren yürüyüşün ardından kano ile barajda gezinti yaptılar. Etkinliğe Bal isimli köpeği ile katılan ve kanoya birlikte binen Ayşin Baş, etkinliğe renk kattı.

Kano antrenörü ve ekstrem sporcu Volkan Karaman, "Bafra Ekstrem Grubu altında 'Küresel Isınmaya Karşı Kürek Çek' etkinliği için buradayız. Yılın bu ayında şubat ayında alışılmışın dışında bir sıcaklıkla karşı karşıyayız. Bu sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık. Biz bugün etkinliğimize ilk olarak doğa yürüyüşü ile başladık. Doğa yürüyüşümüzde ortalama 4 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Tüm katılımcılar çok sıcak bir havayla karşılaştılar. Bunlar hepsi bir küresel ısınmanın etkisi. İklim krizi her geçen gün daha da artıyor. Aslında bu genel olarak dünyanın süre gelen çevreye zararlı birçok farklı gazların oluşumları ve buna benzer bir çok oluşumdan dolayı çıkan durumlar. Bizler bugün bir farkındalık oluşturmak amacıyla küresel iklim krizine karşı kürek çek sloganı adı altında toplu halde kano turu düzenledik. Bunun için buradayız. Amacımız farkındalık oluşturmak ve birçok insanın iklim krizine karşı nasıl davranması gerektiğini ve nasıl yol izlemesi gerektiğini göstermek" dedi.

Etkinliğe köpeği Bal ile katılan Ayşin Baş, "Bal'ın çok hoşuna gitti. Rüzgarı hissetti. Etrafı izledi bizim için güzel bir gün oldu. Bunu yaşamasını istiyordum. Ben kanoyu çok sevdim, Bal'ın da bunu tatmasını istiyordum, o da tatmış oldu. Ben 43 yaşındayım. Ama çocuklar için üzülüyorum. Bence iyi bir dünyaya gelmiyorlar. Küresel ısınma su bulamayacağımız günler var demek. Bilmiyorum, İnşallah sonumuz iyi olur" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Uzmanı açıkladı: "İnsanların ayı yaşam alanlarına girmesi karşılaşmaları artırdı"
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Vali Arslan, kurban bağışını Kızılay'a yaptı
Menfeze düşen yavru köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Menfeze düşen yavru köpeği itfaiye ekipleri kurtardı
Son Haberler
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri...
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara...
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca...
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Depremde iş yeri yıkılan abla-kardeş konteyner iş yerinde hizmet veriyor
Depremde iş yeri yıkılan abla-kardeş konteyner iş yerinde hizmet veriyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi