• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kurulan şirket sayısında 4,2 artış oldu
Ekonomi
Yayınlanma: 23 Ağustos 2024 - 13:09
Güncelleme: 23 Ağustos 2024 - 13:11

Kurulan şirket sayısında 4,2 artış oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kurulan-kapanan şirket istatistiklerine göre Kurulan şirket sayısı, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 47 artarak 9 bin 713, kapanan şirket sayısı da yüzde 42,9 artışla 2 bin 889 oldu.

Ekonomi
23 Ağustos 2024 - 13:09
Güncelleme: 23 Ağustos 2024 - 13:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kurulan-kapanan şirket istatistiklerine göre Kurulan şirket sayısı, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 47 artarak 9 bin 713, kapanan şirket sayısı da yüzde 42,9 artışla 2 bin 889 oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), temmuz ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre 2024'ün ilk 7 ayında, 2023'ün ilk 7 ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 14,5, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 31,3, kurulan kooperatif sayısı yüzde 8,2 azaldı.

Kapanan şirket sayısı ise 2024'ün ilk 7 ayında, 2023'ün ilk 7 ayına göre yüzde 28,3 kapanan kooperatif sayısı yüzde 9,1 artmış olup, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 36,8 azalış oldu.

Kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artış oldu

Rapora göre Temmuz 2024'te, Temmuz 2023'e göre kurulan şirket sayısı yüzde 4,2 oranında artmış olup kurulan kooperatif sayısı yüzde 5,3, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 1 azaldı. Ayrıca kapanan şirket sayısı 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 39,8, kapanan kooperatif sayısı yüzde 12,4 oranında artmış olup, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında ise yüzde 41,5 azalış oldu.

Temmuz 2024'te kurulan kooperatiflerin sayısında bir önceki aya göre yüzde 74,5 artış oldu

Raporda verilerinde bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı 47, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 61,7, kurulan kooperatif sayısı yüzde 74,5 oranında artış oldu Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 42,9 ,kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 56,5, kapanan kooperatif sayısında yüzde 35,1 artış gerçekleşti.

Bayburt ve Ardahan'da şirket kuruluşu gerçekleşmemiştir.

2024 yılı Temmuz ayında kurulan toplam 9 bin 980 şirket ve kooperatifin yüzde 86,2'si limited şirket, yüzde 11,1'i anonim şirket, yüzde 2,7'si ise kooperatif oldu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 35,8'i İstanbul, yüzde 10,9'u Ankara, yüzde 5,9'u İzmir'de kuruldu. Öte yandan Bayburt ve Ardahan'da şirket kuruluşu gerçekleşmedi.

Şirket ve kooperatiflerin 3 bin 364'ü ticaret, bin 399'u imalat ve bin 352'si inşaat sektöründe kuruldu

Şirketlerin faaliyet göstereceği alanları da paylaşıldığı rapora göre, şirket ve kooperatiflerin 3 bin 364'ü ticaret, bin 399'u imalat ve bin 352'si inşaat sektöründe kuruldu Temmuz 2024'te kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 447'si inşaat, 374'ü toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 127'si imalat sektöründe yer aldı

Temmuz ayında kapanan şirket ve kooperatiflerin; bin 51'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 421'i imalat, 307'si inşaat sektöründe yer aldı. Yine kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 597'si toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 273'ü inşaat, 157'si imalat sektöründeki şirketler oldu.

681 adet yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu.

Temmuz 2024'te kurulan 681 yabancı ortak sermayeli şirketin 434'ü Türkiye, 22'si İran, 17'şer tanesi Almanya ve Çin ortaklı olarak kuruldu. Kurulan 681 yabancı ortak sermayeli şirketin 91'i anonim, 590'ı limited şirket olarak faaliyet gösterdi.

2024 yılında kurulan şirketlerin 561'i belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret, 210'ar adet olmak üzere İşletme ve diğer idari danışmanlık faaliyetleri ve İkamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı sektöründe kuruldu

Kurulan yabancı ortak sermayeli şirketlerin toplam sermayelerinin yüzde 77,1'ini ise yabancı sermayeli ortak payını oluşturdu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Haksız hacze rekor tazminat
Haksız hacze rekor tazminat
Çukurova'da arazilerini dolu vuran üretici mısırı söküp ayçiçeğine yöneldi
Çukurova'da arazilerini dolu vuran üretici mısırı söküp ayçiçeğine yöneldi
Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu
Aksa Doğalgaz balkon kapatma tadilatlarında bacaya dikkat edilmesi gerektiğini duyurdu
Çayeli Bakır'a iş sağlığı ve güvenliği alanında uluslararası alanda çifte ödül
Çayeli Bakır'a iş sağlığı ve güvenliği alanında uluslararası alanda çifte ödül
Son Haberler
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Jandarma bahçesine kenevir eken şahsı enseledi
Jandarma bahçesine kenevir eken şahsı enseledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi