• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kuryenin ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yakalama kararı
Asayiş
Yayınlanma: 08 Aralık 2023 - 16:09

Kuryenin ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yakalama kararı

Fatih'te motosikletli kuryeye çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, "Yapılan araştırmalarda şüphelinin 02 Aralık 2023 tarihinde Türkiye'den ayrıldığının tespit edildiği, bu nedenle 8 Aralık 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, ayrıca kaza tespit tutanağındaki tespitler ile trafik bilirkişisi

Asayiş
08 Aralık 2023 - 16:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fatih'te motosikletli kuryeye çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, "Yapılan araştırmalarda şüphelinin 02 Aralık 2023 tarihinde Türkiye'den ayrıldığının tespit edildiği, bu nedenle 8 Aralık 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, ayrıca kaza tespit tutanağındaki tespitler ile trafik bilirkişisi raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Şube'sine gönderildiği" belirtildi.

Fatih'te 30 Kasım tarihinde Katip Kasım Mahallesi Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde iddiaya göre Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Somali Konsolosluğu'na ait koruma kararı bulunan araçla, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan 38 yaşındaki Göçer, ağır şekilde yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı motosiklet sürücüsünü Göçer'i hastaneye kaldırdı. Bir süre yoğun bakımda tedavi gören, 1'i engelli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Göçer, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazanın ardından polis merkezinde ifadesi alındığı öğrenilen Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un önce serbest bırakıldığı, daha sonra hakkındaki soruşturma çerçevesinde yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığı öğrenildi.

Daha sonra Savcılıkça Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne düzenlenen talep yazısında, şüpheli Mohamud'a ulaşılamadığı ve şüphelinin yurt dışı çıkış kaydının bulunduğu ve 'taksirle ölüme neden olma' suçundan yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Yakalama kararı çıkarıldı

Şüphelinin 2 Aralık 2023'de Türkiye'den ayrıldığının tespit edildiği ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin Başsavcılıktan açıklama

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "30 Kasım 2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde; Yunus Emre Göçer isimli şahsın sevk ve idaresindeki 16 AFL 804 plaka sayılı motosiklet ile Mohamed Hassan Seıkh Mohamud isimli şüphelinin sevk ve idaresindeki Somali Konsolosluğuna ait koruma kararı bulunan 06 CD 4581 plaka sayılı aracın çarpışması neticesinde, Yunus Emre Göçer'in yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı, bunun üzerine 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan şüpheli hakkında soruşturmaya başlanıldığı, olaydan hemen sonra düzenlenen kaza tespit tutanağında motosiklet sürücüsünün Karayolları Trafik Kanununun 56/1-A maddesindeki şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu olduğunun belirtildiği, araç sürücüsüne kusur atfedilmediği, buna istinaden 30 Kasım 2023 tarihinde araç sürücüsünün 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınarak bu aşamada eylemin 'taksirle yaralama' suçunu oluşturması ve bildirilen kusur durumuna göre serbest bırakıldığı, soruşturmanın devamında Yunus Emre Göçer'in yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 06 Aralık 2023 tarihinde vefat ettiği, Yunus Emre Göçer'in ölümü ile birlikte eylemin TCK'nın 85. Maddesinde tanımlı 'taksirle öldürme' suçuna dönüştüğü, 06 Aralık 2023 tarihinde Yunus Emre Göçer'in ölü muayene işlemlerinin yapıldığı, akabinde dosyanın kusur tespiti için 07 Aralık 2023 tarihinde Trafik bilirkişisine gönderildiği, aynı gün verilen raporda araç sürücüsünün asli kusurlu olduğu, motosiklet sürücüsünün kusurun bulunmadığını belirtilmesi üzerine şüphelinin mevcutlu hazır edilmesi için kolluk kuvvetlerine talimat verildiği, yapılan araştırmalarda şüphelinin 02 Aralık 2023 tarihinde Türkiye'den ayrıldığının tespit edildiği ve bu nedenle 8 Aralık 2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, ayrıca kaza tespit tutanağındaki tespitler ile trafik bilirkişisi raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Şube'sine gönderildiği, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kamuoyunun bilgilerine sunulur" ifadelerine yer verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum 2023'ün açılışında konuştu: (1)
Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum 2023'ün açılışında konuştu: (1)

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi