• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Kuşadası Belediyesi'nden açıklama
Çevre
Yayınlanma: 16 Ağustos 2024 - 11:40
Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 11:43

Kuşadası Belediyesi'nden açıklama

Kuşadası Belediyesi, önceki gün bir bir turizm firması tarafından sokak köpekleri için açılan özel barınağın imara aykırı imalattan dolayı yıkım emri olan bir alanda kurulduğunu belirterek Charisma Otel tarafından şirketin özel arazisine yapılan bu barınağın asıl amacının faklı olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, "Can dostlarımızın kişisel rant uğruna istismarına izin

Çevre
16 Ağustos 2024 - 11:40
Güncelleme: 16 Ağustos 2024 - 11:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kuşadası Belediyesi'nden açıklama
Kuşadası Belediyesi, önceki gün bir bir turizm firması tarafından sokak köpekleri için açılan özel barınağın imara aykırı imalattan dolayı yıkım emri olan bir alanda kurulduğunu belirterek Charisma Otel tarafından şirketin özel arazisine yapılan bu barınağın asıl amacının faklı olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, "Can dostlarımızın kişisel rant uğruna istismarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Konuyla ilgili olarak Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari "Şimdi nereden çıktı bu sokak hayvanı sevginiz? Bugüne kadar ne sokak hayvanlarına ne de kente tek bir katkısı olmayan şahıs ve şahısların, can dostlarımızı kendi rantları için istismar etmesi manidardır. Hukukun arkasından dolanmak için yapılan bu tür eylemler şov amacı taşımaktadır. Kaçak yapılara kalkan olması için can dostlarımızın kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

"Yıkım emri olan alanda barınak yapmak art niyetli bir eylemdir"

Seyfi Seyhan Suvari yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Kuşadası'nda turizm işletmeciliği yapan Halil İbrahim Çevik tarafından imara aykırı yapılan imalatın yıkım emri var. Yıkım kararı olan bu alanda şimdi '5 yıldızlı yuva' aldı altında kaçak yapılaşma söz konusu. Ne yazık ki sokak hayvanları da bu kaçak yapılaşmada istismar edilmektedir. Bahse konu olan alanda planlanan yapıya 'Aydın 2. İdare Mahkemesi'nin 2021/697 esas numaralı kararına istinaden Yapı Kontrol Müdürlüğümüz ekiplerince yerinde yapılan kontrolde taşınmazın ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı anlaşılmıştır. Bu gerekçe ile de yapı tatil zaptı düzenlenmiştir. İmar Kanunu'nun 32. maddesi gereğince aykırı kısımların yıkılmasına dair ise 03.02.2022 tarih ve 197 sayılı belediye encümen kararı alınmıştır. Konu ile ilgili olarak söz konusu firma hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 184. maddesi gereğince Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Firmanın yıkım kararı için yürütmeyi durdurma kararı talebi ise Aydın 1. İdare Mahkemesi'nin 2022/2204 E. 2023/379 K. Numarası ile kesin olarak reddedilmiştir."

"Can dostlarımızı kullanarak kaçak yapıları aklamaya çalışıyorlar"

Barınak kuran şirketin bugüne kadar sokak hayvanlarına ve kente katkı sunmak için en küçük bir girişimi bulunmadığına dikkat çeken Seyfi Seyhan Suvari, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bahse konu şirketin şimdi aniden gelişen sokak hayvanları sevgisinin altında yatan gerçekler ne yazık ki ortadadır. Sokak hayvanlarımıza duyarlı olan STK'ların ve vatandaşlarımızın hassasiyetlerini istismar eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz yasal işlemlerimizi yapacağız. Can dostlarımız tüm Kuşadası'nda olduğu gibi belediyemizin güvencesi altındadır. Kuşadası Belediyesi olarak bu tip çıkarcı ve kötü niyete asla ve asla izin vermeyeceğiz. Şirket yetkililerine buradan sesleniyoruz: Eğer niyetinizde gerçekten samimiyseniz buyurun belediyemizce uygun görülen yasal alanda, olması gerektiği gibi bir barınak inşasına katkı sunun" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kartepe'de çocuk parkları yenileniyor
Kartepe'de çocuk parkları yenileniyor
Ayvacık'ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü
Ayvacık'ta dolu yağışı yolları beyaza bürüdü
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Son Haberler
Unutulmaya yüz tutan ahşap oyma sanatı, bu kursla gelecek kuşaklara aktarılıyor
Unutulmaya yüz tutan ahşap oyma sanatı, bu kursla gelecek kuşaklara...
Gürgenli Ortaokulu'ndan Kur'an-ı Kerim yarışmasında il birinciliği
Gürgenli Ortaokulu'ndan Kur'an-ı Kerim yarışmasında il birinciliği
Aydın'da çiftçiler günlerini kutluyor
Aydın'da çiftçiler günlerini kutluyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2026 yılı enflasyon ara hedefini yüzde 24'e çıkardı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2026 yılı enflasyon ara hedefini...
Ahmet Kandemir: "Ligde kalma mücadelemiz çok zorlu bir süreçti"
Ahmet Kandemir: "Ligde kalma mücadelemiz çok zorlu bir süreçti"
Huzur ve güven denetiminde 353 şahsa kimlik sorgulaması yapıldı
Huzur ve güven denetiminde 353 şahsa kimlik sorgulaması yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi