• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Kütahya'da afet hazırlıkları masaya yatırıldı
Çevre
Yayınlanma: 21 Mayıs 2026 - 09:52
Güncelleme: 21 Mayıs 2026 - 09:54

Kütahya'da afet hazırlıkları masaya yatırıldı

Kütahya'da, 2026 Yılı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre
21 Mayıs 2026 - 09:52
Güncelleme: 21 Mayıs 2026 - 09:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kütahya'da afet hazırlıkları masaya yatırıldı
Kütahya'da, 2026 Yılı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik koordinasyonunda düzenlenen toplantıya, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Eyüp Kahveci, il protokolü üyeleri, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri ile kamu kurumlarının il müdürleri katıldı.

Toplantının açılış bölümünde AFAD İl Müdürü İsmail Özkan tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Kütahya genelinde yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, afet anında uygulanacak müdahale süreçleri, kurumların görev dağılımları, lojistik planlamalar, tahliye organizasyonları, haberleşme altyapıları ve koordinasyon mekanizmaları ele alındı.

Kurul toplantısında ayrıca, 2026 yılı içerisinde uygulanacak TAMP kararları değerlendirildi. Özellikle bahar ve güz dönemlerinde yaşanabilecek sel, fırtına, dolu, yoğun yağış ve diğer meteorolojik olaylara karşı alınması gereken önlemler görüşüldü. Muhtemel afet senaryolarına yönelik hazırlık süreçleri, kurumlar arası iş birliği ve kriz anında hızlı müdahale kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Vali Musa Işın, afet yönetiminin yalnızca afet sonrasında yapılan müdahalelerden ibaret olmadığını belirterek, asıl önemli olanın afet yaşanmadan önce gerekli önlemlerin alınması olduğunu söyledi. Özellikle deprem gibi doğal afetlerde ilk dakikaların hayati önem taşıdığını ifade eden Işın, tüm kurumların görev ve sorumluluklarının önceden belirlendiğini, ekiplerin düzenli eğitimler ve tatbikatlarla sürekli hazır tutulduğunu vurguladı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet yönetimi konusunda önemli tecrübeler edinildiğini belirten Işın, yaşanan süreçten çıkarılan derslerin Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya'da da afet hazırlık çalışmalarına yön verdiğini ifade etti. Afet anında kurumların koordineli hareket etmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Işın, muhtemel bir durumda ekiplerin çok kısa süre içerisinde organize olarak sahaya intikal edeceğini söyledi.

Konuşmasında yapı güvenliği konusuna da değinen Vali Işın, bilime ve mühendislik kurallarına uygun yapılaşmanın afetlere karşı en güçlü koruma yöntemlerinden biri olduğunu dile getirdi. TOKİ ve Emlak Konut tarafından inşa edilen yapıların deprem süreçlerinde dayanıklılık gösterdiğini belirten Işın, güvenli yapılaşmanın can ve mal kayıplarını azaltmada kritik rol oynadığını ifade etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yazırlı'da yollar yenileniyor
Yazırlı'da yollar yenileniyor
Başkale'de mayıs ayında yüksek kesimler beyaza büründü
Başkale'de mayıs ayında yüksek kesimler beyaza büründü
Sağlıklı tarım üretimi için arazi kontrolleri sürüyor
Sağlıklı tarım üretimi için arazi kontrolleri sürüyor
Eskişehir'de yağışların devam etmesi bekleniyor
Eskişehir'de yağışların devam etmesi bekleniyor
Son Haberler
Başkan Yazıcıoğlu'na "Babadan Oğula Devlet Adamı" ödülü
Başkan Yazıcıoğlu'na "Babadan Oğula Devlet Adamı"...
Hayat kurtaran proje: Kriz anında ambulansı yapay zeka çağıracak
Hayat kurtaran proje: Kriz anında ambulansı yapay zeka çağıracak
Psikologtan 'Siberkondri' uyarısı
Psikologtan 'Siberkondri' uyarısı
Yazırlı'da yollar yenileniyor
Yazırlı'da yollar yenileniyor
Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku, Mart ayında 166,6 milyar dolar oldu
Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku, Mart ayında 166,6 milyar...
Jandarmadan köy okuluna destek
Jandarmadan köy okuluna destek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi